Ana SayfaKadınCilt BakımıCilt Gençleştiren, Güzelleştiren Ev Yapımı Doğal Maskeler

Cilt Gençleştiren, Güzelleştiren Ev Yapımı Doğal Maskeler

Cildinizdeki yaşlanma nedeniyle meydana gelen problemlere ev yapımı doğal maske önerilerimizle son vererek güzelliğinizi ön plana çıkarabilirsiniz.

İçerikleri

Her insan belli bir yaşa geldikten sonra cildinde yaşlanmaları görmektedir. Ciltte oluşan bu yaşlanma birçok etkene bağlı olarak oluşmaktadır. Bu yaşlanmayı önlemek için cilt gençleştirme teknikleri uygulaması ile çözüme ulaşılabilir. Yaşlanmaya neden olan etkenleri de ortadan kaldırarak önemli bir adım atmakta mümkündür. Cilt gençleştirme maskeleri ile cildin daha sıkı ve parlak görünmesini sağlayabilirsiniz.

Pirinç Maskesi

1 yemek kaşığı pirinç, bal ve süt karışımı ile elde edilecek olan bu maskede öncelikle pirinç haşlanır. Pirincin suyu süzüldükten sonra bal ve süt ile karıştırılır. Homojen bir karışımın elde edilmesi ile birlikte temiz olan cilde direkt olarak uygulanır. Pirinç maskesi hazırlama esnasında haşlanan pirincin sıcak vaziyette uygulaması yapılmaması son derece önemlidir. 15 dakika bekletilme süresinin ardından ılık su ile yıkanılır. Cildin nemlenmesi, gözeneklerin sıkılaşması ve cilt lekelerinin yok olmasına yardımcı olmaktadır.

Domates Maskesi

Herhangi bir etki olmaksızın yalnızca domates ile yapılan domates maskesi uygulamasında dilimlenmiş domatesler temiz cilde yerleştirilir ve 15 – 20 dakika kadar bekletilir. Süre dolması ile birlikte ılık su ile durulaması yapılmalıdır. Domates içerisinde bulunan etken maddeler sayesinde cilt gençleştirme mümkün kılınmaktadır.

Salatalık Maskesi

Yarım salatalık ve 2 yemek kaşığı limon suyunun karışımı ile oluşturulan salatalık maskesi yapımı için karışımların blender kullanılarak homojen kıvama gelecek şekilde karıştırılması ile elde edilmektedir. Temizlenen cilde sürülerek 15 ile 20 dakika bekletilir. Süre dolduktan sonra da soğuk su ile durulamak yetecektir. Cildin nem dengesi için limon önemli katkıya sahip olurken anti bakteriyel özelliğe sahip olan limonda cildi temizlemektedir.

Patates Maskesi

Bir patates ve 3 yemek kaşığı limon suyu ile oluşturulmaktadır. Rendelenen patatesi ile limon suyu karıştırılarak yapılan patates maskesitemiz cilde uygulanır. Ciltte yaklaşık olarak 15 – 20 dakika bekletildikten sonra ılık su ile temizlenir. Cilt lekelerin giderilmesinde ve erkenden oluşabilecek kırışıklıkları önlemede etkilidir.

Karbonat Maskesi

2 yemek kaşığı karbonatla 2 yemek kaşığı maden suyu karışımından oluşan karbonat maskesi uygulama yapımı bakımından oldukça basit ve etkilidir. Bu karışımda maden suyu ve karbonatı birbirine karıştırarak maske kıvamına gelene dek karıştırılmalıdır. Daha sonra da temizlenmiş olan cilde uygulanabilir. Uygulamanın ardından 5 dakika kadar bekletildikten sonra bol su ile durulamak yeterli olacaktır. Cildin temizlenmesi ve akne sorunların oluşmasına engel olmasında karbonatlı maske etkin role sahiptir. Anti bakteriyel bir malzemeye sahip olan karbonat bu etkinin oluşmasında direkt etki etmektedir. Cilt sıklaşmasına da etkisi olmasından dolayı gençleşmeye etkisi bulunmaktadır.