28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınGüzellik SırlarıGözaltı Morlukları Ve Doğal Tedavisi

Gözaltı Morlukları Ve Doğal Tedavisi

İçerikleri

Gözaltı morlukları kadın ve erkeklerde görülen ve halk arasında sık rastlanılan rahatsızlıkların başında gelmektedir. Göz hatlarını genelde hoş göstermeyen bu rahatsızlık özellikle B vitamini, C vitamini, E vitamini ve K vitamini eksikliğinden kaynaklanır. Gözaltı morluğu insanlarda genetik olarak görülebilmekte ve anne babadan kalıtımsal olarak meydana gelmektedir.

Bu rahatsızlık çok az su içme ve sıvı kullanımıyla da ortaya çıkabilir. Alkol ve sigara kullanımı bu hastalığın en bariz unsurlarıdır. Geç yatan ve uyku düzeni bozuk insanlarda gözaltı morluklarına rastlamak mümkündür. Bazı kişilerde oluşan burun tıkanıklığı nedeniyle göz kapağı ile burun kanalları arasında bağlantı görevi yapan bazı damarların şişmesi sonucu gözaltı morlukları oluşur.

Bayanların adet dönemlerinde ve hamilelik zamanlarında, menopoz devrelerinde vücudun uğradığı hormonal bozukluk ve değişimlerde bu rahatsızlık görülmektedir. Bazı yiyecek ve besinlerin tüketilmesinde burundan alınan toz gibi maddeler sonucu oluşan alerjik durumlarda gözaltındaki mevcut damarların genişlemesiyle morluklara rastlanır.

Gözaltı morlukları neyle geçer?

Gözaltı morluklarının geçirilmesinde papatya çayı etkinlik sağlamaktadır. 2-3 su bardağı suda küçük bir tencerede bir tutam papatya çayı ile demleyerek papatya çayı yapıldıktan sonra 7-8 dakika çayın ılınması beklenir. Kuru bir pamuk parçasıyla papatya çayı kürü gözaltı morluklarına günde birkaç kez sürülmektedir. Salatalık kürü gözaltı morluklarını tedavi eden bitkisel yöntemlerden biridir. Dilimlenen salatalık gözkapakları üzerine konularak belirli sürelerde bekletilerek daha sonra yüz yıkanmak suretiyle gözaltı morlukları kaybolana kadar her gün birkaç kez tekrarlanır. Morlukların giderilmesinde pek çok kürler tatbik edilir. Bunlardan biri de limon ve domates suyundan oluşan maske en etkilisidir. Eşit ölçülerde hazırlanan limon ve domates suyu karıştırılarak 5-6 gün boyunca 3 kez gözaltlarına sürülmektedir.

Gözaltındaki morluklar nasıl hafifler?

Gözaltı morluklarını en düşük düzeye indirmek için en sağlıklı yollardan biri mümkün olduğunca uykuya vakit ayırmaktır. Burun tıkanıklığı baş gösteriyorsa çeşitli burun damlalarıyla burun sorununu çözmekten geçiyor. Bayanlarda doğru ve uygun makyaj seçimiyle en doğru, seçili ürünlerin kullanılması gözaltı morluklarını oluşturmaz. Bu rahatsızlığın her hangi bir belirtisi hissedildiğinde hemen doktora gidilmelidir.