28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıCilt Sağlığı ve Pürüzsüz Bir Cilt İçin Bu Meyveleri Sofranızdan Eksik Etmeyin!

Cilt Sağlığı ve Pürüzsüz Bir Cilt İçin Bu Meyveleri Sofranızdan Eksik Etmeyin!

Tüketilen besinler vücudun genel sağlık durumunu etkilediği gibi cilt sağlığı üzerinde de etkilidir. İşte pürüzsüz ve mükemmel bir cilt için tüketilmesi gereken besinler.

İçerikleri

Cildin pürüzsüz ve sağlıklı görünmesi için pek çok ürün kullanır ve bakımlar yapılır. Elbette yapılanlar cilt yapısına uygun olduğu, uzman kişiler tarafından tavsiye edildiği ya da uygulandığı sürece doğru. Ancak cildi sadece dışarıdan değil, içeriden de beslemek gerekir. Bunun için de cilt sağlığı için hangi vitamin grubunu içeren meyveleri tüketmek gerektiği doğru bilinmelidir. A, C ve E vitaminleri cildin sağlıklı görünmesi, hücre yenilenmesi ve cildin nem dengesini korumak, cildi gençleştirmek için özellikle tüketilmesi gereken vitaminlerdir.

Cilt Sağlığı İçin Vitamin Deposu Meyveler

Elma: Yüzde 86’sı sudan meydana gelen elma; vücudun günlük ihtiyacı olan lifi karşılamak için 1 tane tüketilmesi yeterli olan bir meyvedir. En iyi antioksidanları barındıran yapısıyla cilt sağlığı için destekleyici olmasının yanı sıra, kanser hücrelerinin gelişme riskini azaltır. Ayrıca kalp hastalıklarına yakalanma riskini de azaltan bir meyve olduğu unutulmamalıdır.

Karpuz: Nemini koruyan ve savunması iyi olan bir cilt yapısına sahip olmak isteyenler için C vitamini açısından zengin olan karpuzu tüketmeleri tavsiye edilir. Yüzde 92 oranında sudan oluşan bu meyve kalp rahatsızlıkları, rahim ağzı kanseri, prostat gibi ciddi hastalıklara yakalanma riskini azaltmak için yardımcı kuvvet niteliğindedir. Sindirim sistemini hızlandırmak isteyenler aç karnına karpuz yiyebilirler. Yaz boyunca sofraların vazgeçilmezi olan karpuz, hem vücut sağlığı hem de cilt sağlığı için yine vazgeçilmeyen bir meyve olacaktır.

Kivi: Günde tek kivi tüketerek, günlük C vitamini ihtiyacını giderebileceğinizi biliyor muydunuz? Sulu meyveler grubundan olan kivi; lif açısından zengin, kolesterol ile kan basıncını düzenleyici yapıya sahip faydalı meyvelerdendir. C vitamini cilt üzerinde güçlü bir antioksidan etkisine sahiptir.

Ananas: Özellikle kış aylarında cildin pul pul döküldüğü görülür. Kuruluktan dolayı da ciltteki kırışıklıkların arttığı gözlemlenebilir. İşte bu nedenle ciltteki pul şeklindeki dökülmeleri önlemek için ve kırışıklıkların gecikmesini sağlayan kolajen üretimini tetikleyen bir meyve olarak ananasın tüketilmesi, cilt sağlığı için son derece yararlıdır.

Papaya: İçerisinde C ve E vitamini, beta karoten gibi antioksidanları barındıran bir meyve olan papaya, cildi güneş ışınlarının zararlı etkilerinden korumasının yanı sıra, akne oluşumunu da engelleyen özelliğe sahiptir.

Erik: A,C ve kalsiyum açısından zengin besin değerlerine sahip olan erik, bağırsakların düzenli çalışmasını da sağlar. Cildin; antioksidan etkisi olan C vitaminine ve cildin kuru kalmaması, cildin canlılığını koruması için hücrelerin yenilenmesini sağlayan A vitaminine ihtiyacı olduğu unutulmamalıdır.

Cilt Sağlığı İçin Meyveler Doğal Vitamin Kaynağıdır!

Malta Eriği(Yeni Dünya): Zengin bir A vitamin deposu olan Malta eriği, görmeyle ilgili sorun yaşanmamasını sağlayan bir meyvedir.

Greyfurt: Domatesle aynı özelliklere sahip olan greyfurt, zengin antioksidan özelliğindedir. Aknesiz bir cilde sahip olmak istiyorsanız, bu meyveyi tercih edebilirsiniz. Tadını pek beğenmeyenler olduğu için taze sıkılmış portakal ve greyfurt suyu karışımı son derece iyi bir alternatif olabilir.

Kavun: A vitamini zengini olan kavun, aynı zamanda potasyum ve folik asit açısından da oldukça içeriği zengin olan bir besindir. Cilt için faydalı olmasının yanı sıra, göz sağlığı ve bağırsakların sağlıklı çalışması için de yararlıdır.

Avakado: Lif oranı yüksek olmakla birlikte, A, E vitaminleri ve potasyumla magnezyum barındıran bir besindir. Yüksek tansiyon dengeleyici özelliği ve kabızlığa iyi gelen etkisi bulunmaktadır.

Ayva: Hem A hem B hem de C vitamini içeren bir meyvedir. Mideyi rahatlatan etkisinin yanı sıra, cilt için faydalı olan besinlerdendir.

Portakal: C vitamini bol olan bir meyve olan portakal, kansızlığa iyi gelen ve bağışıklık sistemini güçlendiren özelliklere de sahiptir.

Mandalina: A, C vitaminleri ve potasyum içeren bir meyvedir. Vücudun direncini arttırmak için de destekleyici besin olan bu meyve, güçlü antioksidan özelliğindedir.

Mango: Mango da A ve C vitaminleri bakımından zengin içeriğe sahip olan bir meyve. Antioksidan özelliği bulunan mango, kansere karşı koruyucu besinler arasında yer alır. Ayrıca göz ile cilt sağlığı için oldukça yararlıdır.

Cilt Sağlığı İçin Hangi Meyveler Yarar Sağlar?

Listede yer alan tüm meyveler cilt sağlığı için hangi vitamin daha fazla yarar sağlar sorusunun cevabı niteliğindedir. Cilde dışarıdan yapılan bakımların yanı sıra, tüketilen besinlerle doğal yollardan da cildin kendisini yenilemesini, korumasını ve sağlıklı görünmesini sağlamak mümkün.

Mükemmel Bir Cilt İçin Tüketmeniz Gereken 10 Şey!