28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaDiyetGöbek Yağları ve Ödem İçin Çözümler

Göbek Yağları ve Ödem İçin Çözümler

İçerikleri

Kimin bel çevresinde fazladan yağ yoktur ki? Yaş ilerledikçe ve metabolizma hızı yavaşladıkça bel bölgesinde yağ ve vücutta aşırı ödem birikmesi özellikle kadınlar için gayet normaldir. Hoşunuza gidecek kolay bir yöntem öğrenmek ister misiniz? O zaman bugünkü makalemize bir göz atın!

İkisiyle birlikte aynı anda mücadele etmek gerçekten mümkün mü? Fazla yağlarla mücadele ederken ödemden kurtulmak tabii ki mümkün ama bununla ilgili mucize bir yöntem yok. Bizim size sunacağımız şey her gün uygulamanız gereken basit bir yöntem. Konu özellikle şifalı bitkiler olduğunda, bazen en etkili sonuçları en basit çözümler sunar. Peki “şifalı bitkiler” derken neleri kast ediyoruz? Buraya dikkat edin:

Karahindiba: Bu, yağ yakmak için en etkili bitkilerden biridir. Uzmanlara göre bitkinin inceltici etkisi olan yeri kökleridir. Karahindiba kökünü aktarlarda bulabilirsiniz ve gerçekten işe yaradığını göreceksiniz. Böbrek ve karaciğer için etkili bir arındırıcı olmasının yanında ayrıca idrar sökücü özelliği de vardır. Bu da midenizdeki iltihabı ve yanma hissini azaltır, kan şekerinizi düzenler ve bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Bu şahane bir şey!

Ezilmiş taze zencefil: Muhtemelen zencefilin yağları yakıcı, vücudu arındırıcı ve iltihap sökücü inanılmaz etkilerini duymuşsunuzdur. Üstelik Maastricht Üniversitesine göre bu bitki metabolizmanızı hızlandırıp daha fazla yağ yakmanıza yardım ediyor. Zencefil ayrıca daha tok hissetmenizi sağlıyor ve böylece güne daha iyi başlamış oluyorsunuz.

Tarçın: Tarçın tüketiminin yağlardan kurtulmak ve kilo vermek için iyi bir yöntem olduğunu biliyor muydunuz? Lezzetli olmasına ek olarak, bazı yiyecekler ve çaylarla karıştırıldığında insülin artışının önüne geçmek için kan şekeri seviyesinin düşürülmesinde oldukça etkili bir yöntemdir. Tarçın ayrıca metabolizma hızınızı arttırmaya yardım edecek çeşitli kimyasal tepkimelere yol açarak vücut ısınızı yavaşça yükseltir. Oluşan bu ısı yükselmesi sayesinde de daha fazla kalori yakılır.

Nane: Nanenin kendine has tadını sever misiniz? Vücuttaki yağları azaltmak, sindirim fonksiyonlarını geliştirmek, metabolizmanızı güçlendirmek, safra kesesinin daha etkili çalışması için safra üretimini arttırmak gibi çeşitli tıbbi amaçlarla kullanıldığında etkileri mükemmeldir.

Göbek yağlarını eriten bu tedaviyi nasıl uygulayacaksınız?

Aşağıda saydığımız malzemeler ihtiyacınızı karşılayacak:

1 yemek kaşığı karahindiba kökü 1 yemek kaşığı rendelenmiş taze zencefil Bir tutam tarçın 5 nane yaprağı Bir buçuk bardak su 2 yemek kaşığı bal

Nasıl hazırlayacaksınız?

Bu, haftanın üç günü, günde üç defa uygulayacağınız çok basit bir tedavi tarifi. İlk “dozu” sabah daha kahvaltı yapmadan, uyandıktan hemen sonra ılık şekilde, mideniz boşken içmelisiniz. Kullandığınız bütün malzemelerin taze olmasına da dikkat edin. Bu bitkiler neredeyse her yerde kolayca bulunabildiği için tedarik etmesi oldukça kolaydır. Ancak, karahindibanın her zaman kökünü kullanın. Daha önce de söylediğimiz gibi vücudu inceltici etkiye sahip olan yeri kökleridir.

İkinci “dozu” öğle yemeğinden hemen sonra içmelisiniz. Böylece yediklerinizi sindirmeniz kolaylaşacak ve vücudunuzu da arındırmış olacaksınız. Üçüncü ve son dozu ise yatağa gitmeden hemen önce içmelisiniz. Fakat, çok sıcak veya soğuk şekilde değil de ılık şekilde içmeye dikkat edin. Diğer bütün etkilerine ek olarak bal, nane ve zencefil daha rahat uykuya dalmanıza yardımcı olacaktır. Bu çay sadece yağ yakmanızı sağlayan bir içecek değil ayrıca vücudunuz ve sindirim sisteminiz için mükemmel bir kuvvet verici ilaçtır.
Çayınızı hazırlamak için ihtiyacınız olan tek şey yarısına kadar su dolu bir kap. Kaba malzemeleri ekleyip kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika demlenmeye bırakın. Daha sonra çayınızı cam bir kaba dökün ve oda sıcaklığına gelene kadar bekleyin. Hazırladığınız çayı günde üç kere için ve en iyi sonucu elde etmek için bunu haftada üç kere tekrarlayın.

Bildiğiniz gibi, zararlı yağlardan kurtulmak için bu çayı dengeli bir diyetle tamamlamalısınız. Ve 30 dakika hızlı tempoyla yapacağınız bir yürüyüş bile olsa günlük egzersiz yapmayı ihmal etmemelisiniz. Hatta bunu bir arkadaşınızla beraber yaparsınız daha da kolay olur. Daha ne olsun? Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2016, 19:23