19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaSağlıkŞifalı BitkilerBamyanın Vücudunuzu İyileştirmedeki Faydaları

Bamyanın Vücudunuzu İyileştirmedeki Faydaları

Belki bazılarınız bamya yemekten hoşlanmıyor olabilirsiniz, fakat sağlığa olan faydalarını öğrendikten sonra bamyayı mutfağınızdan eksik etmeyeceksiniz.

İçerikleri

Bamya veya Hibiscusesculentus, Mısır’dan gelen ve sağlık yararları nedeniyle yıllarca kullanılan bir tür sebzedir. Sümüksü bir yapıya sahiptir ve fermente edilmiş, haşlanmış ve kızartılmış olarak kullanılır.

Bamyanın Vücumuza Faydaları Nelerdir?

Bamyanın vücudumuza mucizevi faydalar sağladığını biliyor muydunuz?

Avantajlarından biri, nefropati (böbrek hastalığı) üzerinde olumlu etkiler sağladığıdır ve buJilin Tıp Dergisi tarafından 2005 yılında yapılan bir çalışma ile doğrulanmıştır. Araştırma 6 ay sürdü ve iki grup test edildi, birine geleneksel terapiler verildi ve diğerine Bamya verildi. Çalışma, Bamya verilen grubun ürik asit ve idrar proteinini azalttığını gösterdi.

Başka bir çalışma, bamyanın güçlü bir antioksidan olduğundan kalp hastalığını önleyebileceğini gösterdi. Silimarin ve süt devedikeni ile hepaprotektif ve antioksidanlar açısından karşılaştırılabilir olduğunu gösterdi.

Bamya Diyabete Karşı Etkilidir

Bamyanın diyabetlere karşı mükemmel olduğu doğrulandı. Fareler üzerinde test edildi ve bamya özütünün farelerde kan şekeri ve lipit profilinin seviyelerini normalleştirebileceğini gösterdi.

Bamya’nın antikanser özellikleri vardır ve meme kanserinin tedavisinde yardımcı olduğu bilinmektedir. Araştırmacılar tarafından lektin (membran bağlayıcı protein) içeriğinin insanda meme kanseri hücrelerinin ölümünü sağladığı bulunmuştur.

Bamya depresyona karşı da savaşabilir. Bamya tohumu ekstresinin antidepresanlar ve duygu durum giderici ajanlar olarak hareket edebileceği belirtilmiştir. Bu etkisinin ana sebebi fenol ve flavonoid içeriklere sahip olmasıdır.

Dizlerdeki Sıvı Kaybına Bamya Tohumu ile Son Verin!

Dizlerdeki sıvı kaybı maalesef kısa mesafeli dahi olsa yolda yürütmeyen, oturup kalkarken ağrı ve sızı hissettiren çok kötü bir durumdur.

Dizlerdeki sıvı kaybı hastaları gerçekten zor süreçler geçirir. Doktorlar tarafından tavsiye edilen iğneler en fazla 3 ay süre ile etkisi gösterir. Ancak size önereceğimiz bitkisel kür ile hem dizlerdeki sıvı kaybını tedavi edeceksiniz hem de vücuttaki kireçlenmeyi tamamen geçiren, aynı zamanda mide ve bağırsak yollarını da tedavi edeceksiniz.

Bamya Tohumu Kürü Nasıl Uygulanır?

Yapmanız gereken ilk şey güvendiğiniz bir aktardan bamya tohumu alın. Ya da komşularınızdan doğal olanı bulabilirsiniz.

Her sabah aç karınla 1 bardak su ile 10 adet bamya tohumunu ilaç gibi yutun. Yaklaşık 1 hafta sonra etkisini hissedeceksiniz. Fakat tamamen iyileşmesi için 3 ay süreyle düzenli olarak tüketmeniz gerekmektedir. Bu yolla şifa bulan bir çok kişi bulunmaktadır.

Bamya Tohumunun Faydaları Nelerdir?

  • Bamya Tohumu itinalı kullanıldığında mide ve bağırsakların çalışmasını sağlayarak hazma destekçi olur.
  • Bamyada lif oranı çok yüksektir. Mucize besin durumda olan bamya, idrar söktürücüdür ve kabızlığı gidermekte faydalıdır.
  • Mineraller tarafından da zengin bir sebze durumda olan bamya, halsizliğe iyi gelir.
  • Bamya dahilen göğüs yumuşatıcı, lapa şeklinde haricen çıbanları olgunlaştırıcıdır.
  • Bamyanın çiçeklerinin suyla karıştırılıp ezilmesiyle ele geçirilen sıvının içilmesi de göğsü yumuşatır.
  • Bronşit amaçlı bamya tohumu kahvesi içilir. Bamya tohumu önce kahve benzeri kavrulup, çekilir. Şeker koymadan pişirilerek içilir.
  • Bamya tohumu bronşitin en yararlı ilacıdır.