18 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlık8. TSTD Kongresi "Sağlık Turizminde Yol Haritası"

8. TSTD Kongresi “Sağlık Turizminde Yol Haritası”

İçerikleri

TSTD Genel Başkanı Enginer Birdal açılış konuşmasında “Sağlıkta son düzenlemelerle önemli adımlar atıldığını, 2002 de başlayan Sağlıkta Dönüşüm programıyla sağlık alt yapısının güçlendiğini. kaliteli ve etik değerlerle sağlık hizmeti üretilip,  dijital teknolojiyi kullanan tıp sektöründeki başarılı sonuçlar alınmaktadır. Türkiyemizin Markalaşmasının önemini  ve işbirliklerini” belirtti. https://www.facebook.com/bsaykam/videos/10204599821150981/

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger “Aydın’ın Termal Turizmde nokta şehir olduğuu, yatırımcılara destek vereceklerini, aktif çalışmalar yapılacağını” söyledi. Adnan Menderes Üniversitesi ADÜ Rektörü ProfDr Cavit Bircan, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Belediye Başkanı Önel Kayalı, Aydın İl Sağlık Müdürü Fevzi Yavuzyılmaz ve Özbekistan Sağlık Bakanı Yardımcısı UlubekEgamberdiev ve 50 ülkedin 400 yurtdışı katılım ve yurtiçi katılımcı ile toplam 700 katılımcı iştirak etti.

TSTD kurucu Başkanı Dursun Aydın, TSTD Genel Sekreteri ProfDr Dilaver Tengilimoğlu, asistanı Elif Boduroğlu, TSTD Yön. Kur.Bşk. Yrd Yücel Şirin, Dr ve Av. Erkin Göçmen, Hidra Health tan Somer Arica, Ercan Karakuş, yurtdışı katılım organizatör Dr Nuray Uner,, Harun Işık, Proje Sorumlusu Buket Hanım, Tercüman Bulin Akalın ve Ebru Özerkal gibi sayısız STK gönüllüleriyle ekip olarak birlikteydik. Turaş Turizm Seyahat Ajentasından organizatör Meltem Şenyurt  İnce, Panel ve Bildiri organizatörü Cansu Hanım ve tüm ekip arkadaşlarıyla, AmaraSealight Elite CEO su Necla Açık Nıcoara ve ekip arkadaşlarıyla, TRT İzmir ve Ankara ekibine ve organizasyonda emeği geçen emeğini harcayan tüm  ekibe teşekkür ederiz.

TUSEB rofDr Figen Çizmeci Şenel, TÜSKA ProfDr Ahmet Çarhan, ve Uzman Demet Gökmen Kavak,TURSAF tan katılan federasyon dernek temsilcileri, Dr Ahmet Bildirici, Dr TEVFİK Yazan, İZSATU Dr Bülent Cinel, Dr Alparslan Coşkun, THTC Genel Sekreteri Yunus Gürkan, THTC Genel Başkanı Emin Çakmak, THTC İcra Kur. Bşk ve Liv Hospital Meri İstiroti, THTC Danışma Kur.Bşk Hamdi Şengel, Ankara Sağ.Turizm Der. Uz.Dr Fatih Somuncu, Kocaeli Sağ. Turizm Derneği Öğr. Gör. Tümay Mercan, Ankara Sağ.Kur.Der. YK Dr Oğuz Engiz, Uşak Milletvekili Alim Genç, İzmir Eski Milletvekili Rıfat Sait, Üsküdar Üniversitesi ProfDr Haydar Sur, ProfDr Nilgün Sarp, Zonguldak Bülent Ecevit Ünv. Doç.Dr ZUHAL Kunduracılar ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından Duygu Kırgın Toprak, DoçDr Haluk Özsarı, Ekonomi Bakanlığından Alperen Kaçar, İzmir TROY Goldner Yaşlı Bakım Merkezi Funda Dağar, İzmir İl Sağlık Müd. Ümmü Hanım, AnkaraadanATİD Ali Cenk Yorulmaz ve çok sayıda akademisyen ve sağlık medikal, termal sağlık sektör paydaşı katıldı. TSTP üyesi 8 dernek Türkiyenin Global Sağlık Turizmi Sektörü Ölçeğinde başarı olabilmesi için alınacak önlem ve tedbirleri belirleyen toplantı ile bir dizi karar aldılar. Akademisyen ve Sağlık Kamu ve Özel Sektör paydaşlarının katıldığı panel ve bildiri sunumlarıyla yapılan eğitim konuları aşağıda belirtilmiştir.

8. tstd kongresi saglik turizminde yol haritasi 1 8. TSTD Kongresi "Sağlık Turizminde Yol Haritası"

Kongrede;

Sağlık Turizminde Kalite ve Akreditasyon,  Sağlık Turizminde öncü ülkeler,  Sağlık Turizminin geleceği ve sürdürülebilirliği,  Ekonomik Boyutu,  Sağlık Turizminin Hukuki ve Etik Boyutu, Sağlık Turizminde Termal Turizmi,  Sağlık Turizminde Yaşlı ve Engelli Turizmi, Sağlık Turizminde Kamu Politikaları  vb konuları ele alındı.

Tıp Turizmine uygun ülke coğrafyamızla, ülke insanı misafirperverliği, katiteli ve etik sağlık hizmeti üretirken, Türkiyemizin tanıtılarak, Türkiyenin Markalaşmasının önü açılacaktır.

Kongrede 1. Ve 2. Günü eğitimler yapılarak B2B görüşmeleriyle devam edildi. 2. Gün Gala yemeğinde buluşan sağlık sektör katılımcıları AmaraSealight Elite Hotel misapirperverliğiyleağırlandı. Hastane ziyaretleri ile devam edilen son günde İzmir ve Aydın çevre illerinden seçilen hastanelere teknik gezi düzenlendi.

Türkiye Sağlık Turizmi Derneği olarak; Türkiyemizin 2023 SATÜRK Hedefleriyle;

Termal Turizmde 1.500.000 turistle  (600.0000 tedavi amacıyla) yabancı Sağlık Turistine hizmet üreterek, 3 milyar dolar gelir elde edilmesiyle,Medikal Turizmde 750.000 medikal yabancı hastanın tedavisiyle dünyanın 5. Destinasyonu olarak 5.6 Milyar dolar gelirelde edilmesi, İleri Yaş Turizminde 150.000  yabancı sağlık  turistin ülkemizi ziyaretiyle 750.000 milyar dolar gelir elde edilmesini sağlayacak organizyonların içinde olarak, Türkiyemizin Sağlık Turizminde ”MARKALAŞMA”sını sağlayan tüm kamu ve özel sağlık sektör temsilcileri işbirliğiyle hepbirlikte paylaşarak üretmekteyiz.

Mevlanan’ın “Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar sözü

anlaşabilir” özü felsefesiyle “Aynı duyguları paylaşanlar, aynı YÖN e bakanlatanlaşabir” demekteyiz. https://www.facebook.com/bsaykam/videos/10204610971909743/

Emekler birleşince, Değişim ve Dönüşümü gerçekleşetirecek yüreklerle, gelecek Sağlık Turizmi  sureclerine katkı sağlayarak,  hepbirlikte ülkemizin 2023 hedeflerine ilerlemekteyiz.