28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkDiş SağlığıDiş Teli İle Dişler Nasıl Fırçalanır?

Diş Teli İle Dişler Nasıl Fırçalanır?

Diş telleri olan kişilerin genellikle ağız ve diş bakımdaki en büyük zorluklarından biri diş fırçalamaktır. Diş tellerinin temizlenmesi için ekstra çaba gerekir. Gıda ve mikropların biriktiği bölgelere ulaşmak için farklı teknikler gerekir. Ancak birkaç metodik ipucu ile, herkes diş telleriyle nasıl fırçalanacağını öğrenebilir.

İçerikleri

Diş fırçasının seçilmesi

Diş teli fırçalamanın ilk adımı, diş etleri için yumuşsak, diş teli için yeterinde güçlü bir diş fırçası seçmektir.

Mikropları ve gıda partiküllerini, erişilmesi zor olan alanlardan süpürmek için tasarlanmış açıya sahip kılları olan dış fırçaları kullanmak gerekir. İmkân verildiğinde, mikroplar yapışkan yiyecek parçacıklarını sindirirler ve mineyi yok eden asitleri üretirler. Bu diş fırçaları diş macununun dişleri ve diş teli destek bölgelerini daha uzun süre tutan uzun süreli parlatma özelliğine sahiptirler.

Diş macunu seçimi

Doğru diş fırçasını seçtiğinize göre, bir sonraki adım dişlerinizi ve diş tellerinizi temizlemek ve korumak için diş macunu seçmektir. Diş macunlarının çoğu, diş telleri ile kullanım için iyidir, ancak diş beyazlatma macunu ve ürünleri kullanmaktan kaçınmak gerekir, çünkü bunlar yalnızca dişlerinizin diş telleri ile kaplı olmayan kısımlarında etkili olacaktır. İyi bir diş macunu, diş tellerinin arkasından kolayca katılaşan yiyecekleri keser, mikropları öldürür, dişlerin ve diş tellerinin etrafında plak oluşmasını engellemek için çalışır.

Diş teli varken diş fırçalama

Uygun diş fırçası ve diş macunu seçimi ile, diş telleri varken nasıl dişlerin fırçalanacağının öğrenilmesi çok kolaydır. Diş macununu fırçanın üzerine uyguladıktan sonra, ağzın bir köşesinden başlayıp fırçanın kıllarını arka dişlere karşı 45 derecelik bir açıyla yerleştirin, böylece diş etleri boyunca kılları hissedebilir ve ileri geri fırçalayabilirsiniz.

Daha sonra, küçük dairesel hareketler kullanarak, her seferinde yalnızca bir veya iki dişi temizlemek için dişlerinizi yavaşça fırçalayın. Üst ve alt dişlerin ısırma yüzeyleri ileri geri olacak şekilde fırçalanmalıdır. Fırçalamayı bitirmeden önce, üst ve alt ön dişlerin ön tarafı, dudak altı ve tüm plak ve yiyeceklerin çıkarıldığından emin olmak için tellerin bulunduğu yerler gibi erişilmesi zor alanları kontrol edin. Bu işlem dişleri ve diş tellerini iyice temizlemek için iki ila dört dakika sürmelidir.

Diş fırçalama, diş tellerini temiz tutan tek şey değildir, ancak uygun fırçalama, mikropların ve gıda artıklarının çoğunu giderecektir. Diş ipi, küçük özel interproksimal fırçaların kullanımı ve çeşitli ağız durulama sıvıları da sağlıklı tutmak için tavsiye edilir.