28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkHastalıkBunyon Ağrısı Nasıl Geçer?

Bunyon Ağrısı Nasıl Geçer?

Halluks valgus adıyla bilinen bunyon ağrısı ve tedavi yöntemleri bu makalemizde.

İçerikleri

Halluks valgus tıp adıyla adlandırılan bu hastalık, ayaktaki başparmağın eklem bölgesindeki kemiğin eğrilmesi durumudur. Dışa doğru çıkıntı yapan bir şişlik ile ayak parmağının diğer parmaklara doğru eğilmesine de neden olur. Rahatsız edici ve acı verici olan bunyon sorununa yönelik bazı alternatif müdahaleler mümkündür.

Epsom Tuzu (İngiliz Tuzu) ile Ayak Banyosu Yapmalısınız

Bunyon ağrısı nasıl geçer? Epsom tuzu bu konuda yardıma yetişmektedir. Vücudun pH düzeyini dengelemek için magnezyum içeren epsom tuzunu kullanmak için bir leğene ılık su koyun. Üzerine bir avuç epsom tuzunu dökün. Ayağınızı da yarım saat boyunca bu suda bekletin. Daha sonra ise ayaklarınızı kurutun. Ardından zeytinyağı ya da hindistancevizi yağı ile ayağınıza hafifçe masaj uygulayın. Ayağınızdaki ağrıyı azaltmak için haftada 3 defa bu tedaviyi tekrarlayın.

Buz Tedavisini Denemelisiniz

Bunyon ağrısı rahatsızlıklarında buz masajı oldukça rahatlatıcıdır ve acıyı anında hafifletmektedir. Bir buz kompresini ya da buz koyduğunuz bir havluyu parmağınızın üzerine koyun. Bu şekilde hem sinirlerinizi uyuştururken hem de ağrınızı azaltabilirsiniz.

Hint Yağı İle Masaj Yapmalısınız

Biraz hint yağını yavaş yavaş ısıtın ve pamuklu bir beze batırın. Bu bezi de bunyonun üzerine koyarak başka bir bezle de üzerini iyice örtün. Hint yağı analjezik ve anti enflamatuar özellikleri ile ağrı kesici ve iltihaplanmayı önleyicidir.