19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaKadınAdet söktürücü bitki çayları

Adet söktürücü bitki çayları

İçerikleri

Regl dönemini her ay düzenli yaşıyor olsanız bile bu dönemi çok kısa sürmesi veya adet kanının normalden az olması çeşitli sorunlar yaşamanıza neden olabilir. Regl döneminde ağrılı ve sancılı durumlarla karşı karşıya kalmanıza neden olabileceği gibi gerginlik ve stres kaynağı olarak yaşam kalitenizi de etkileyebilecek olan sorunlar bütünüyle her ay birkaç gününüze mal olabilmektedir.

Böyle durumlar karşısında hemen doktora gitmek yerine adet söktürücü şifalı bitkilerin mucizevi etkilerinden faydalanabilirsiniz. Ancak mutlaka bir uzman doktora da danışarak gereken durumlarda ilaç tedavisine yardımcı bir tedavi yöntemi olarak bitkilerden faydalanmanız tavsiye edilir. Olası bir sağlık probleminin belirtisi de olabilecek durumlara karşı doktor kontrolüne giderek aklınızdaki soru işaretlerini giderebilirsiniz.

Evlerinizde adet söktürücü bitki çayları bulundurarak doğal yolla hem regl döneminin daha rahat geçmesini sağlayabilir hem de vücuda rahatlatıcı etkisiyle regl döneminin yaşamınızı kabusa çeviren ağrı ve sancılarından kurtulabilirsiniz.

Adet söktürücü bitki çayları nelerdir?

Civan perçemi ve hatmi çiçeği

Eşit miktarda civan perçemi ve hatmi çiçeği bitkisini alarak iki su bardağı kadar kaynayan su içerisine bitkileri de dahil ederek birkaç dakika kaynatın. Demlemeye bırakacağınız karşımı ılıdığında içebilirsiniz. Bitkiler adet söktürücü özelliğinin yanında adet sancılarını hafifleterek ağrının dindirilmesine yardımcı olur.

 Civan perçemi ve kekik

Hatmi çiçeği bitkisiyle olduğu gibi eşit miktarda kekik ile civan perçemi bitkisini su içerisinde kaynatıp demleyebilirsiniz. Kekiğin özünden kaynaklanan acılığı ortadan kaldırmak için bal ile tatlandıracağınız bitki çayını rahatlıkla tüketebilirsiniz. Regl döneminde adet kanamalarını düzenleyen bir etkiye sahip bitki çayı adet söktürücü özelliğiyle regl döneminde içilmesi tavsiye ediliyor.

 Biberiye ve papatya

Sakinleştirici ve yatıştırıcı özelliği bulunan papatya ve papatyaya ekleyeceğiniz biberiyeyi eşit miktarlarda çay olarak demleyebilir ve adet söktürücü özelliğinden faydalanmak için tüketebilirsiniz.

 Alıç 

Regl dönemi yaklaştığında kaynayan su içerisine bir miktar alıç dahil ederek bir süre kaynatın. Regl dönemi yaklaştığında adet göreceğiniz güne kadar her gün bir veya iki bardak tüketeceğiniz bitki çayı regl döneminin gecikmesini engellediği gibi adet düzensizliklerinin de önüne geçmektedir.

 At kuyruğu otu ve bal 

Kaynamış su içerisine bir miktar at kuyruğu otu ekleyerek demlemeye bırakın ve ılıdığında süzün. Daha sonra içerisine ekleyeceğiniz bal ile karıştırarak bitki çayını tüketebilirsiniz. Adet söktürmede hem kolay hem de etkili bir yöntem olan bitki çayı adet sancılarından ve ağrılı adet dönemlerinden kurtulmanıza yardımcı oluyor.