19 Mart 2024 Salı
Ana SayfaKadınGüzellik SırlarıGüzel Görünmek İçin Cilt Bakımı Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Güzel Görünmek İçin Cilt Bakımı Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Her kadının hayali olan kusursuz, doğal ve güzel görünmek için cilt bakımı ve cilt temizliği yaparken dikkat edilmesi gerekenleri sizler için derledik.

İçerikleri

Yaptığımız yoğun makyajlar bazen bizi başka bir kimliğe büründürüyor. Oysaki yüzümüze uygulayacağımız ufak rötuşlarla daha genç, daha ferah, daha doğal ve kendimiz gibi olduğumuz bir görüntüye kavuşmak mümkün. Böylece yapaylıktan uzaklaşıyoruz, zamandan tasarruf ediyoruz ve cildimizi ağır makyaj bazlarından arındırıyoruz. Öncelikle ilk kuralımız her zaman olduğu gibi;

Güzel Görünmek İçin Cilt Temizliği

Cildimiz bizim aynamız o yüzden makyaj olsun olmasın düzenli olarak cildimizi temiz tutmalıyız. Doğal makyaj önerileri denildiğinde de aklımıza ilk gelmesi gereken cilt temizliği. Öncelikle bir yüz temizleme ürünüyle yüzünüzü kirlerden arındırmalısınız. Daha sonra bir tonik yardımıyla gözeneklerinizi sıkılaştırın.

Kullandığınız ürünlerin cilt tipinize uygun olmasına kesinlikle özen göstermelisiniz aksi takdirde cilt tipinize uygun olmayan bir ürün aşırı kuruluk, yağlanma ve sivilcelere neden olabilir. Eğer elinizde bir toniğiniz yoksa sakın üzülmeyin. Gül suyu veya maden suyu tonik özelliğine sahip doğal ürünlerdir. En son işlem olarak yine cilt tipinize uygun bir nemlendiriciyle yüzünüzü nemlendirin.

Yüzümüzü tertemiz bir hale getirdikten sonra sıra geldi dudaklara. Çatlamış, kuru dudaklar hepimizin keyfini kaçırır ve makyajımıza gölge düşürebilir. O yüzden dudaklarımıza peeling yapıyoruz. Bal ve şeker ikilisi dudaklar için doğal bir peeling yöntemidir. Eğer bu imkanlara sahip değilsek mutlaka bir dudak nemlendiricisiyle dudaklarımızı nemlendiriyoruz. Yüzümüzü doğal makyaj için hazırladık, evet artık makyajımıza başlayalım.

Doğal Görüntünün Sırrı BB/CC Krem

Fondötenler hem bizleri olduğumuzdan daha yaşlı gösteriyor hem de cildimizin düşmanı. Eğer çok sorunlu bir cildiniz yoksa BB kremler kesinlikle doğal görüntünüzün en büyük yardımcılarından biri olacaktır. İstediğimiz doğal bir görüntüyse zaten cilt lekelerimiz ve çillerimiz gözümüzde büyümemeli. Fakat sivilcelerimiz gerçekten rahatsız edici boyuttaysa su bazlı kaliteli fondötenler kullanmamız gerekiyor. Aksi durumda kötü ürünler sivilcelerimizi arttırabilir.

Fondöten veya BB kremlerde en önemli şey kullandığınız ürünün cilt alt tonunuza uymasıdır. Cilt alt tonunuzu öğrendikten sonra cilt renginize uygun ürünü arayabilirsiniz. Yalnız mağazalardaki ışık oyunlarına dikkat edin.

Konuya başlarken doğal makyaj önerileri dedik o halde bizi doğallıktan alıkoyan ürünlere veda etmemiz gerekiyor. İşe ilk olarak fondötenden başladık. Sıra yüzü pul pul ve yaşlı gösterebilen pudralarda. Hadi pudradan da kurtulalım. Ama ben pudramdan vazgeçemem diyorsanız tercih edeceğiniz pudra transparan pudra olmalı.

Gözlerimiz Doğallığımızın Anahtarı Olsun

Gözlerimiz kalbimizin aynası, duygularımızın tercümanı. Neden yoğun makyajlarla duygularımızı gizleyelim?

Doğal bir görünüm istiyorsak aslında sadece bir rimel bile bize yetebilir. Kirpiklerimizi yoğun, uzun gösteren rimeller göz farı ihtiyacımızı ortadan kaldırır ve bize en doğal görüntüyü kazandırır. Yine de eyeliner ya da göz farım olmadan yapamam diyenler varsa onlara da minik tavsiyelerimiz var: İncecik ve kısa kuyruklu bir eyeliner ya da nude tonlarında iyice dağıtılmış bir far da size doğal görüntüyü verecektir.

Yanak ve Dudaklar Arka Plana

Fondöten seçerken cilt alt tonunuzu bulmanız gerektiğinden bahsetmiştik. Tüm ürünlerde hatta giysi ve saç renginizde bile cilt alt tonunuz sizin anahtarınız. Cilt alt tonunuza göre şeftali ya da açık pembe tonlarındaki allıkları elmacık kemiklerine yok denecek kadar az uygulamalısınız. Dudaklarınızda ise dudak renginizin bir iki ton koyusunu kullanabilirsiniz. Bizim size asıl önerimiz ise hafif sedefli parlatıcılar ya da bal mumu özlü parlaklık veren kremler kullanmanızdır.

İfademizin Anahtarı Kaşlar

Kaşlar belki de ifademizin en önemli belirleyicisi. Ne kadar boyalı ve kalın ya da incecik kaşlarımız olursa o kadar yapmacık ve yaşlı görünebiliriz. O yüzden kaşlarımızı olabildiğince doğal şekli etrafında toplattırmalıyız. Kalın kaşlar hem moda hem de görüntümüze gençlik katıyor ama kaşlarınız kalın değilse yine de üzülmeyin, badem yağı gibi doğal ürünlerle kalınlaştırmanız mümkün.

Cilt Bakımının Ne Gibi Faydaları Vardır?

Cilt bakımı yapmak birçok kişi tarafından dikkat edilmeyen bir konu olsa da aslında hiç de ihmal edilecek bir şey değildir. Cilt bakımı yapan ve yapmayan kişilerin karşılaştırılması durumunda özellikle ilerleyen yaşlarda oldukça fazla farklılıklar göze çarpacaktır.

  • Cilt bakımı yapmak cildin derinlemesine temizlenerek parlak ve güzel bir görünüme kavuşmasına yardımcı olur.
  • Düzenli olarak yapılan cilt bakımları ile cilt üzerinde oluşan lekelerin giderilmesi oldukça mümkündür.
  • Yaşlanmayı hiçbir kadın istemez fakat yaslamanın durdurulması mümkün olmadığı gibi engellenmesi yapılan cilt bakımları ile mümkündür.
  • Cilt bakımı yapmanın psikolojik olarak insan üzerinde olumlu etkileri vardır. Cilt bakımı yapan bayan kendini daha bakımlı ve özel hissedeceğinden cilt bakımının ruh sağlığı üzerinde böyle de bir etkisi vardır.

Cilt Bakımı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Cilt bakımı yaparken mümkün olduğu kadar kimyasal cilt bakım ürünlerinden uzak durarak doğal yollarla cilt bakımı yapmaya özen gösterilmelidir. Cildin doğal yapısını bozmadan yapılan bir cilt bakımı oldukça etkili olacaktır.
  • Cilt bakımı yaparken uyguladığınız maskenin tavsiye edilen süresinin dışına çıkmamaya özen gösterin. Bazı kullanılan maddeler uzun süre ciltte durması halinde yüzde kızarıklıklar ve tahrişe neden olacaktır. Bu konuda hassas davranarak cildinizi koruyabilirsiniz.
  • Cilt bakımı yaptıktan sonra tonik olarak yine doğal bir tonik kullanmalısınız. Gül suyu tonik olarak uygulandığında oldukça güzel sonuçlar vermektedir.
  • Cildinizin temizliği sizin güzelliğinizi gösterecektir. Bu yüzden yaptığınız cilt bakımlarını düzenli ve disiplinli bir şekilde yapmaya özen gösterin. Bir kere yapacağınız cilt bakımlarından mucizeler beklemek yerine düzenli olarak yaparsanız çok daha güzel sonuçlar alabilirsiniz.

Güzel Görünmek İçin Yapılması Gerekenler

Güzel görünmek ve herkes tarafından beğenilmek hemen hemen her kadının hayalidir. Bu yüzden gerek günlük hayatta gerekse özel günlerde kadınlar baştan aşağı detaylara dikkat etmektedirler. Yapılan kombinler ve kullanılan aksesuarlar görünüm bakımından oldukça önemlidir.

Kusursuz Görünmenin Yolları Nelerdir?

Kural 1: Doğru Elbise

Kıyafet seçimi yaparken bayanların birçoğu modayı takip ederek kombinler yapmaktadır. Modayı takip etmek her ne kadar şıklık açısından önemli olsa da unutulmaması gereken en önemli kural fiziğinize uygun olan kıyafeti seçmenizdir. Beğendiğiniz bir kıyafet size yakışmıyorsa eğer sırf moda olduğu için tercih etmemelisiniz.

Kural 2: Doğru Aksesuar

Aksesuar kullanımında da modayı takip etmek önemlidir. Sürekli olarak yeni modellerde ve tarzlarda aksesuarlar bayanların beğenisine sunulmaktadır. Kıyafetinizin rengine ve tarzına uygun aksesuar seçmeniz doğru bir kombin yapmanız için oldukça önemlidir.

Kural 3: Ayakkabı ve Çanta

Yapılan kombinlerin en önemli parçaları hiç şüphesiz ki ayakkabı ve çantadır. Ayakkabı ve çanta uyumu size her ortamda şıklık kazandıracaktır.

Kural 4: Saçlar

Saçlar her bayan için önemlidir. Sağlıklı ve gür saçlar her bayanın hayalidir fakat saçların uzaması ve sağlıklı olması özen gösterilmesi gereken bir durumdur. Saçların rengi kusursuz görünmenin 5 altın kuralı arasında yer almaktadır.

Kural 5: Cilt Bakımı

Cildin güzel ve bakımlı olması da kusursuz görünmek için önemlidir. Düzenli olarak cilt bakım rutini oluşturmalı ve cildinizin parlak ve güzel görünmesi için bakım yapmalısınız.

Evde Doğal Cilt Bakımı Nasıl Yapılır? Tonik, Peeling, Maske