19 Mart 2024 Salı
Ana SayfaKadınCilt BakımıGenç bir görünüm kazandıran aspirin limon maskesi

Genç bir görünüm kazandıran aspirin limon maskesi

Genç bir görünüm kazandıran aspirin limon maskesini mutlaka deneyin. Ev yapımı bu yöntem ile cilt kırışıklıkları ve sivilceler tarih olacak!

İçerikleri

Aspirinin içerisinde bulunan salisilik asit cilt yapısını düzenler ve iyi gelir. Limon suyu ise antibakteriyeldir. Ayrıca limon suyunda cilde iyi geldiği bilinen ve cilt lekelerini yok eden bir de etken madde mevcuttur. Bu anlamda bu ikili ile yapılacak her maske cildi güzelleştirmeye ve sivilcelere iyi gelmektedir.

Cildinizi Gençleştiren Aspirin Limon Maskesi

Malzemeler;

  • 6 adet aspirin,
  • 1 adet limon,
  • Bal, zeytinyağı (Kuru ciltli olanlar için),
  • Karbonat

Nasıl Yapılır?

Aspirinleri havadan dövdükten sonra bir porselen kâse içine alın ve üzerine 2 yemek kaşığı limon suyunu ekleyin. Aspirin ve limon etkileşime girip yoğun bir kıvam aldığında bu karışıma 2 çay kaşığı bal ekleyin ve sonrasında (eğer kuru bir cildiniz varsa 2 çay kaşığı zeytinyağı ekleyin) karıştırın.

Uygulanışı;

Bu karışımı yüzünüzün tamamına veya yalnızca sivilceli bölgeye uygulayın. Maske cildinizde yarım saat kaldıktan sonra karbonatlı nemli bez ile cildinizden maskeyi arındırın. Bu maskeyi ihtiyaca göre haftada 3 defaya kadar uygulayabilirsiniz.

Takipçi yorumu:

Bu karışımı uzun yıllar yapan bir teyzeyi tanıyorum. Kendisi tahminimce 62 yaşındaydı, cildi çok güzeldi ve yüzünde hiç kırışıklık yoktu. Bana sürekli aspirin ve limon ile cilt temizliği yaptığını söylemişti.