Ana SayfaKadınAdet söktürücü şifalı bitkiler nelerdir?

Adet söktürücü şifalı bitkiler nelerdir?

İçerikleri

Kimi zaman rahat kimi zaman ağrılı ve sancılı geçen adet dönemlerinin düzenli bir hal alması için bitkilerden faydalanabilirsiniz. Vücuda östrojen etkisi yaratacak adet söktürücü bitkiler rahim kasılmalarına da yardım ederek regl döneminin daha rahat geçmesine imkan tanıyor.

Adet döngüsünün gecikmesi stres, korku veya heyecan gibi nedenlerle normal karşılansa da adet döngüsünün sürekli gecikmesi kişiye rahatsızlık verebilmektedir. Çeşitli bitkiler kullanarak adet döngüsünün düzenlenmesine yardımcı olacağınız dönem için ilaç kullanma gereği duymadan sorunlarınızı ortadan kaldırabilirsiniz. Uzun süre adet gecikmesi veya birkaç ayı takip eden düzensizliklere karşı da mutlaka doktorunuza başvurmanız gerekir.

Adet söktürücü şifalı bitkiler nelerdir?

Zerdeçal: Salatalarda kullanacağınız zerdeçal bitkisini dilerseniz toz halinde balla veya yoğurtla karıştırarak tüketebilirsiniz. Adet söktürücü özelliğinin yanı sıra sağlığınız için de zerdeçalın pek çok faydası bulunmaktadır.

Mavi ve Siyah Koho: Ülkemizde henüz yeni tanınmaya başlayan mavi ve siyah koho bitkisi Amerika’da çok sayıda kişi tarafından adet söktürücü özelliğiyle kullanılıyor. Mavi koho bitkisi rahim kasılmalarına yardım ederken siyah koho bitkisi östrojen salınımı oluşturmaktadır.

Kantaron: Sarı kantaron bitkisi kaynayan su içerisine bir miktar atılıp demlenmesiyle çay olarak tüketilir. Bu ise adet söktürücü özelliğiyle regl dönemini rahat geçirmenizi sağlamaktadır.

Havuç: Göz için faydalı olduğu bilinen havuç çiğ olarak tüketildiğinde adet kanamalarının daha kolay olmasına ve kanamanın artmasına yardımcı olmaktadır. Adet görememe gibi şikayetlerinizde havuç tüketmenizin faydasını göreceksiniz.

Kereviz: Kerevizin özellikle tohumları adet söktürücü özelliğe sahiptir.

Kekik: Bir baharat çeşidi olarak mutfağınızdan eksik etmediğiniz kekiği kaynamış su içerisine bir çay kaşığı kadar ekleyerek demlendirebilirsiniz. Özellikle adet döneminden bir hafta önce içmeye başlayacağınız kekik suyu adet söktürücü özelliğiyle tüketilebilir.

Dereotu: Yalnızca hamilelik döneminde tüketilmemesi tavsiye edilen dereotu adet söktürücü özelliğiyle gerek yeşil gerekse yoğurtlu salatalarda çiğ olarak tüketilmesi regl döneminde adet söktürücü etki yapmaktadır.

Çörek otu ve bal: Adet söktürücü etkisinin yanı sıra sağlığınız için de her derde deva özelliğiyle çörek otu ve balı karıştırarak düzenli olarak tüketebilirsiniz. Adet düzensizliğine iyi gelen bitkiler arasında çörek otu da bulunmaktadır.