28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkBir dakikada sağlığınızı kontrol etmenin basit yolu!

Bir dakikada sağlığınızı kontrol etmenin basit yolu!

İçerikleri

Hepimiz, sağlığımızın ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Fakat birçoğumuz doktora gitmekten hoşlanmıyoruz. Bright Side’da denk geldiğimiz 1 dakikada uygulanan kaşık testinin, sağlık durumumuz hakkında ipucu verdiği iddia ediliyor. İşte evden çıkmadan önce, 4 adım ve 1 dakika içerisinde sağlık kontrolünüzü yapmak için uygulayabileceğiniz basit bir yol.

Bir kaşıkla en fazla ne yapılabilir ki, hem kaşık testi de nereden çıktı şimdi?” diyenleri böyle alalım. Aslında uzun yıllardır uygulanan bu kaşık testi, nedir, ne değildir, nasıl yapılır, sağlığımıza dair nasıl ipuçları verir bir bir anlatacağız. Ama öncesinde bilmeniz gereken önemli bir mevzu var! Biliyoruz, siz zaten yaparsınız ama biz de baştan söylemiş olalım: Kaşık testi, sizin de tahmin edeceğiniz üzere %100 doğru sonuçlar verebilecek gelişmişlikte bir test değil. Denemenizde hiçbir zarar olmayan bu testten istediğiniz gibi bir sonuç alamazsanız hemen endişelenmeyin, onun yerine doğrudan uzman bir doktorun yolunu tutun ve sağlığınızla ilgili almanız gereken bilgileri kesinlikle doktorunuzdan alın.

Bugüne kadar hiç duymamış olanları şaşırtacak, daha önce adını duymuş olsa da nasıl uygulayacağını bilmeyenlere yol gösterecek kaşık testine geçelim öyleyse. Buyursunlar…

Temiz bir kaşık alıyor ve kaşığın arka yüzünü dilinize sürüyorsunuz…

Kaşığın dilinizin tüm yüzeyine değdiğinden emin olmalısınız.

Ardından kaşığı temiz ve şeffaf bir poşetin içine koyuyor, ağzını da sıkı sıkı kapatıyorsunuz…Bu test için kilitli poşet kullanmanız uygun olacaktır.

İçinde kaşık olan poşeti ışığın altına getiriyor ve 1 dakika boyunca bu şekilde bekletiyorsunuz..Kullanacağınız ışık bir masa lambası olursa işiniz kolaylaşacaktır.

1 dakikanın sonunda kaşığı poşetten çıkarıp üzerini incelemeye başlıyorsunuz…

Poşetin içinden çıkardığınız kaşığın üzerinde hiçbir lekelenme yoksa ve kaşığın kokusu sizin sahip olduğunuz ağız kokusundan farksızsa bu, sağlığınızla ilgili ciddi bir sorun olmadığının göstergesi. Eğer kaşıktan çok keskin (çürük gibi) bir koku yükseliyorsa bu, akciğerlerinizde ya da midenizde bir sorun olabileceğinin göstergesi olarak değerlendiriliyor. Kaşıktan yükselen kötü kokunun tatlı/meyvemsi bir aroması varsa diyabetle ilgili bir sorununuz olabileceğinin işareti sayılıyor. Eğer kaşıktan amonyak ya da balık kokusuna benzer bir koku geliyorsa bu da böbreklerinizde bir sıkıntı olabileceğinin habercisi olarak değerlendiriliyor. Kaşıkta lekelenmeler varsa ve bu lekelenmeler sarı-beyaz arası bir renkteysetiroidle ilgili sorunlar yaşayabileceğiniz anlamına geliyor. Hiç sarıya çalmayan beyaz lekeler söz konusuysa bu da solumum yolu enfeksiyonu olabileceği anlamına geliyor. Lekeler mor tonlarındaysa kan dolaşımının yeteri kadar hızlı olmadığının ya da yüksek kolesterolün söz konusu olabileceği söyleniyor. Lekeler turuncuya çalan bir renge sahipse böbreklerle ilgili bir sorun yaşanabileceğinin habercisi olarak değerlendiriliyor.

Önemli bir uyarı:

Yazımızın başında da söyledik ama tekrar etmeden geçmek olmaz, bu kaşık testi, sadece sağlığınızla ilgili ipuçları almanıza yardımcı olabilir, asla yüzde yüz doğru sonuçlar vermez. Bu nedenle eğer ciddi bir rahatsızlığınız olduğunu düşünüyorsanız, önemsemiyor olsanız da sağlık sorunları yaşıyorsanız bir an önce doktora gitmelisiniz. Hiçbir yöntem, uzman doktorunuzun söylediklerinden daha doğru sonuçlar vermeyecektir, aman diyelim, sağlığınızı ihmal etmeyin.