19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaKadınPratik BilgilerBilinmeyen lekeler nasıl temizlenir?

Bilinmeyen lekeler nasıl temizlenir?

İçerikleri

Bilinmeyen bir leke ile karşılaşıldığında farklı yöntemler kullanılabilmektedir. Leke oluşan yüzeyi soğuk su yardımıyla ıslatılması ve ıslatılan zemine sirke yardımı ile yedirilmesi daha çok keten tarzı eşyalarınızda oluşabilecek lekelerin çözümü olarak gösterilmektedir.

Pamuk veya keten içerikli ürünlerde leke ile karşılaşınca amonyak kullanılarak oluşan leke temizlenmesi kolaylaşmaktadır. Ayrıca su ve alkol karışımı ile bilinmeyen lekeleri temizlemek mümkün olabilmektedir. Lekenin oluştuğu zemin veya kumaş türüne göre suyun kullanım şekli ve miktarı arttırılarak olumlu sonuç elde etmek mümkün olabilmektedir.

Lekeler Nasıl çıkar?

Lekeleri çıkarmak için önemli olan koşul lekenin oluştuğu zemin ve kumaş türü olarak görülmektedir. Oluşan lekelerin oluştuğu zemin yada kumaş türüne göre farklı temizleme yöntemleri kullanılarak oluşan lekeler çıkarılabilmektedir. Çamur lekeleri, çamur kumaşa geçtikten sonra bir fırça yardımıyla kazınmalı ve ön yıkama yapılarak durulanması bu lekenin çıkarılmasına yardımcı olabilmektedir. Çay lekesi, daha çok beyaz rengin hakim olduğu kumaşlarda karşılaşıldığında limon yardımı ile bu lekenin temizlenmesi mümkün olabilmektedir.

Şarap lekesi, oluştuğu zemin veya kumaşta zor bir leke olarak göze çarpsa da doğru yöntem uygulandığında bu lekeden kurtulmak mümkündür. Oluşan lekenin üzerine tuz dökülerek bekletilmesi, daha sonra kuru bir bez yardımıyla lekenin üzerine leke geçinceye kadar uygulama yapılması bu lekenin geçmesi yönünde olumlu bir hareket olabilmektedir. Basit ve doğru yöntemler uygulanarak herhangi bir lekeden kurtulmak kolay görülebilmektedir.

Leke Çıkarmak Zor Mudur?

Leke temizliği için lekenin zorluğu ve oluştuğu kumaş türüne göre farklı uygulamalar yapılabilmektedir. Kumaş türüne göre sıcak veya soğuk yardımıyla, limon veya sirke karşımı sağlanarak oluşan lekenin temizlenmesi mümkündür. Herhangi bir lekenin sanıldığı kadar zor olmadığı doğru yöntemler kullanılarak uygulandığında basit olduğu görülebilmektedir.