Ana SayfaSağlıkŞifalı BitkilerBu Yiyecekler Kanser Hücrelerinin Yok Edilmesini Sağlıyor

Bu Yiyecekler Kanser Hücrelerinin Yok Edilmesini Sağlıyor

Araştırmalar sonucu saptanan bu yiyecekler gerçekten kanser hücrelerinin yok edilmesini sağlıyor. Her gün mutlaka tüketin…

İçerikleri

Araştırmalar sonucu saptanan bu yiyecekler gerçekten kanser hücrelerinin yok edilmesini sağlıyor. Doktorlar kemoterapiye maruz kalan kanser hücrelerinin bağışıklık kazandıklarını ve bir sonraki tedaviye cevap vermediğini keşfettiler.Ayrıca kemoterapi gören hücrelerin etrafındaki hücrelere tümör yaydığı ve o hücrelerin de kanser hücresine dönüşmesine neden olduğunu kanıtladı. Ama endişelenecek bir şey yok çünkü alışılagelmiş tıbbi tedavinin bittiği yerde doğal tedavi süreci başlar.

Doktorlar kemoterapiye maruz kalan kanser hücrelerinin bağışıklık kazandıklarını ve bir sonraki tedaviye cevap vermediğini keşfettiler. Ayrıca kemoterapi gören hücrelerin etrafındaki hücrelere tümör yaydığı ve o hücrelerin de kanser hücresine dönüşmesine neden olduğunu kanıtladı.

İşte kanser hücrelerini yok etmede etkisi kanıtlanmış 6 yiyecek..

Kırmızı üzüm

Özellikle kırmızı üzümde bulunan özel bir antioksidan, bağırsaktaki hücrelerin anormal gelişmesine sebep olan siklooksijenaz-2 bileşiğin etkisini ortadan kaldırır. Günlük tüketimlerde veya doğal meyve sularının tüketilmesiyle bu bileşiğe karşı vücudunuza direnç kazandırabilirsiniz.

Yeşil çay

Yeşil çayın düzenli olarak kullanılmasının, kansere dolaylı yoldan sebep olan bazı kimyasal süreçleri önlediği anlaşılmıştır. Yeşil çayı demleyip afiyetle içebilirsiniz.

Sarımsak

Kolon ve mide kanserine karşı etkili olduğu çeşitli araştırmalarda tespit edilmiş olan sarımsağın zengin bir antioksidan kaynağı olduğu biliniyor. Buna ek olarak, çiğ veya az pişmiş sarımsağın düzenli olarak tüketilmesinin, kanser ve kalp damar hastalıklarının oluşma riskini büyük ölçüde azalttığı da yaygın olan bilgiler arasında.

İçerdiği likopen ve karoten sayesinde kanserle savaşmada etkili bir yiyecek olmasının yanı sıra koroner kalp rahatsızlıklarını önlemede de oldukça etkilidir.

Zerdeçal

Yapılan araştırmaların ve çalışmaların açık bir şekilde gösterdiğine göre zerdeçal çok etkili bir antioksidan ve enfeksiyon gidericidir. Tüketmek isterseniz, çayını yapıp keyifle içebilirsiniz.

Hücrelerdeki DNA hasarını önleyen bu yiyecekler kanseri engelleme açısından büyük bir öneme sahiptirler. Birçok vitamini, minerali, besini ve özelikle glukozinolat gibi önemli kimyasalları içeren turpgiller dediğimiz karnabahar, brokoli, lahana vb. yiyeceklerin tüketilmesi de kanseri önleme de etkili yöntemlerden biridir.