19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaSağlıkDoğal TedaviBurun tıkanıklığını anında açan doğal yöntem!

Burun tıkanıklığını anında açan doğal yöntem!

Burun tıkanıklığı, burunda mukus birikmesiyle ortaya çıkan bir durumdur. Burun tıkanıklığı nefes darlığı ve birçok rahatsızlığa da neden olarak günlük yaşamı zorlaştırır. Tıkanık burunu açmak için ne yapılabilir?

İçerikleri

Soğuk algınlığı, grip ve alerjik reaksiyonlara sık sık eşlik eden burun tıkanıklığı tam anlamıyla sinir bozucu bir şeydir. Kulakta enfeksiyon yaratması veya uykudan huzursuz bir şekilde uyandırmasıyla karşılaşabiliriz. Tıkalı bir burnu temizlemek için hızlı ve etkili bir yöntem paylaşıyoruz…

burun tikanikligini aninda acan dogal yontem 1 Burun tıkanıklığını anında açan doğal yöntem!

Uçucu yağ kullanın:

Buharı teneffüs etmek tıkalı bir burundan kurtulmak için en iyi ve en etkili çarelerden biridir. Cildinize hem ısıyı hem de nemi kazandırarak dokularınızın astarlarındaki şişmeyi azaltır ve tıkanıklığı hafifletir. Okaliptüs uçucu yağı içeren buhar özellikle tıkanmış bir burundan kurtulmada etkilidir. Okaliptüsün kuvvetli kokusu, iltihaplı burun zarlarının tıkanıklığını giderebilir. Biberiye de tıkanan burnun geçişini açıcı, nefes almaya eğilimli, serin ve baharatlı bir aromaya sahiptir.

burun tikanikligini aninda acan dogal yontem 2 Burun tıkanıklığını anında açan doğal yöntem!

Nasıl kullanılır?

Malzemeler:

  • Sıcak su (burun geçişlerini nemli tutar)
  • Okaliptüs uçucu yağı (tıkanıklığı keser)
  • Biberiye otu (tıkanan burnun geçişini açar)

burun tikanikligini aninda acan dogal yontem 3 Burun tıkanıklığını anında açan doğal yöntem!

Yapılışı:

Kaynar suyu bir kabın içerisine boşaltın üzerine 5 damla ökaliptüs yağı dökün ve birkaç parça biberiye otunu ekleyip karıştırın. Kaseyi bir masaya yerleştirin ve burnunuz doğrudan üstünde duracak şekilde kasenin üzerine eğilin. Buhar kaçacak yer bulamayacak şekilde başınızı bir havlu ile örtün. Anında rahatlamak için birkaç dakika boyunca bu buhardan nefes alın. Mukusun gevşediğini hissedince burnunuzdan yavaşça soluyun. Tedaviyi günde iki kez birkaç gün boyunca tekrarlayın.

burun tikanikligini aninda acan dogal yontem 4 Burun tıkanıklığını anında açan doğal yöntem!

Biberiye yerine, nane, papatya veya kekik gibi diğer aromatik otları da ekleyebilirsiniz. Alternatif olarak burun tıkanıklığı ve rahatsızlığını hafifletmek için tam buhar banyosunu da seçebilirsiniz.

Burun Tıkanıklığını Açan Diğer Yöntemler

Geleneksel tedavi: Deniz suyu solüsyonu

Bunun için iki seçenek var: bir eczaneden deniz suyu almak ya da evde tuzlu su hazırlamak.Bunların her ikisi de etkilidir, ama bizler her zaman evde hazırlanan uygulamaları tercih ediyoruz. Özellikle de kolay oldukları zaman! Sadece biraz su kaynatın, içine tuz atın ve soğumasını bekleyin. Solüsyonu elde ettikten sonra, burun deliklerinize sıkın. Bu solüsyon mukusu sökecek ve tıkalı burun yollarını hemen açacaktır.

Nane: Mukusun en büyük düşmanlarından biri

Bildiğiniz gibi, nane solunum yolu problemlerini azaltmak için kullanılmaktadır çünkü içinde asetik ve askorbik asitler bulundurur. Bu maddeler öyle etkilidir ki, mentollü veya mentol temelli ürünleri birkaç kez kokladığınızda, probleminiz yavaş yavaş ortadan kalkacak.

Sıcak bir duş alın

Su buharı solunum sistemine işler ve bu şekilde bloke olmuş alanları açarak önceden kaçırdığınız derin nefesleri size yeniden kazandırır.Buna ek olarak, burun kanallarında az miktarda sıcak su da tıkanıklığı açmanıza yardım eder.Duş almanın durumu daha da kötüleştireceğini düşünmeyin.

Duşunuzu alıp çıktıktan sonra kurulanın ve ardından herhangi bir sorun yaşamayacaksınız. Unutmayın ki duş aldığınız zaman tüm hapşırma ve öksürmeyle gelen mikropları da üstünüzden atmış olacaksınız.Bu önerileri unutmayın çünkü ne yazık ki hepimiz yer yer bunlara ihtiyaç duyabiliriz.

Bu öneriler sayesinde siz veya sevdikleriniz tıkalı burun yaşarken yardıma hazır olacaksınız. Bunlar kesinlikle denemeye değer!

Burun tıkanıklığını anında açan doğal yöntem!