28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıAkne nasıl geçer? Bitkisel akne tedavisi nasıl yapılır?

Akne nasıl geçer? Bitkisel akne tedavisi nasıl yapılır?

İçerikleri

Akne, özellikle yüz, omuz, sırt, boyun, göğüs ve üst kollarda irin dolu sivilce ve yara izlerine neden olan enflamatuar bir cilt rahatsızlığıdır. Vücudunuzu C vitamini ve E Vitamini takviyeleri gibi besinlerle beslemek uzun vadede aknenin kontrolüne yardımcı olur. Ancak, akne nasıl geçer?, bitkisel akne tedavisi nasıl yapılır?, merak ediyosanız mutfağınızda doğal olarak sivilce tedavisine yardımcı olabilecek birçok doğal çözüm bulunduğunu bilmek sizi şaşırtabilir.

Akne nasıl geçer? Bitkisel akne tedavisi nasıl yapılır?

Akne nasıl geçer? Bitkisel akne tedavisi nasıl yapılır?

Aşağıdaki doğal malzemeleri almak ve evde sivilce tedavisi için mutfağınızdan yardım alın.

Yoğurt

Yoğurt akne için mükemmel bir temizleyici olarak çalışır. Temizlemek için yüzünüze uygulayın. Yarım çay kaşığı tuzu bir yemek kaşığı yoğurda ekleyin ve karıştırın ve yüzünüze masaj yapın.

Portakal kabuğu tozu

Bir çorba kaşığı dolusu kurutulmuş portakal kabuğu tozunu yarım çay kaşığı kil ile karıştırın. Gül suyu kullanarak bu karışımdan bir macun yapın, sivilce ve aknelerden kurtulmak için günlük olarak uygulayın.

Bal ve hindistan cevizi tozu karışımı

Bal doğal bir anti-bakteriyel maddedir ve cildinizi yumuşak tutar. Hindistan cevizi tozu ile karıştırıldığında, sivilceleri kurutur,  kaşıntı ve ağrıyı azaltmaya yardımcı olur. Sivilce üzerine uygulamadan önce koldaki küçük bir alana uygulayarak deneme yapın.

Elma sirkesi

Mükemmel bir peeling maddesidir. Pamuk topunu içine batırın ve etkilenen bölgeyi ıslatın. Elma sirkesi ölü hücreleri temizleyerek akneyi hafifletir.

Domates suyu

Domates suyu etkili bir büzücü olarak çalışır. Domates posasını ezerek doğrudan yüzünüze uygulayın veya domates suyu, kil ve balla bir yüz sargısı yapın. Yüzünüze 10 dakika boyunca uygulayın ve sonra ılık suyla yüzünüzü yıkayın. Bu uygulama ile aknenin kızarıklığı azalır ve yüzünüz parlamaya başlar.

Yeşil çay

Yeşil çay, akne ile savaşmaya yardımcı olabilecek antimikrobiyal ve antioksidan bileşiklere sahiptir. Akneden kurtulmak için yüz yıkama katkısı olarak bir bardak soğuk yeşil çay kullanın.

Nane yaprağı

Nanenin suyunu çıkarmak için birkaç nane yaprağı ezin ve günde 10-15 dakika yüzünüze uygulayın. Her ne kadar biraz kaşınsa da yüzünüzdeki sivilceleri n kaybolmasına yardımcı olacaktır.

Reyhan veya fesleğen yaprağı

Fesleğen yapraklarını her sabah aç karnına yiyin ve sivilcelerden kurtulmak için suyunu yüzünüze uygulayın.

Sarımsak

Birkaç diş sarımsağı ezin ve suyunu çıkarın. İçine bir pamuk topu batırın ve sivilcenin üzerine bastırın. Bu uygulama ile sivilce problemi yaşayan birçok kişi sivilcelerinin yok olduğunu bildirmişlerdir.

Farkı görmek için doğal çözümleri deneyin. Sadece akneleriniz yok olmaz, aynı zamanda cildiniz de ışıldamaya başlar!

Peeling: Zaman içerisinde yüzeyi ölü deriler ile kaplanan ve bu nedenle cilt sorunlarına neden olan derinin bu artıklardan temizlenmesi ve altta kalan sağlıklı, güzel ve çekici cildi ortaya çıkarma işlemine denilmektedir.