16 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaSağlıkDoğal TedaviBöbrek Taşı Evde Nasıl Düşürülür? İbrahim Saraçoğlu Böbrek Taşı Düşürme Kürleri

Böbrek Taşı Evde Nasıl Düşürülür? İbrahim Saraçoğlu Böbrek Taşı Düşürme Kürleri

İçerikleri

Ülkemiz genelinde en sık görülen böbrek hastalıklarının başında böbrek taşı gelmektedir. Böbrek taşlarının bir kısmı kendiliğinden düşerken bazıları taşın büyüklüğüne göre farklı tedaviler ile düşürülmektedir. Vücutta kanı süzme görevi üstlenen böbreklerde oluşan taş evde nasıl düşürülür?

Böbrek Taşı Nedir?

Filtre görevi üstlenen en önemli organlarımızın başında böbrekler gelmektedir. Süzme işlevini yerine getiren böbrekler sayesinde yararlı maddeler emilirken zararlı maddeler vücut dışına atılır. Böbreklerin işlevlerini yerine getirebilmesi için taşlardan kurtulmak önemlidir.

İdrar yoğunluğunun arttığı anlarda idrarla atılan mineral ve tuzlar, böbreklerin iç yüzeyindeki emilimi gerçekleştiren kristaller şeklinde birikerek böbrek taşı oluşumuna neden olur. Bazı belirtiler nedeni ile hastanede yapılan fiziki muayene ve tetkikler ile hastalık teşhis edilebilmektedir.

Böbrek Taşından Korunma Yolları Nelerdir?

Büyük ağrılara sebep olan böbrek taşlarından bazı önlemler alarak korunabilirsiniz. Öncelikle böbrek taşından korunma yolları sıvı tüketimi ile başlamaktadır. Günlük olarak ortalama 3 litre su tüketilmesi önerilmektedir. Suyunuza ekleyeceğiniz limon ile taş oluşumunun önüne geçebilirsiniz. Geceleri uyurken vücudun sıvı oranı düşeceği için yatmadan önce mutlaka sıvı alınması önerilmektedir.

Su tüketimi dışında tuz tüketimine de dikkat edilmelidir. Normalden fazla tüketilen tuz nedeni ile taş oluşumunu tetikleyebilirsiniz. Ayrıca kalsiyumlu gıdalar ile beraber protein açısından zengin gıdaları da çok fazla tüketmemelisiniz. 5 mm’ye kadar olan taşlar bol sıvı alımı ve ilaçlar ile düşürülebilmektedir. Ancak böbrek taşı için evde uygulayabileceğiniz bazı etkili yöntemler vardır. Bu yöntemler sayesinde böbrek taşlarının düşürülmesini sağlayabilirsiniz.

Böbrek Taşı Evde Nasıl Düşürülür?

Günümüzde her 5 kişiden birinde böbrek taşı sorunu görüldüğü için böbrek taşı evde nasıl düşürülür sorusu çok sık sorulmaktadır. En sağlıklı şekilde böbrek taşlarının nasıl düşürüleceği doğru bir şekilde öğrenilmektedir. Evde uygulayabileceğiniz aşağıdaki yöntemler ile cerrahi müdahaleye gerek kalmadan böbrek taşlarının düşmesini sağlayabilirsiniz.

Greyfurt Yağı Kullanımı: Bir bardak suyun içerisine 2 damla kadar greyfurt yağı damlatarak günde iki kez kullanabilirsiniz. Bu yağın idrar söktürücü özelliği ve antioksidan etkisi sayesinde vücudunuzda bulunan toksinleri rahatlıkla atabilirsiniz.

Elma Sirkesi: 2 litre su içerisine 2 yemek kaşığı kadar elma sirkesi ekleyerek gün içerisinde tüketebilirsiniz. Bu karışıma bal da ekleyebilirsiniz. Elma sirkesi içerisinde sitrik asit, asetik asit ve malik asit bulunmaktadır. Bu asitler sayesinde böbrek taşlarının düşürülmesini sağlamış olursunuz.

Yeşil Çay: Güçlü antioksidanlar içeren yeşil çayın etkisi sayesinde böbrek taşları ile mücadele edilebilmektedir. Gün içerisinde içeceğiniz 3 – 4 bardak yeşil çay ile böbrek taşlarından kurtulabilirsiniz.

Limon Suyu: 1 bardak ılık suyun içerisine yarım limonu sıkıp bal ekleyerek tüketebilirsiniz. Bu karışımı sabah aç karına, akşam ise yemekten sonra içmeniz önerilir.

Kızılcık Suyu: İdrar yolu enfeksiyonu tedavisinde etkili olarak kullanılan kızılcık suyu böbrek taşlarını da tedavi etmektedir. Günde bir bardak içilmesi önerilen kızılcık suyunu tüketmeden önce doktorunuza danışmanız önerilmektedir. Çünkü fazla tüketilen kızılcık suyunun böbrek taşını artırabileceği söylenmektedir.

Domates Suyu: Güçlü antioksidan etkisi olan domates zengin bir besindir. Günlük olarak tüketeceğiniz domates suyu ile böbreklerde oluşabilecek iltihap ve taşların önüne geçilmektedir.

İbrahim Saraçoğlu Böbrek Taşı Düşürme Bitkisel Kürleri

Birçok kişiyi etkileyen böbrek taşlarını bazı bitkisel kürler ile düşürebilirsiniz. Bu anlamda İbrahim Saraçoğlu böbrek taşı düşürme bitkisel kürleri çok etkilidir. Börek taşını düşürmede etkili olan iki farklı kür önerilmektedir. Aşağıda verilen tarifleri doğru olarak uyguladığınız zaman böbrek taşlarının düştüğü söylenmektedir.

Avokado Kürü

1 bardak kaynayan suyun içerisine 1 yemek kaşığı kurutulmuş avokado yaprağı ekleyerek 10 dakika kadar kaynatın. Kısık ateşte demlenen karışımı sıcak halde süzün. Bu karışımı 15 gün boyunca günde 1 defa tüketin. 15 gün sonra 10 gün ara vererek 15 gün daha küre devam edin.

Atkuyruğu Kürü

Avokado yaprağı etki etmediği zaman atkuyruğu yani kırkkilit bitkisi kürünü uygulayabilirsiniz. 1 bardak suyu kaynattıktan sonra içerisine 1 tatlı kaşığı kırkkilit bitkisini ekleyin ve iki dakika kadar kaynatın. Kaynayan karışımı ılıdıktan sonra günde iki defa aç karına için. 1 ay süresince bu kürü uygulayabilirsiniz.