18 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınHer kadın, sağlığı hakkında bu 7 şeyi mutlaka bilmeli

Her kadın, sağlığı hakkında bu 7 şeyi mutlaka bilmeli

İçerikleri

Çeşitli sağlık sorunları her yıl milyonlarca kadını etkilemektedir. Her kadının bilmesi gereken bazı sağlık bilgilerine ve onlara daha sağlıklı bir yaşam sürmelerine yardımcı olabilecek ipuçlarına bakalım. Okumaya devam edin…

Sağlığınız için mükemmel bir şekle ihtiyacınız yok

1- Sağlığınız için mükemmel bir şekle ihtiyacınız yok.

Bütün dünya, sizi en ince olanın en sağlıklı olduğuna inandırmak için çalışıyor. Vücudunuzdaki memnuniyetsizliğin sizi olmanız gerektiği kadar mutlu etmemesi durumunda, değişme zamanı geldi demektir. Fakat şeklinizi değil, sizin bakış açınızı değiştirmeniz gerekir. Bir kadın olarak, bedeniniz ergenlik, hamilelik ve menopoz döneminde büyük değişikliklere uğrar. Doğal bedensel değişimlere karşı savaşı durdurun. Belli bir şekle girmek için değil, sağlıklı olmak ve sağlıklı kalmak için diyete ve egzersiz yapmaya odaklanın.

Kemiklerinizi koruyun

2- Kemiklerinizi koruyun.

Kadınlarda, kemiklerin zayıf ve kırılmaya son derece eğilimli olduğu bir rahatsızlık olan kemik erimesinin gelişme riski yüksektir. Bu hastalık çoğunlukla menopozdan sonra ortaya çıksa da, bu rahatsızlıktan korunmaya gençlik çağınızda başlamanız gerekir. 19-50 yaş arası kadınlar 1000 miligram kalsiyum almalı ya da günde üç ila dört porsiyon mineral bakımından zengin yemek yemeliler. Ayrıca, her gün sadece 15 ila 20 dakika güneş ışığına maruz kalmak günlük D vitamini ihtiyacınızı karşılayabilir.

Zihinsel sağlığınıza dikkat edin

3- Zihinsel sağlığınıza dikkat edin.

Kadınların depresyon, anksiyete ve uykusuzluk gibi zihinsel sağlık sorunlarına daha yatkın oldukları bir gerçektir. Bir kadın olarak, ruh sağlığınız için yararlı şeyleri yapmak için zaman ayırmak, kendinize veya hobilerinize zaman ayırmak veya arkadaşlarınız ve ailenizle zaman geçirmenin “bencil” olmadığını fark etmeniz gerekir. Yoga ve meditasyon da zihinsel sağlığınızı geliştirir.

Kalp hastalığının erkeklerle sınırlı bir şey olmadığını bilin

4- Kalp hastalığının erkeklerle sınırlı bir şey olmadığını bilin.

Genel algı, kalp hastalığını erkeklerle özdeşleştirir. Ancak, bu doğru değildir. Kalp hastalığı, kadınlarda ölümlerin önde gelen nedenlerinden biridir. Kadınların kalp hastalığı riskini anlamaları ve onu azaltmaya yönelik çalışmaları gerekir. Kolesterol ve kan şekeri seviyenizi bilmeli ve normal sınırlarda tutmalısınız. Sağlıklı bir vücut ağırlığına, sağlıklı bel-kalça oranına sahip olun ve tabii ki sigarayı bırakmaya çalışın.

İyi bir uykuya ihtiyacınız var

5- İyi bir uykuya ihtiyacınız var

İş, ev ve çocuklar için hokkabazlık yapan kadınların çoğu için öncelik listesinde uykunun sonuncu sırada yer alması nadir değildir. Ancak bir süper kadın olmak için uyku için ayırdığınız saatlerinizi azaltmak, sonuçta sağlığınıza zarar verecektir. Bağışıklığınızı azaltmaktan, tip 2 diyabet riskini arttırmaya kadar uyku eksikliği, sayısız sağlık sorunlarıyla ilişkilidir. Yani sadece yapılacaklar listesinden birkaç şeyi iptal edin ve uyku için zaman ayırın. Bu kaliteli bir yaşam sürmeniz ve ruhsal sağlığınız için hayati öneme sahiptir.

Zekânızı kullanmak için aktiviteler yapmanız önemlidir

6- Zekânızı kullanmak için aktiviteler yapmanız önemlidir.

Okuma, bulmacaları çözme ve yeni beceriler edinme, beyninizi yaşlandıkça iyi durumda tutmak için önemlidir. Basitçe, beyninizi  “kullan veya kaybet” kuralını kuvvetle uygulayın. Rutinin monotonluğunu kırmak ve gri hücrelerini uyaran bir şey yapmak için zaman ayırın. Zihinsel tembellikten ve sıkıcı bir hayat sürmekten imtina edin ve beyninizi çalıştıracak işleri yaparak vakit geçirin.

Sağlıklı beslenmeyi bir yaşam tarzı haline getirin

7- Sağlıklı beslenmeyi bir yaşam tarzı haline getirin

Ailenizin mümkün olan en sağlıklı şekilde yediğinden emin olmaktan sorumlusunuz. Şimdiye kadar bir kilo verme aracı olarak sağlıklı beslenmeyi gördüyseniz, bakış açınızı değiştirmeniz gerekir. Sağlıklı beslenme bir kilo yönetim aracından çok daha fazlasını ifade eder. Aslında sağlıklı beslenme, tam esenlik ve mutluluğunuz için bir zorunluluktur.