28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıEn Etkili ve Doğal Makyaj Temizleme Yağları Nelerdir?

En Etkili ve Doğal Makyaj Temizleme Yağları Nelerdir?

İçerikleri

Makyaj yapmak kadınların çok hoşlandıkları gündelik rutinlerinden bir tanesidir. Kimi kadın ufak dokunuşlarla makyaj yapmaktan hoşlanırken, kimi kadın da daha gösterişli görünmekten hoşlanır. Kadınlar her ne kadar güzel görünmek için makyaj yapmaktan hoşlansa da makyaj çıkarmaktan da bir o kadar hoşlanmazlar. Hatta çoğu kadın makyaj temizlemek çok zor geldiği için doğru düzgün makyajını temizlemeden uyumaktadır. Fakat yüzümüze uyguladığımız kimyasal makyaj malzemeleri ile uyumak cilde ciddi manada zarar vermektedir. Hatta mümkün olduğu kadar, makyaj malzemelerini cildimizde az tutmaya özen göstermememiz gerekmektedir. Eve gelir gelmez ilk yapmamız gereken iş, makyajımızı cildimizden arındırmak olmalıdır.

Makyajla uyumak, aynı zamanda cildin ciddi oranda erken yaşlanmasına sebebiyet verirken, çeşitli cilt rahatsızlıklarının ortaya çıkmasına sebebiyet verebilmektedir. Bu sebeple nasıl kendimize yakışan makyajı yapmak için zaman harcıyorsak aynı şekilde o makyajı temizlemek için de zaman harcamamız gerekmektedir. Verecek olduğumuz yağ karışımı tarifi ile hem cilt hem göz makyajınızı kolaylıkla çıkarabilir, aynı zamanda da cildinize bakım yaparak nemlenmesini ve cildinizin ihtiyacı olan vitaminleri almasını sağlayabilirsiniz. Bu tarif ile makyajınızı temizleme sorununuz ortadan kalkacak, hem de piyasadaki makyaj temizleyicilere tonla para harcamanıza gerek kalmayacaktır. Verecek olduğumuz makyaj temizleme yağı tarifi ile içeriğini bilmediğiniz ürünleri kullanmanıza gerek kalmayacak doğal ve çok kolay bir yöntemle makyajınızı temizlemiş olacaksınız. 3 etkili makyaj temizleme yağı ile, cildinize ihtiyacı olan bakımı kolaylıkla sağlamış olacaksınız.

Neden Doğal Yağlarla Makyajımı Temizlemeliyim?

Doğal yağlar birçok cilt rahatsızlığında tedavi edici olarak kullanılmaktadır. Her doğal yağın kullanım alanı farklı olmaktadır. Her doğal yağı sırf doğal olduğu için cildinize kullanamazsınız, bazı yağlar gözenekleri tıkayarak siyah nokta oluşumuna sebep olabilir. Aynı şekilde bazı doğal yağlar da cilt tahrişine akneye sebep olabilir etkisinden emin olmadığınız doğal yağları cildinize uygulamayınız. Bu sebeple gözenekleri tıkamayan cilt tarafından emilmesi kolay olan yağları tercih etmeniz çok daha doğru olacaktır. Market markalarında da makyajınızı temizlemeniz için çeşitli ürünler misel sular, jeller bulunmaktadır. Fakat artık içeriği temiz, cilde zarar vermeyen uygun fiyatlı temizleyici ürünler yok denecek kadar azdır. Kimyasal ürünlerle cildimizi temizlemek yerine doğal yağlarla cildimizi çok kolay bir şekilde temizleyebilir, nemlendirebiliriz ve gerekli bakımını yapabiliriz. Sadece 2 yağ karışımı ile 3 etkili makyaj temizleme yağı elde edebilirsiniz.

Doğal yağları satın alırken dikkat etmeniz gereken hassas nokta, satın almış olduğunuz yağın saf, hakiki olup olmadığıdır. Eğer kullanıyor olduğunuz doğal yağ saf, hakiki değil ise cildiniz için çok da bir faydası olmayacak olup hem de içinde ne olduğunu bilmediğiniz için yüzünüze nasıl bir etkisi olacağını bilemeyebilirsiniz. Bu sebeple doğal yağları satın alırken güvendiğiniz kişiler ve aktarlar, mağazalardan satın almanızı öneririz. Eczaneler; doğal yağların satışının gerçekleştiği dükkânlardır, güvenle satın alabilirsiniz.

Tüylenme Yapar mı?

Hayır yapmaz. Doğal yağların, tüylerinizin gür olmadığı yerlerde tüyleri gürleştirme veya yeniden çıkarma etkisi yoktur. Örnek verecek olursak kaşlarımız tüylerimizin yoğun olduğu bölgelerdir, bu bölgede siz bir şey sürseniz de sürmeseniz de tüyler çıkmaya devam eder. Fakat kadınlarda yanak bölgesi tüylerin gür olmadığı yerlerdir, siz bu bölgeye ne sürerseniz sürün kaş ve saç bölgenizdeki gibi tüyler asla çıkmayacaktır. Eğer yüz bölgenizde tüylenme varsa, bu kullandığınız yağlardan veya ürünlerden kaynaklı değil hormonlarınızdaki dengesizlikten kaynaklı bir problemdir. Bunun için de doktorunuza danışmanızı öneririz, gerekli testleri yaparak hormonlarınızı kontrol edecektir.

Üzüm Çekirdeği Yağının Cilde Faydaları

  • Yüksek bir E vitamini kaynağıdır.
  • Hücre dokusu bozulmasına karşı savaşır, doku onarımı sağlar.
  • Antioksidan kaynağıdır, gözeneklerin tıkanmasını önler.
  • Nemlendirme özelliği yüksektir, kuru cilt tipine sahip kişilerin rahatlıkla kullanabileceği bir yağdır.
  • İçeriğinde yüksek oranda linoleik asit bulunur. Linoleik asit; aknelere ve deri iltihaplarına karşı savaşır. Akneye meyilli ciltlerin rahatlıkla kullanabileceği bir yağdır.
  • Yaşlanma karşıtıdır, cildi sıkılaştırma özelliği vardır.
  • Gözaltı morlukları ve torbalarına karşı hafifletici özelliği bulunmaktadır. Gece yatmadan gözaltına uygulanırsa, sabah gözaltları daha sağlıklı bir görünüme kavuşur.

Kayısı Çekirdeği Yağının Cilde Faydaları

  • Yüksek oranda A,E, C vitamini içermektedir.
  • Cildi temizleyici özelliği bulunmaktadır.
  • İçerdiği vitaminler ve mineraller sayesinde cilt tonunun eşitlenmesini ve lekelerin tonunun açılmasını sağlar.
  • Cilt bariyerini güçlendirici etkisi bulunur. Cildinizde tahriş veya kuruluk, kızarıklık probleminiz var ise cildinizin rahatlamasını sağlayacaktır.

3 Etkili Makyaj Temizleme Yağı

Kendi makyaj temizleme yağınızı yapabilmeniz için gerekli malzemeler;

  • Üzüm çekirdeği yağı
  • Kayısı çekirdeği yağı
  • Damlalıklı küçük cam şişe

Saymış olduğumuz doğal yağların özelliklerini ne için kullanıldıklarını yukarıda belirtmiştik. Bu doğal yağları karıştırmak için damlalıklı cam bir şişe edinmenizi öneririz. Cam şişenin damlalıklı olması, kullanım kolaylığı bakımından işinizi hayli kolaylaştıracaktır. Her iki doğal yağdan da eşit miktarda damlalıklı cam şişenize dökün. Karıştırma şişenizin cam olması oldukça önemlidir, plastik şişeler zamanla deforme olabildiği için cam şişe kullanmanız çok daha sağlıklı olacaktır. Aktarlardan cam şişe edinebilirsiniz. Karışımınızı yaptıktan sonra tek yapmanız gereken kullanmadan önce çalkalamak ve bir makyaj temizleme pamuğu yardımı ile cildinize uygulamaktır.

Makyaj temizleme yağınızı pamuğa dökmeden önce, pamuğu hafif bir şekilde suyla ıslatıp sonrasında yağınızdan dökerseniz çok daha rahat bir kullanım olacaktır. İsterseniz ufak bir saklama kabına; önceden makyaj temizleme pamuklarını hafif bir şekilde ıslatıp, üstüne de yağ karışımınızı da dökerek, her zaman hazır olan makyaj temizleme pamuklarınızı da hazırlayabilirsiniz. Tercih tamamen size kalmıştır. Cildinizi bu yağ karışımı ile temizledikten sonra, cildinizi yıkamanıza gerek yoktur, rahatlıkla uyuyabilirsiniz. 3 etkili makyaj temizleme yağınız ile hem cildinizi temizlemiş olacaksınız hem de yağların vermiş olduğu nem takviyesi ile gece cildinize bakım yapmış olacaksınız bunlara ek olarak cildiniz sıkılaşacak daha parlak görünecektir lekelerinizde gözle görülür açılmalar olacaktır.