25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkBağışıklık Sistemi Nasıl Güçlendirilir, Neler Yapılmalı?

Bağışıklık Sistemi Nasıl Güçlendirilir, Neler Yapılmalı?

Güçlü bir bağışıklık sistemi kişinin bakteri ve virüslere karşı sağlıklı kalmasına yardımcı olur. Bu yazımızda, bağışıklığınızı arttırmanıza yardımcı olabilecek tüyolar vereceğiz.

İçerikleri

Kış aylarının soğuğunu iliklerimize kadar hissettiğimiz günlerde salgın hastalık virüslerine ve gribal enfeksiyonlara karşı bağışıklık sistemlerimizi güçlendirmek zorundayız. Bağışıklık sistemi zayıfladığında kış aylarında hasta olmak veya enfeksiyonlara yakalanmak riski oldukça yüksektir. Bu nedenle bağışıklık sistemini güçlendirmeli ve sağlığınıza dikkat etmelisiniz. Soğuk kış aylarında bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için şu yöntemleri tercih edebilirsiniz.

C vitamini tüketin;

C vitamini bağışıklık sistemini güçlendirmek için tercih edilen en etkili yöntemdir. Kış mevsimi meyvelerinden olan ve C vitamini açısından çok zengin olan narenciye ürünlerini bolca tüketebilir, içeceğiniz su içine limon dilimleri ve nane yaprakları ekleyerek C vitamini açısından bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz. Ayrıca greyfurt hem C vitamini açısından hem de antioksidan açısından çok zengin bir meyve olduğu için greyfurt suyunu sade bir şekilde tüketebilir veya kahvaltıda greyfurt marmelatı yiyerek C vitamini eksiğinizi kapatabilirsiniz.

Kemik suyu için;

Kış aylarından bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için yapacağınız bir diğer yöntem de kemik iliği yemek veya kemik kaynatarak kemik suyuna çorba içmektir. Kemik suyu içinde neredeyse tüm vitaminler yer alıyor. Vitaminlerin yanı sıra çok sayıda mineral, antioksidan etken maddeleri yer aldığı için ış aylarında bağışıklık sisteminizi güçlendirebilir ve hastalık etkenlerine karşı dayanıklı bir vücuda sahip olabilirsiniz.

Bol bol sebze tüketin;

Kış aylarında mevsim sebzelerinin yanı sıra diğer sebzeleri de bol bol tüketerek bağışıklık sisteminin ihtiyaç duyduğu tüm vitamin, mineral ve antioksidanları alabilirsiniz. Özellikle bağışıklık sistemi için yüksek önemi olan karnabahar, brokoli, enginar, avakado gibi sebzeleri sürekli olarak tüketmeli ve bağışıklık sisteminizin ihtiyaç duyduğu mineral ve vitaminleri doğal yollar ile almalısınız.

Düzenli beslenin;

Sağlıklı ve düzenli beslenmek bağışıklık sistemi için azami öneme sahiptir. Düzenli bir beslenme sistemi içinde yer alan kişiler ve düzensiz beslenme sitemi içinde yer alan kişiler üzerinde yapılan testlerde sağlıklı ve düzenli beslenen kişilerin vücut değerleri çok yüksek çıkmış ve bağışıklık sistemi için düzenli beslenmenin önemi bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Sabah kahvaltınızı düzenli olarak yapmalı, kahvaltıda yeterli karbonhidrad, protein ve yağ almalısınız. Benzer şekilde öğle yemeğini ve akşam yemeğini de düzenli saatlerde yemeli, belirli oranlarda yağ, karbonhidrad ve protein almalısınız.

Yeterli uyku uyuyun;

Vücut sistemleri yeterli derece de dinlenmediğinde daha fazla enerji tüketir. Bu durum bağışıklık sisteminizin zayıflamasına neden olur. Bu durumu önlemek ve vücut sistemlerinin sağlığını korumak adına yapılması gereken yeterli derece uyumaktır. Yeterli ve düzenli uyku hem yeteri derece de dinlenmenizi sağlayacak hem de beslenmenizin düzene binmesini sağlayarak ihtiyacınız olan besinlerin düzenli bir şekilde alınmasını sağlayacaktır. Bağışıklık sisteminin ihtiyacı olan vitamin ve mineraller bu şekilde alınacağı için bağışıklık sisteminizin güçlenecektir.

Papatya çayı için;

Papatya çayı içerdiği A vitamini ve antioksidan glutatyon içerdiği için gün içinde 2 fincan papatya çayı tüketmelisiniz. Papatya çatı aynı zamanda sinir sistemi üzerinde etkili olduğu için ruh sağlığınızı da koruyacaktır. Ayrıca antioksidan içeriği ile bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlayan papatya çayı zayıflamanıza yardımcı olan çayların başında geliyor. Bu özellikleri ile hem sağlıklı bir vücuda hem de güçlü bir vücuda sahip olmanızı sağlıyor.

Düzenli spor yapın;

Soğuk kış aylarında zinde kalmak ve güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmak için yapılması gereken en önemli aktivite düzenli spor yapmaktır. Düzenli spor veya düzenli yürüyüş yapmak vücudunuzu zinde tutacağı gibi sağlıklı sistemlere sahip olmanızı sağlayacaktır. Özellikle soğuk kış aylarında sağlıklı bir vücuda ve güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmak istiyorsanız düzenli spor yapmalısınız.