28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınFaydalı Bilgiler1 Haftada 5 Kilo Vermek İçin Ne Yapmalıyım?

1 Haftada 5 Kilo Vermek İçin Ne Yapmalıyım?

İçerikleri

Fazla kiloların bir sürü hastalığa da davetiye çıkardığı düşünülürse kilo vermenin gerekliliği bir kez daha anlaşılacaktır. Özellikle kısa dönem içerisinde kilo vermek isteyenlerin araştırdığı 1 haftada 5 kilo vermek için ne yapmalıyım konusu bu yazıda ele alınacaktır. Bir hafta kısa bir zaman dilimidir ve bu kısa zaman diliminde mucizeler yaratılması beklenemez bu yüzden bu süre zarfında beslenmeye ve spora çok dikkat edilmelidir.

Planlı Hareket Edin

  • Bir haftada beş kilo vermek istiyorsanız öncelikle kendinize bir plan çıkarmalısınız. Beslenmeyi kontrol altına almak bu süre zarfında oldukça önemli.
  • Dengeli bir beslenme programı hazırlanmalı ve bu beslenme programında protein, karbonhidrat, yağ tüm besin grupları dengeli bir şekilde yayılmalıdır.
  •  Beslenme programından katı yağlar tamamen çıkartılmalıdır.
  • Tuz da listeden çıkartılması gereken alışkanlıklardan, yemeklere lezzet vermek için baharatlar kullanılmalıdır.
  • Bir hafta zarfında alınan kalori miktarı çok önemlidir. Kızartma gibi ağır pişirme tekniklerinden uzak durulmalı daha hafif olan buğulama haşlama, ızgara gibi tekniklere yer verilmelidir.
1 haftada 5 kilo vermek 1 Haftada 5 Kilo Vermek İçin Ne Yapmalıyım?
Planlı Hareket Edin

Yanlış Reçeteler Vücudunuza Zarar Verebilir

Kilo vermek isteyenlerin en sık yaptığı hata vücudu aç bırakmaktır. Aç kalındığı zaman kilo verileceği düşünür ancak bu tamamen yanlıştır vücudun yağ yakılabilmesi için enerjiye ihtiyacı vardır ve aç kalındığında bu enerjiyi elde edemez. İnternette bu konuyla ilgili çeşitli aramalar yapılmaktadır, 1 haftada 5 kilo verdiren diyette bu aramalardan biridir. Ancak böyle bir diyet yoktur. Çünkü her diyet herkeste uygulanamaz. Kısa sürede kilo vermek adına yapılacak yanlış beslenme organlara zarar verebilir. Böyle aramalar yerine dengeli beslenmek ve bunu sporla desteklemek yeterli olacaktır.

Gün İçerisinde Neler Tüketilmeli?

  • Sabah kahvaltısı diyetlerde de çok önemlidir çünkü gün içerisinde ihtiyaç duyulacak enerjinin büyük bölümü bu öğünle sağlanır.
  • Sabah kahvaltısında tüketilen haşlanmış yumurta, beyaz peynir, domates, salatalık, tam tahıllı ekmek gibi ürünlere alışkanlıklarınıza bağlı olarak kuru meyve, kuru yemiş, meyve de ekleyebilirsiniz. Tabii ki ölçü ve adetlere dikkat etmek koşuluyla.
  • Günde üç ara üç ana öğün beslenmeye dikkat edilmeli, ara öğünlerde de enerji verecek kahve, kuru yemiş, süt ürünleri ve yulaf ezmesi gibi ürünler tüketmeye özen gösterilmelidir.
  •  Öğlen yemeklerinde protein içeren ürünler tüketirken akşam yemeklerini sebze ağırlıklı hazırlamaya özen gösterin.
  • Bir hafta kilo vermek için kısa bir süredir ancak bu süreçte metabolizma hızlandırılarak yağ yakımını arttırmak mümkündür. Bunun için su tüketimine önem verilmeli ve rafine gıdalardan uzak durulmalıdır.

Spor Hakkında

  • Beslenme aşamasından sonra ise en önemli nokta spordur. Spor için bir hafta çok yeterli bir süre değildir. Özellikle sporla ilgisi olmayanlar bu sürede oldukça yıpranabilirler bu yüzden basit bir spor çeşidi olan yürüyüş uygulamak daha yerinde bir tercih olacaktır.
  • Günde bir saat tempolu şekilde yürüyüş 1 haftada 5 kilo vermek için etkili bir spor olacaktır. Bir saatin tamamını bir anda yürüyebileceğiniz gibi bunu yarım saatlik süreler halinde günün farklı saatlerinde de gerçekleştirebilirsiniz.
1 haftada 5 kilo nasil verilir 1 1 Haftada 5 Kilo Vermek İçin Ne Yapmalıyım?
Spor Hakkında

Rafine Gıdalardan Uzak Durun

  • Bu hususta dikkat edilmesi gereken bir konu ise şekerden uzak durmaktır, işlenmiş gıdaların tam bir şeker kaynağı olduğu düşünülürse bunları hayatınızdan çıkartmak oldukça mantıklı olacaktır.
  • Şeker ihtiyacını karşılamak yerine meyve veya kuru meyve tüketmek yerinde olacaktır.
  •  Gün içerisinde daha kolay su tüketmek adına içme suyunuzun içine yeşil elma tarcın, limon gibi besinler atarak tatlandırabilir aynı zamanda da toksinleri vücudunuzdan atabilirsiniz.
  • Öncesinde bir spor geçmişiniz varsa uygulayacağınız egzersizlerin öncesinde size enerji verecek kahve ve kuru yemiş tüketebileceğiniz gibi sonrasında kaslarınızın gelişimine katkıda olmak adına protein içerikli besinler tüketebilirsiniz.