19 Mart 2024 Salı
Ana SayfaKadınGüzellik SırlarıBal tarçın maskesi ile sivilcelere son!

Bal tarçın maskesi ile sivilcelere son!

İçerikleri

Her kadının istediği temiz ve parlak bir cilde sahip olmaktır. Ancak pek çok kişi sivilceler, kırışıklıklar ve ciltte bulunan izler ile mücadele etmek zorunda kalmaktadır. Bu sorunları aşmak için çeşitli kimyasal maddeler bulunmaktadır ancak bizler her zaman olduğu gibi çözümü bu kimyasallarda değil doğal yollarda aramanızı öneririz. Bunun için uygulanacak en iyi yöntemde bal tarçın maskesidir. Doğal cilt maskesi olan bal tarçın maskesi ile bu sorunları aşabilirsiniz. Sadece bal ve tarçın ile hazırlanan bu karışımın yapımı ve uygulaması da oldukça basittir.

Bal tarçın maskesini yazmadan önce kullanılacak ürünlerin özelliklerinden biraz bahseder daha iyi olacak. Yazılan özelliklerden herhangi birine karşı alerjiniz mevcut ise maskeyi kullanmazsanız uygun olur.

Cilt İçin Balın Faydaları

Bal cildi zararlı toksinlerden arındırmaktadır. Cildimizi temizler. Siyah nokta, sivilce, kırmızı nokta ve kızarıklıkların yok edilmesinde faydalıdır. Bal cildinizi nemlendirerek kırışıklıkları giderici faydası bulunmaktadır. Bal cildi beyazlatır ve parlatır. Bal etkili bir antibiyotiktir. Ciltte oluşan bakterilerin ve mikropların yok edilmesini sağlamaktadır. Bal ölü cilt hücrelerimizi cildinizden atılmasını sağlar ve cilt hücrelerini yeniler. Hasar görmüş dokuları ise tekrar yeniler.

Cilt İçin Tarçının Faydaları

Tarçının cildi ferahlatıcı yararı mevcuttur. Tarçın ciltteki hücrelere güç vererek dirençlerinin artmasını sağlar Tarçın etkili bir antioksidan kaynağıdır. Tarçının cilt için faydalarının dışında hastalıklara karşı vücudu koruyucu faydası bulunmaktadır.

Tarçın ve Bal Maskesi Malzemeleri

  • 1 Yemek Kaşığı Bal
  • 1 Yemek Kaşığı Tarçın

Bal Tarçın Maskesinin Hazırlanışı;

Uygun büyüklükte bir kabın içerisine 1 yemek kaşığı tarçın ve 1 yemek kaşığı bal ekleyerek iyice karıştırın. Karıştırmak için kaşık kullanabilirsiniz. Koyu bir kıvamı tutturana kadar karıştırın. Sürülecek kıvama getirince maskeniz hazır artık uygulayabilirsiniz.

Bal Tarçın Maskesinin Uygulanışı

Maskeyi uygulamaya başlamadan önce yüzünüzü sabun veya temizlik jeli iyi iyice temizleyiniz. Daha sonra ılık su ile durulayarak kurulayınız.
Hazırlamış olduğunuz bal tarçın maskesini tüm cildinize uygulayınız. Yoğun olarak problemli bölgelere uygulayınız. Diğer bölgelere uygulamak cildinize bakım yapmanızı sağlar. Uygulama sırasında sivilceleri patlatmadan yapmaya dikkat ediniz. Maskeyi yüzünüzde 15 20 dakika beklettikten sonra ılık su ile yüzünüzü temizleyiniz. Haftada bir kez maskeyi uygulamanız yeterlidir.

Bal Tarçın Cilt Maskesi Faydaları

Maskeyi tatbik ettiğiniz bölgelerdeki gözenekleri temizler Cildinizin çok daha pürüzsüz hale gelir ve dengeli bir neme sahip olur Cilt tonunuzun eşitlenir Bal tarçın maskesini düzenli kullanmak cildinizdeki kızarıklıkları ve sivilceleri tamamen yok edilmesini sağlayacaktır.