28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkSpor / EgzersizBu 5 Egzersiz İle Kalorilerinizi Yakarak Vücudunuzu Hızlı Şekillendirin!

Bu 5 Egzersiz İle Kalorilerinizi Yakarak Vücudunuzu Hızlı Şekillendirin!

Sağlık Haberleri Editörümüz fazla kalorilerinizi yakmak ve vücudunuzu şekillendirmek için yapabileceğiniz egzersizleri sizler için araştırdı.

İçerikleri

Çok fazla irade gücü ve disiplin gerektirdiği için kilo vermek gerçekten çok zordur. Bir kilo kaybı rutininde, özellikle aşağıdakilerden biriyle, zaman kaybı yaşamadan gerçek sonuçları derhal farkedeceksiniz! Egzersizler basit olduğu için aşağıdaki egzersiz rutinleri herkes tarafından yapılabilir.

Temel rutin egzersizleri

Bu egzersizler kasları güçlendirebilir. Dört set 25’er kezçömelmiş egzersiz ve iki set onar şınav ile başlamak gerekir. Ayakları kaldırarak yere yaslanan dizler ile yapılabilir. Bu şekilde üst vücut sürekli uygulama ile dayanıklılık kazanacaktır. Pazılar, üç köşeli kaslar ve göğüs kaslarınızı geliştirmenize yardımcı olacaktır. Sonuçları hemen fark edeceksiniz.

Kettlebell salıncak egzersizleri

Bu egzersiz, bir dakika içinde yirmi kalori kaybetmenize yardımcı olabilir. Bacakları omuz hizasında tutun ve dizleri bükün. Ağırlığı kollarıyla öne doğru tutun ve önden arkaya doğru sallayın. Bunu üç set, onar kez yapın ve duruma göre miktarı arttırabilirsiniz.

Bisiklet egzersizleri

Bir dakika boyunca mümkün olduğu kadar hızlı pedal çevirmeniz, sonraki iki dakika boyunca yavaşlatmanız ve otuz dakikaya kadar böyle hızlanıp yavaşlayarak devam etmeniz gerekir.

Bacakları Kaldırma

Bacakları kaldırma birkaç kas grubunu güçlendirebilir ve bunlardan biri gelişmesi en zor olan alt karın kas grubudur.

Burpees Egzersizi

Bu egzersizin sadece bir dakikası on dört kaloriyi yakabilir. Metabolizmayı hızlandıracak ve aşırı yağ yakacaktır. Burpee’nin bu çeşidinde etkilenen temel kaslar omuz ve üst bacak olsa da, arka bacak, kalça ve baldır da çalıştırılır. Harekete ayakta, ayaklar hafif açık bir şekilde başlanır. Yere eğilinir ve eller yere dayanarak bacaklar geriye fırlatılır. Bu esnada vücut yine dümdüz olur, tıpkı şınavdaki gibi. Sonra ayaklar toplanır ve ellerin arasına geri çekilir. Ayağa kalkılır ve aynı başlangıç pozisyonuna dönülür. Tıpkı bir yayın gerilmesi ve salınması gibidir. Üç sette beşer kere yapın. Fiziksel görünümü geliştirecek, kilo vermenize yardımcı olacak ve tüm vücudu güçlendirecektir.