25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkDoğal TedaviBu Güçlü Tarif İle Kalça, Basen Ve Belinizdeki Yağları Yakın!

Bu Güçlü Tarif İle Kalça, Basen Ve Belinizdeki Yağları Yakın!

Yaz aylarının yaklaşması ile birlikte özellikle kadınlar, "kalça ve basen bölgemden nasıl kilo verebilirim?" sorularını daha sık sormaya başladılar. Sağlık Haberleri olarak siz takipçilerimiz için kalça, basen ve göbek bölgesindeki yağ yakımını hızlandıran güçlü tarifi açıklıyoruz.

İçerikleri

Zencefil, Asya’dan geliyor ve binlerce yıldır bitkisel ilaç ve baharat olarak kullanılmaktadır. Zencefil çayı veya zencefil suyu, zencefil kökü suda kaynatılarak, soğutularak ve süzülerek hazırlanır. Zencefil birçok mucizevi faydalsı bulunmaktadır. Zencefil suyu, kilo verme sürecinde ve birçok farklı sağlık probleminde çok etkilidir. Bütük bir kaba bir buçuk litre su koyun ve doğranmış zencefil kökünü ekleyin. Karışımı düşük ısıda on beş dakika pişirin, daha sonra soğutun ve süzün. Her gün, gün içerisinde tüketin. Zencefil suyunun yanında günde en az bir litre tüketmelisiniz. Zencefil suyunu bir termos içinde saklayın ve gittiğiniz her yere yanınızda götürün. Daha iyi sonuç almak için en az 6 ay tüketin.

Zencefil suyu neye iyi gelir? 

Bulantıya iyi gelir

Zencefil bulantıyı hafifletmek ve deniz tutmasını önlemek için kullanılmıştır. Gebelik ve kemoterapi gibi birçok durumla bağlantılı kusma ve bulantı tedavisinde kullanılır. Günlük olarak zencefil takviyesi, kanserli hastalarda ciddi kemoterapi kaynaklı bulantıları azaltır.

İltihap önleyici etkileri

Zencefil suyu romatizma ve kireçlenmeden kaynaklanan eklem şişmesini, iltihaplanmayı ve ağrıyı azaltabilir. Birçok bilim insanının zencefilin güçlü anti-inflamatuar özellikler içerdiğini kanıtladığı bir makale yayınlandı.

Antioksidan özellikleri

Antioksidanlar, vücudu serbest radikallerden korurlar ve kuru ve taze zencefilin güçlü antioksidanlara sahip olduğu ve zencefilin gıdalarda antioksidan kaynağı olarak kullanılabildiği bir çalışmada ortaya çıkarılmıştır.

Kansere karşı korur

Zencefil, kanserin büyümesini engelleme ve onu önlemeye yardım etme konusunda etkili olmaktadır. Antioksidan içeriğin, vücutta kansere neden olan maddeler varsa yayılımını azalttığı gösterilmiştir. Bir araştırmaya göre, zencefil bazı kanserlerin gelişimini yavaşlattığı görülen antioksidan ve anti-inflamatuar özelliklere sahiptir.

Kilo vermek için harikadır

Ayurveda uygulaması, zencefil tüketmenin kiloyu kontrol altında tutabildiğini göstermektedir. Birçok araştırmacı bunu doğruladı. Gingerol (zencefil içinde bir bileşik) alan aşırı kilolu sıçanların otuz gün sonra kilo verebildikleri ve leptin düzeyleri ve şeker düzeylerinin düzeldiği bir çalışmada bulunmuştur. Leptin, yemekten sonra tatmin olma ve toklukhissetmede rol oynar.

Araştırmacılar, zencefil takviyesinin yüksek yağlı diyetin neden olduğu obeziteyi baskıladığı sonucuna vardı. Başka bir araştırmaya göre, zencefil takviyesi sıçanlarda kilo kaybı üzerinde eşit bir etkiye sahiptir. Kan kolesterol düzeylerinde kayda değer gelişmelere neden oldu.

Zencefil sizi tam olarak tok tutar ve yiyecekleri düzgün bir şekilde sindirmenize yardımcı olur.

Hormonal değişiklikler ve stres kan kortizol seviyelerinde ani artışlara neden olabilir ve metabolizmayı ve bağışıklık sisteminin dengesini bozar. Yükseltilmiş kortizol seviyeleri kilo alımına neden olabilir. Zencefil tüketmek iç dengeyi sağlayabilir ve kilo vermeye ve mutluluğa katkıda bulunabilir.

Yemeden önce, metabolizmayı düzenleyeceğinden ince bir zencefil dilimi çiğnemelisiniz. Sindirimi teşvik edin, kortizon üretimini azaltın ve enerjiyi artırın. Ayrıca rendeleyin, birazzencefil ekleyin, limon suyu ve biraz tuz ekleyin. Karıştırın ve iştahınızı kontrol etmenize ve sindirime yardımcı olmanıza yarayacak bu karışımdan bir miktar tüketin.

Yemeklerden önce zencefil alımını sınırlandırmayın. Baharat olarak veya başka şekilde kullanın. Yaklaşık altı dakika boyunca pişirmek, sağlık yararlarını artırır. Bu lezzetlidir ve faydalarını elde etmek için diğer tatlar ile karıştırılması gerekmez.