18 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkDiş SağlığıDiş ipi nasıl kullanılır? Faydaları nelerdir?

Diş ipi nasıl kullanılır? Faydaları nelerdir?

İçerikleri

Ağız ve diş sağlığı her açıdan son derece önem teşkil etmektedir. Diş ve diş eti hastalıklarının önüne geçmek adına mutlak surette dişlerin düzenli olarak fırçalanması gerekmektedir. Günde en az iki kere ve en az iki dakika boyunca aşağıdan yukarıya ve sağdan sola fırçalama yapılmalı ve dişler iyice temizlenmelidir. Ancak öyle anlar olur ki dişlerin fırçalanması durumunda herhangi bir çözüm bulunamaz ve diş ipi denilen ek temizleme araçlarına gereksinim duyulmaktadır.

Diş İpinin Faydaları

  • Dişlerde plak oluşumunu engeller.
  • Dişlerin çürümesinin önüne geçer.
  • Ağız ve diş sağlığı için önemlidir.
  • Tartar ve çürüklerin ortadan kalkmasına yardımcı olmaktadır.
dis ipi Diş ipi nasıl kullanılır? Faydaları nelerdir?
Diş İpinin Faydaları

Diş İpi Nasıl Kullanılır?

  • 45 cm ip uzunluğu olmasına dikkat edin.
  • İpin her iki ucunu orta parmaklarınıza sarın.
  • Diş ipini gergin hale getirerek çok yavaş bir şekilde tüm diş ve diş etlerinizde gezdirerek diş etinizin altında kalacak yemek artıklarının tamamen temizlenmesini sağlayın.

Diş Çürümelerinin Önüne Geçin

Dişinizi fırçalamanız yetmez bunun yanı sıra diş etlerinizin altına giren yemek artıklarının temizlenmesi gerekir. İşte burada diş ipleri devreye girmektedir. Tek filamanlı veya çok filamanlı olarak bilinen diş iplerini kullanarak siz de diş çürümelerinin tamamen önlenmesini sağlayarak ağız ve diş sağlığı açısından her yönden tercih edilmesi son derece önem teşkil etmekte olan nitelik olarak kendini göstermektedir.

dis eti plak ve tartarlari onleyin Diş ipi nasıl kullanılır? Faydaları nelerdir?
Diş Eti Plak ve Tartarlarını Önleyin

Diş Eti Plak ve Tartarlarını Önleyin

Diş ipi kullanımı yapılarak diş etinin altına yerleşen inatçı yemek artıklarının da anında temizlenmesi diş etinin plak oluşumunu ve de diş çürümesini tamamen engelleyen özelliği olarak kendini göstermektedir.