28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkAnne / ÇocukBoşanma kararı çocuğa nasıl söylenmeli?

Boşanma kararı çocuğa nasıl söylenmeli?

İçerikleri

Evlilik birliğinin karşılıklı anlaşmayla sona erdirilmesi sürecine boşanma denir. Boşanmayla aile kurumu ortadan kalkmakta ve böylelikle aileyi oluşturan üyeler de birbirinden ayrılmaktadır. Boşanmanın altında yatan neden her ne olursa olsun çocuklu ailelerde bu durumun içinden çıkılması bir hayli zor hale gelmektedir. İşte bu yüzden boşanma kararı çocuğa nasıl açıklanmalı sorunsalı meydana gelmektedir.

Ev Ortamında Anlatın

Çocuğun her şeyi doğup büyüdüğü evinde öğrenmesi en iyisi. Çocuğunuzu kolundan tutarak parkta veya dışarıda bir yerde anlatmak yerine sessiz sakin sadece üçünüzün yer aldığı bir ortamda yani ev ortamında anlatmanız gerekmektedir. Ancak çocuk yaşı itibariyle boşanmanın nasıl bir durum olduğundan haberdar olmayacağından dolayı yine anne ve baba olunacağının ve hiçbir şeyin kesinlikle değişmeyeceğinin gerçekten de çocuğa tane tane aktarılması gerekir.

bosanma kararinin cocuga anlatilmasi Boşanma kararı çocuğa nasıl söylenmeli?
Ev Ortamında Anlatın

Anne Baba Olarak Birlikte Anlatın

Çocuğa boşanma kararının sadece anne tarafından veya sadece baba tarafından değil de birlikte anlatılması gerekecektir. Bu çocuğun boşanma sürecine daha doğal yaklaşmasını sağlayacak ve de her yönden çocuğun olayı sıradan bir durum olarak olağan karşılamasını sağlayacaktır.

Çocuk Psikolojisini İyi Okuyun

Öte yandan ebeveyn olarak çocuk psikolojisinin bu durumdan etkilenmeden boşanma kararı çocuğa nasıl söylenmeli yönünden bilgi sahibi olunması gerekmektedir. Hatta konunun uzmanlarının görüşlerine danışılarak her yönden çocuğunuzun eğitim ve duygusal gelişimini herhangi bir şekilde olumsuz etkilememesi gerekmektedir.

Masalımsı Anlatım Yoluna Gidin

Çocuklar masal dünyasında yaşarlar. İşte boşanma kararının aktarılmasında hem anne hem de baba tıpkı çocuklarına bir masal anlatıyormuşçasına masalımsı anlatım üslubunu kullanarak konuya eğilmesi gerekmektedir.

bosanma Boşanma kararı çocuğa nasıl söylenmeli?
Masalımsı Anlatım Yoluna Gidin

Çocuğunuza Aile Olmaya Devam Edileceğini Söyleyin

Boşanmayla ailenin kesinlikle parçalanmayacağını yine anne ve baba olarak yer alınacağı üzerinde durulmalıdır.