Ana SayfaSağlıkDoğal TedaviDamarları temizleyen 10 mucizevi besin!

Damarları temizleyen 10 mucizevi besin!

Sağlıklı bir kalp, sağlıklı bir diyet ve yaşam tarzı gerektirir. Kilo vermek için beslenmeye odaklanılırken, kalp rahatsızlığı gibi sorunlu alanlarla ilgilenmeyi ihmal ederiz. Kalp rahatsızlığını önlemenin en kolay yolu, atardamarların tıkanmasını engelleyen yiyecekler tüketmektir. İşte detaylar.

İçerikleri

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine göre, dünyada en sık rastlanan ve genellikle ölümle sonuçlanan hastalıkların başında kalp ve damar hastalıkları geliyor. Kalp hastalığını bu kadar ölümcül kılan, arterlerde ilerleyen plak birikmesidir, bu da iç duvarları daraltır, kan akışını sınırlar ve nihayetinde bloke eder.

Arterler, oksijenden zengin kanı kalpten vücuttaki farklı dokulara taşıyan kan damarlarıdır. Plak oluştuğunda ve kan akışı engellendiğinde, bu tıkalı veya tıkalı arterler kalp krizi, felç ve diğer kardiyovasküler hastalıklar gibi daha ciddi sorunlara yol açabilir. Peki, arterlerinizin sağlıklı olması ve tıkanmadan koruması için neler yapabilirsiniz?

Damar Tıkanıklığını Engellemek İçin Neler Yapabiliriz?

Dengeli ve düzenli beslenme, spor ve egzersiz ile kalp ve damar hastalıklarından kurtulabiliriz. Yiyecekler, tıkanıklığı azaltmak ve arterlerinizin daha fazla hasar görmesini önlemek için doğal bir çare olarak kullanılabilir. Bu haberimizde damarlarınızı yeniden doğmuş gibi tertemiz  hale getirecek en etkili 10 besini sizler için derledik.

Damarları temizleyen yiyecekler

Bilimsel araştırmalar, bu yiyeceklerin damar tıkanıklığını önlemeye yardımcı olabileceğini öne sürüyor:

Yeşil çay

Yeşil çay, damarlara hasar veren oksidatif stresi azaltır ve damarları temizler. İçerdiği antioksidanlar kolesterolü düşürür ve bu sayede kalbi korur.

Nar

İçerisinde barındırdığı antioksidanlar sayesinde nar, kan akışını arttırır ve damarların tıkanmasını önler.

Yulaf

Yulaf, kolesterolü düşürür ve damarları temizler. Öğünlerinize yulafı eklemenizi öneririz.

Zerdeçal

Zerdeçal, damar temizliğinde en etkili baharatlardan biridir. Ayrıca damar sertliğini önler ve yağ depolanmasını engeller.

Badem

E vitamini, çözünebilen lif ve tekli doymamış yağlar açısından oldukça zengin olan badem, içerdiği antioksidanlar sayesinde damarlardaki hasarı engeller.

Kuşkonmaz

Kuşkonmaz, damarlardaki baskıyı azaltır ve bu sayede kan akışını hızlandırır. Ayrıca damar tıkanıklığı ve enflamasyona da iyi gelir.

Brokoli

K vitamini ve lif açısından zengin olan brokoli, kolesterolü ve tansiyonu düşürür. K vitamini damarlardaki kalsiyum seviyesini dengeler.

Zeytinyağı

Akdeniz ülkelerinde kalp hastalıkları görülme oranının daha az olması zeytinyağı sayesindedir. İçeriğindeki antioksidanlar sayesinde kanseri önler ve tansiyonu düşürür.

Tarçın

Antioksidan deposu olan tarçın, kandaki şekeri düşürür ve bu sayede damarlar için çok faydalıdır. Günde 1 çay kaşığı tarçının kandaki yağ oranını %26 oranında azalttığı kaydedilmiştir.

Açai üzümü

Özellikle kolesterolü düşüren bu meyve kan akışını dengeler ve bu sayede kalp için çok faydalıdır.

Tıkalı Arterleri Açan Bitkisel Çözüm

Limon suyu, elma sirkesi ve bal kullanarak arterlerin basit ve sağlıklı bir şekilde açılmasını sağlayabilirsiniz.

Neden damarlarınız için işe yarıyor?

  • Sarımsak, arterlerdeki tıkanıklıkları temizler, kan basıncını ve kötü kolesterolü düşürür. Aynı zamanda kilo vermeye yardımcı olan kan şekeri seviyelerini de düşürebilir, çünkü şeker seviyeleri normal sınırlarda olduğunda iştahınızı kontrol etmeyi kolaylaştırır ve bu da kilo vermeye yardımcı olur.
  • Zencefil, kan akışını artırma kabiliyeti nedeniyle kalp hastalığının önlenmesi ile ilişkilendirilmiştir. Aynı zamanda fiziksel olarak daha aktif olmanıza yardımcı olacak ve böylece kilo vermeye yardımcı olacak enerji üretme yeteneklerine sahiptir.
  • Limon vücut daha kolay boyunca akmaya kan yardımcı kalbin düzgün fonksiyonu yeniden kalp atışını düzenleyen araştırma çalışmalarında gösterilmiştir.
  • Elma sirkesi, vücuttan ve kandan toksinlerin atılmasında önemli rol oynayan antioksidanlara sahiptir. Aynı zamanda vücudu sağlıklı tutmak için sağlıklı vitamin, mineral ve enzimlere sahiptir.
  • Bal, bakterilerle savaşır ve vücuda enerji verir. Kolesterolü ve kalp hastalığını azalttığı görülmüştür.

Nasıl yapılır?

Malzemeler:

  • 1 bardak zencefil suyu
  • 1 su bardağı sarımsak püresi
  • 1 su bardağı limon suyu
  • 1 su bardağı organik elma sirkesi
  • 2 su bardağı organik bal

Hazırlanışı:

  • Zencefil, sarımsak, limon suyu ve sirkeyi bir tencereye koyun. Orta ateşte 30 dakika karıştırarak pişirin.
  • Ocaktan alın ve tamamen soğumaya bırakın.
  • 2 bardak bal ekleyin ve iyice karıştırın.
  • Karışımı temiz bir şişeye dökün ve buzdolabında saklayın.

Atardamarlarınızı temizlemek için nasıl kullanılır?

  • Karışımdan her sabah, öğleden sonra ve akşam olmak üzere 3 öğün 1 çorba kaşığı aç karnına alın. Karışım buzdolabında 2 aya kadar saklanabilir.

Bu Mucize Bitkiler Damar Tıkanıklığına Son Veriyor