28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkGöbek Eritme Yolları Neler?

Göbek Eritme Yolları Neler?

Fit bir vücuda sahip olmak hepimizin hayali. Aynaya baktığınızda ilk bakışta göze çarpan karın bölgesinde biriken yağlardan kurtulmak ise biraz çaba istiyor. Ama günlük ritminize katacağınız birkaç küçük alışkanlıkla siz de göbeğinizden kurtulabilirsiniz.

İçerikleri

Yaz mevsimi yaklaşmaya başlarken daha fit görünmek için yapılması gerekenleri ve göbek eritme yöntemlerini sizin için topladık.

Göbeğinizi eritmek için yapmanız gerekenler

Yaz kış demeden yapmanız gereken en önemli şey bol miktarda su içmek

Su yağ yakımında etkin olduğu kadar  besinlerin sindirilmesi için de gerekli. Çay, kahve gibi içecekler suyun yerini tutmayacağı için günde en az 8 bardak su içme alışkanlığını edinmeniz yağ yakımını hızlandıracaktır.

Günde 3 öğün beslenmeye özen göstermelisiniz

Meyve ve ceviz, fındık gibi kuruyemişlerle ara öğünlerinizi de zengileştirebilirsiniz. Ayrıca yemek için acıkmayı beklemeyin. Çok açıkmak bir anda aşırı yemek yemeğe neden olur. Bunu engellemek için günlük ritminize göre belirleceğiniz saatlerde öğünlerinizi tüketin.

Şekeri olabildiğince azaltın

Ekmek, fruktoz yüklü içeçekler şeker doludur. Aşırı fruktoz alımı yağ oluşumuna sebep olur. Bu yağlar da bel çevresinde birikir ve fit görünümü engeller.

Şeker gibi azalmanız gereken bir diğer madde de tuz

Tuz ve soydum içerikli besinler vücutta su tutar. Bu yüzden günlük tuz alımı olan 5 gr seviyesinde tutulmalıdır.

Lifli besinler tüketmeye özen gösterin

Özellikle yeşil sebzeler tüketin. Kabak, lahana, fasulye, bezelye, brokoli gibi yeşil sebzeler besin değeri yüksek kalori değeri düşük besinlerdir. Ayrıca yulaflı, tahinli besinlerde de lif oranı yüksektir. Ayrıca salatalarınıza elma sirkesi koyabilirsiniz. Çünkü elma sirkesi yağ yakmada çok etkilidir.

Vücudunuzdaki potasyum oranını arttırın

Potasyum eksikliği karın bölgesinde yağların birikmesine sebep olur. bunun için et, kuru meyve, kuru baklagiller, domates, pekmez, susam, ayçekirdeği, elma, kavun, muz, patates, kayısı, süt ve süt ürünleri tercih edebileceğiniz gıdalar arasında.

Ve tabii ki spor

Spor fit bir görünüm, sağlıklı olmak ve stresten arınmak için ideal bir yol. Özellikle yürüyüş, bisiklet sürmek gibi kas yapmaktan ziyade yağ yakmak için yapılabilecek olan sporlar hem günlük ritme adapte edilebilir hem de yağ yakımını hızlandırarak göbeğinizin erimesine yardımcı olur. Ayrıca Sabah yapılan spor yağın eritilmesinde daha etkilidir.