19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaKadınCilt BakımıDoğum Çatlakları Nasıl Geçer? Ne İyi Gelir? Bitkisel Çözüm

Doğum Çatlakları Nasıl Geçer? Ne İyi Gelir? Bitkisel Çözüm

Her kadının hamilelik sonrası hayatlarını kabusa çeviren ve can sıkıcı problemler arasında ilk sıralarda yer alan doğum çatlakları nasıl geçer?

İçerikleri

Doğum çatlakları karın bölgesindeki deri yüzeyinde meydana gelen beyaz çizgilerdir. Doğum çatlaklarının kalçalar, kollar ve göğüsler gibi diğer bazı alanlarda da ortaya çıkacağını belirtmek gerekir. Bu çizgiler, ergenlik döneminde veya aşırı kilo kaybı gibi vücut büyüklüğündeki ani değişikliklerin bir sonucu olarak ortaya çıkar. Ancak en önemli nedenler hamilelik ve doğumdur. Çoğu gebe kadın karın bölgesinde, kalça ve baldırların etrafında çatlaklardan veya beyaz çizgilerden muzdariptir. Bu beyaz çizgiler her kadına rahatsızlık hissi verir.

Doğum çatlaklarına ne iyi gelir? Çatlak oluşumunu engellemek için neler yapılmalıdır? Doğum çatlaklarına evde bitkisel çözüm bu makalemizde..

Doğum Çatlakları Nasıl Geçer?

Doğum yapan birçok kadının en temel sorunlarından birisi, doğum sonrası meydana gelen çatlaklar olarak bilinir. Birçok iz kalıcı olmakta ve anne adaylarını epey üzmektedir. Özellikle kilolu doğumlar ve aşırı kilo alma sonucunda doğum çatlakları çok fazla olur.

Doğum çatlaklarını büyük ölçüde iyileştirmeye yarayan bazı tedavi yöntemleri bulunmaktadır. Bu yöntemlerin doğru bir şekilde uygulanması gerekir. Aksi takdirde doğum çatlakları tamamen kalıcı bir hal alacaktır. Doğum çatlaklarının oluşmaması için normal doğum yerine sezeryan doğum yapmayı düşünen kadınlar da bulunmaktadır. Ancak doğum çatlakların doğumdan ziyade dokuz aylık süreçte alınan kilolarla ilgisi olduğu bilinmelidir. Tüm annelerin doğum çatlaklarının engellenmesi konusunda gerçekçi yaklaşması da önemlidir. Tüm çatlak oluşumlarını 0 iyileştirmek mümkün olmayabilir.

Doğum Çatlaklarına Ne İyi Gelir?

Doğum çatlakları için doktor önerisi ile verilecek olan ilaç ve kremler eksiksiz bir şekilde kullanılmalıdır. Kremler genellikle günde iki veya üç kez düzenli olarak sürülür. Krem sürülürken aynı zamanda çatlak olan bölgelere masaj yapılmalıdır. Böylelikle kan akışı hızlanır ve çatlak oluşumu büyük ölçüde engellenmiş olur. Çatlak oluşumunu engellemek için aynı zamanda doğal yöntemlerle de tedavi sağlanabilir. Böylelikle cilt bölgesine tahriş ve alerji açısından risk yaratılmamış olur. Piyasada bulunan doğum çatlağını iyileştirici krem ve merhemler günümüzde artık bitkisel ürünlerle hazırlanmaktadır. Kimyasal içeren ürünler yerine bu tarz ürünlere yönelim sağlanması daha iyi olur.

Doğum Çatlakları İçin Bitkisel Çözüm

Doğum çatlakları için bitkisel çözüm dendiği zaman akla mutlaka biberiye ve biberiye yağı gelmelidir. Sabah ve akşam olmak üzere günde iki defa biberiye yağı doğum çatlaklarının yoğun olduğu bölgeye masaj ile sürülmelidir. Aynı şekilde nane yapraklarının kaynatılarak içilmesi, papatya çiçeğinin kremi ve salatalık suyunun da doğum çatlakları ile dolu olan bölgeye uygulanması da iyileştirilmesi açısından faydalı olacaktır. Avokado yağı, alo vera, badem yağı ve Türk kahvesi doğum çatlaklarının giderilmesi için kullanılabilecek faydalı bitkisel yöntemler arasında yer almaktadır. Bitkisel yöntemlerin uygulanmasından önce de doktordan bilgi almak daha doğru olacaktır. Kimi bitkiler doğum çatlağı olan kadınlar için alerjik etkiler meydana getirebilir.

Patates Suyu İle Doğum Çatlaklarına Çözüm

Vitamin ve mineral içeren patates suyu doğum çatlaklarının büyümesini önleyerek cilt hücrelerinin onarılmasına yardımcı olur. Patatesleri büyük ve yuvarlak dilimler halinde kesin. 3 Dakika boyunca patates dilimlerini çatlak bulunan bölgede bekletin ardından ılık suyla yıkayın. Alternatif olarak patates dilimlerini blenderdan geçirerek elde edeceğiniz patates püresini süzgeçten geçirin. Süzgecin üzerinde kalan kısmı karın çatlaklarınıza sürün. Daha sonra ılık su ile durulayın.

Beyaz Şeker İle Karın Çatlakları Tedavisi

Beyaz şeker, doğum çatlaklarının tedavisinde kullanılan etkili bir ev ilacıdır. Cildinizi pul pul dökmek için kullanılır. Badem yağı ile bir çay kaşığı beyaz şekeri alın ve limon suyunu ekleyerek iyice karıştırın. Karışımı doğum çatlağı bulunan bölgelere uygulayın. Her sabah duş almadan önce 10 dakika boyunca bu karışımı cilde sürün.

Zeytinyağı İle Karın Çatlakları Tedavisi

Zeytinyağı, doğum çatlakları gibi cilt sorunlarının çözülmesine yardımcı olan besin maddeleri ve antioksidanlar içerir. Etkilenen bölgeye ılık zeytinyağı ile masaj yaparak doğum çatlaklarından kurtulabilirsiniz. Zeytinyağı cildi besler, cildiniz emene kadar 30 dakika boyunca zeytin yağını cildinizde bekletin.

Vücuttaki Çatlaklara Evde Kesin Çözüm