26 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaSağlıkŞifalı BitkilerBöbrekleri En İyi Temizleyen ve Tedavi Eden Şifalı Bitkiler

Böbrekleri En İyi Temizleyen ve Tedavi Eden Şifalı Bitkiler

İçerikleri

Böbrekler fasülye biçiminde boşaltım organlarıdır. Karnın arka kısmında bulunan böbreklerin görevi atıkları kandan süzmek ve onları su ile birlikte idrar olarak boşaltmaktır. Böbrekler ve böbrek hastalıklarıyla ilgili tıp dalı nefrolojidir.
Böbrekler ayrıca eritropoietin, kalsitriyol hormonları ve renin enzimi salgılar. Böbrekler tansiyonu dengeler, kırmızı kan hücreleri ve D vitamini üretir. Böbrekler kendilerini temizleyen organlardır. Yalnız böbreklerinizi çalıştırmak için bol su içmeli ve susuz kalmamalısınız. Böbrekler bedendeki toksinleri atmanın yanı sıra tansiyonun kontrol altında alınmasına yardımcı olur. Kendini temizleyen böbrekler, idrar yolu ve mesanenin sağlıklı çalışmasını sağlar. Eğer böbreklerinizden dolayı sıkıntı yaşıyorsanız böbrek temizliğine dikkat etmeniz gerekir.
Böbrek rahatsızlığı belirtileri şunlardır:
  • Yorgunluk hissi
  • Keyifsizlik
  • Yemek sonrası böbreklerde acı hissetme
  • Egzama
  • Şişkinlik hissi
  • Ani kilo alma
  • Böbrek taşı
  • İdrar yolları enfeksiyonu
Sağlıklı beslenme ve düzenli egzersizle böbreklerinize yardımcı olabilirsiniz. Aynı zamanda bol bol su içmeniz faydalı olacaktır. Eğer böbrekleri temizlemek için daha fazla yardıma ihtiyacınız varsa bazı bitkisel gıdalar tüketebilirsiniz. Yalnız bu bitkileri kullanmadan önce doktorunuza danışmanızı öneririz. Bunlardan bazıları böbrek hastalığı ve diğer rahatsızlıkları bulunan insanlar için uygun olmayabilir veya bazı ilaçlar ile etkileşime girebilir.
İşte size böbrekleri temizlemekte kullanabileceğiniz gıdalar:
Maydanoz
Maydanoz böbreklerinizi temizlemek için birebirdir. Maydanozu yemeklerde kullanabilir veya maydanoz çayı içebilirsiniz. Çayı yapmak için bir bardak kaynamış suya bir yemek kaşığı taze maydanoz katın. Suyun ağzını kapatın, beş dakika bekledikten sonra süzerek için. Bu çayı bir hafta boyunca günde bir fincan içebilirsiniz. Dikkat: Eğer hamile iseniz aşırı maydanoz tüketiminden kaçınmanızı öneririz.
Zencefil
Zencefil böbrekleri temizleyen bir başka gıdadır. Zencefil böbreklerden toksinleri atar ve sindirimi kolaylaştırır. Bu bitki aynı zamanda karaciğer temizliğinde de kullanılmaktadır. Zencefili en kolay çayını yaparak tüketebilirsiniz. Bir bardak zencefil çayı için yarım çay kaşığı toz zencefil kullanabilirsiniz. Çayın demlenme süresi yaklaşık sekiz ila on dakikadır. Daha fazla beklerseniz çay acılaşabilir. Çayınızı damak zevkinize göre bal ve limon suyu ile tatlandırabilirsiniz.
Zerdeçal
Videolarımızda sık sık adı geçen, her derde deva zerdeçal böbreklerinize de faydalıdır. Zerdeçal antiseptik özelliğiyle böbrekleri bakteri ve virüslere karşı korur. Zerdeçalı yemeklerde kullanabilir veya birkaç şifalı bitkiyle daha karıştırıp çayını demleyebilirsiniz. Bir bardak sıcak suya yarım çay kaşığı zencefil tozu, yarım çay kaşığı toz tarçın ve yarım çay kaşığı zerdeçal tozu atın. Karışıma bir çay kaşığı Hindistan cevizi yağı ve bir çay kaşığı organik bal ekleyerek tatlandırın.
Dikkat: Zerdeçal çayı rahim kasılmalarına neden olabilir. Bu nedenle hamile kadınların tüketmemesi önerilir. Hatmi Çiçeği İdrar söktürücü özelliği olan hatmi çiçeğini çay olarak tüketebilirsiniz. Bir tutam kurutulmuş hatmi çiçeği yaprağını kaynar su dolu bir bardağa atıp 3 dakika bekleyin. Hazırlaması kolay bu çay hem böbreklerinizi çalıştıracak hem de solunum yollarınızı rahatlatacaktır.