Ana SayfaSağlıkHer Güne Enerjik Başlamak ve Pozitif Olmak İçin Tüyolar

Her Güne Enerjik Başlamak ve Pozitif Olmak İçin Tüyolar

Her sabah güne enerjik başlamak, canlılığınıza canlılık katacak ve pozitif hissetmenizi sağlayacak yaşam önerilerini ve tüyoları sizler için derledik.

İçerikleri

Gece boyunca sabaha kadar uykusuz kalmış olabilirsiniz ya da o günkü ruh haliniz sizin canınızı sıkıyor olabilir. Bu durumlar günlük rutininizi bozar ve hayattan zevk alamaz hale gelirsiniz. Özellikle sabah erken kalkıp çalışmanız gerekiyorsa kötü ruh hali ve yorgun hissetmek enerjinizi yok edebilir. Size tekrar canlılık katacak ve pozitif hissetmenizi sağlayacak tüyolar nelerdir aşağıdaki yazımızdan öğrenebilirsiniz.

Güne Enerjik Başlamanın Yolları

İlk olarak kaliteli uyku her zaman şarttır. Uykusuzluk beden yorgunluğu ve zihin karışıklığı yaratır. Ayrıca kendinizi bitkin ve halsiz hissetmenize neden olur. Zaten kaliteli bir uykuyla güne uyanırsanız diğer sağlıklı alışkanlıklarınızla birlikte kendinizi her daim pozitif ve capcanlı hissedersiniz. Enerjisiz bir halde işe başlamak o işten zevk almamanıza ve konsantrasyon eksikliğine sebep olur. Başka neler yapılarak dinamik ve motive hissedilir sorularının cevabını sizlerle paylaşıyoruz.

Soğuk Bir Duş Almak

Sabah kalkar kalkmaz yüzümüzü soğuk suyla yıkadığımızda rahatlamış hissederiz ve uyku hali de ortadan kalkar. Sabah kalkınca soğuk suyla duş alırsanız hücreleriniz yenilenir ve kan dolaşımınız hizalanarak tüm bedeniniz aktifleşir. Kandaki oksijen miktarınız artar ve çakralarınız açılır.

Güzel Bir Kahvaltı

Hayat koşuşturması ve işe yetişme telaşı gibi nedenlerle bazen kahvaltı etmeye vakit bulamayabilirsiniz. Ancak kahvaltının günün en önemli öğünü olduğunu sakın unutmayın. Sabah kalktığınızda en azından küçük ve sağlıklı atıştırmalar yapın hiç vaktiniz yoksa 1 bardak süt içebilirsiniz. Eğer vaktiniz varsa hem göze hem de damağa hitap eden sağlıklı bir kahvaltı ile daha pozitif olacağınız kesindir.

İçecekler

Geceden sabaha kadar vücut susuz kalır ve bu sayede vücuttaki sıvı stokları tükenir. Sabah uyandığınızda kesinlikle 1bardak oda sıcaklığında su içmeyi ihmal etmeyin. Bunun yanında kahvaltınız yanında sıvı miktarını arttırmak için detoks suları, şekersiz çay ya da sıkılmış portakal suyu hem vücudunuz vitamin ve mineral dengesini artıracaktır hem de hücrelerinizi harekete geçirecektir.

Kahve İçmek

Kahve çekirdekleri içerdiği kafein sayesinde sinir hücrelerinizi uyarır ve aktif hale getirir. Geceden beri uykusuzluk yaşıyorsanız 1 fincan şekersiz kahve sizi canlandırabilir. Yalnız çok fazla kahve tüketiminden de uzak durmak gerektiğini de hatırlatalım.

Sabah Egzersizi

Temiz bir havayı içine çekip sabah koşusu yapmak ne kadar hoş olur değil mi? Gün içinde sürekli aktif hisseden insanların yüzde 70’i sabah egzersizi ile güne başlıyor gün koşu yapma imkânınız yoksa basit egzersizlerle de vücudunuzu esnek ve zinde tutabilirsiniz.

Sabah Enerjini Yükselt Güne İyi Başlamak İçin 5 İpucu