28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkDoğal TedaviHer sabah limonlu su içtiğinizde vücudunuza neler olur?

Her sabah limonlu su içtiğinizde vücudunuza neler olur?

Limon suyu içtiğinizde vücudunuza ne olur? Limon suyunun yaptıkları sizi çok şaşırtacak!

İçerikleri

Limonlar C vitamini, lif ve çeşitli faydalı bitki bileşikleri bakımından yüksektir. Bu besinler çeşitli sağlık yararlarından sorumludur. Aslında limonlar kalp sağlığını, kilo kontrolünü ve sindirim sağlığını destekleyebilir. İşte limon tüketmenin vücudunuza faydaları

Her Sabah Limonlu Su İçmenin Vücudunuza Faydaları

Çok geçmeden, bir yıl boyunca her gün ılık bal ve limonla su içtiğimizde neler olduğunu ve sonuçların büyüleyici olduğunu öğrendik. Limon suyundan elde edilebilecek bu sağlıklı ve güzellik faydalarını sizler için derledik, buyursunlar;

Kalp sağlığını destekler;

Limon iyi bir C vitamini kaynağıdır. Bir limon, referans günlük alımın (RDI) %51’i olan yaklaşık 31 mg C vitamini sağlar. Araştırmalar, C vitamini açısından zengin meyve ve sebzeler yemenin kalp hastalığı ve felç riskinizi azalttığını gösteriyor.

Ancak, kalbiniz için iyi olduğu düşünülen sadece C vitamini değildir. Limonlardaki lif ve bitki bileşikleri, kalp hastalığı için bazı risk faktörlerini de önemli ölçüde azaltabilir.

Örneğin, bir çalışma, bir ay boyunca günde 24 gram narenciye lifi özütü yemenin toplam kan kolesterol seviyelerini düşürdüğünü ortaya koydu. Limonlarda bulunan bitki bileşiklerinin – yani hesperidin ve diosmin – kolesterolü düşürdüğü de bulunmuştur.

Sindirim sağlığınız için faydalıdır;

Sağlıklı bir sindirim sistemi, sağlıklı bir vücudun temel taşıdır. Her sabah içeceğiniz ılık limonlu su bağırsak sağlığını düzenler ve kolonları temizler. Uyandığınızda aç karna içilen limon suyu bir gün öncekinden çok daha zinde olmanıza yardımcı olacaktır.

Gözlerde havuç etkisi oluşturur;

Bir narenciye meyvesi olarak, limonlar, katarakt ve maküler dejenerasyona karşı koruyucu bir etki oluşturmak için birlikte çalışan C vitamini ve antioksidanlarla doludur. Bol bol için çocuklar! Havucun güzel bir alternatifi olabilir bizler için…

Bebek gibi pürüzsüz bir cilt için;

Limon suyunu düzenli olarak içtikçe yüzünüzdeki lekelerden kurtulacaksınız aynı zamanda var olan kırışıklıklarınız da azalacak. Güçlü bir antioksidan kaynağı olan limon suyu, sağlıklı bir cildin vazgeçilmezi.

Karaciğerinizin en iyi arkadaşıdır;

Karaciğerinizi mutlu tutmak, genel sağlığınız için yapabileceğiniz en önemli şeylerden biridir ve limon suyu içmeniz karaciğerinizin üst seviyesinde çalışmasına yardımcı olabilir. Enzim fonksiyonunu artırarak toksinleri temizlemenin yanı sıra, limonlarda bulunan sitrik asit de zararlı bakterileri yok etmeye yardımcı olur.

Potasyum takviyesi sağlar;

Vücudunuz potasyum olmadan çalışamaz. Sinir-kas iletişimi, besinlerin ve atıkların taşınması ve kan basıncının düzenlenmesi için gereklidir. Meyve ve sebzeler önemli potasyum kaynaklarıdır.

Günde bir limon içmek doktordan ayağınızı kesecek;

Her gün limon suyu içenler, daha az soğuk algınlığına yakalanıyorlar ve hasta olsalar bile hastalığın etkisi çok daha kısa sürüyor. Bu, esas olarak viral enfeksiyonlar ve bağışıklık sistemi zayıflıklarına karşı tartışmasız savunucu olan C vitamini sayesinde gerçekleşiyor. Limon da C vitamini yönünden son derece güçlü bir gıda. Yani soğuklar başlamadan biz suyumuzu içmeye başlayalım.

Metabolizmayı hızlandırır;

Diyet ve yaşam tarzınızda sağlıklı, sürdürülebilir değişiklikler yaparak kilo vermek istiyorsanız, limon suyu mükemmel bir eştir. Metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı olan limonlar, açlık kusurlarını azaltma etkisine sahip pektin lifi de içerir. Vücudumuzun pH dengesini korur. Limon suyunun vücudu alkalize eden bir özelliği vardır.

Oksidasyonu önler;

Tüm ürünler gibi limon da vücudunuzu hastalıklara karşı koruyan bitkisel besinler içerir. Bu bitkisel besinler, paslanmaya neden olan aynı mekanizma olan oksidasyondan hücre hasarını önleyen güçlü antioksidan özelliklere sahiptir.

Limonlu Su Nasıl İçilir?

Bir bardak suya bir limonun yarısını sıkın. Ne kadar, ne zaman? diye sormayın, gerçekten önemli değil. Nasıl yaparsanız yapın, sağlığınız için büyük bir artı sağlar.

Kahvenize mutlaka 2 damla limon suyu ekleyin;

Birçoğumuz enerjimizi güçlendirmek için güne kahveyle başlarız. İçtiğimiz kahve bizi 11’e kadar enerjik tutar ve sonrasında çöküş yaşarız. Ancak sabah kahvenize ekleyeceğiniz birkaç damla limon suyu bu etkiyi değiştirecek ve enerjiniz hiç geri gitmeyecek. Gün boyu uyanık ve sağlıklı hissedeceğinize emin olabilirsiniz…

Kabuğunu unutma;

Limon seçerken organik olanlardan seçin ve kabuğunu yemeklerinizi, tatlılarınızı lezzetlendirmek için kullanın. Böylelikle limonun kabuğundaki zengin besin maddelerinden de faydalanmış olursunuz.

Dişlerime zarar verir mi?

Teorik olarak, limon asidi diş minesine zararlı olabilir ancak limonlu su içerken onu su ile seyreltiyorsunuz. Sürekli limon emmeyi alışkanlık haline getirmediğiniz sürece sorun yok.