28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkHastalıkHipotiroid için Hindistan Cevizi Suyu

Hipotiroid için Hindistan Cevizi Suyu

İçerikleri

Hipotiroidin tedavisi mümkün mü? Bazen hastalar tiroidlerini tiroid hormonu üretmek için kandırabilir, böylece de düzgün işlemesini sağlayabilir. Ama bu çok çaba, motivasyon ve verilen tedavi ile gündelik değişiklikleri kombine edebilmeye dayalı. Örneğin, hindistan cevizi suyunun aktif olmayan tiroidi uyarmak için mükemmel bir madde olduğunu biliyor muydunuz? Bu konuda istediğiniz her şeyi bu makalede bulabilirsiniz.

Hindistan Cevizi Suyunun Tiroide Faydaları

Hipotiroidiniz varsa, muhtemelen aşağıdaki belirtileri yaşıyorsunuz: Kilo alma Baş ağrısı Uykusuzluk Saç dökülmesi Kuru cilt Soğuğa hassasiyet, soğuk eller ve ayaklar Neredeyse sürekli yorgunluk Kas ağrısı İdrar yolu enfeksiyonu Kabızlık
Bu problemlerin hepsi tiroid bezinde yeterince tiroid hormonu üretilemediği için gerçekleşir. Bu belirtilere karşı tiroidinizin normal işlevini yerine getirmek için muhtemelen doktorunuzun yazmış olduğu sizin için doğru olan ilaçları almalısınız.

Ne olursa olsun sonuçları hemen göremediği için siniri bozulan bir çok insan var; bu kişiler bir süre daha yukarıda saydığımız belirtileri görecektir. Kilo verme ve yorgunluk normal yaşamayı engeller. Ne yapabilirsiniz? Ne kadar egzersiz yapsanız da kilo veremiyorsunuz, aldığınız vitamin takviyeleri işe yaramıyor… Peki? Diyetinize hindistan cevizi suyu ekleyin.

1. Hindistan cevizi suyu tiroidin işlevini düzenler

Hindistan cevizi suyunun ve hatta hindistan cevizi yağının en güzel özelliklerinden biri tiroidin işlevini düzenlemesidir. Doğal enzimleri aktif olmayan tiroidi uyarır ve tiroidiniz aşırı işliyorsa da düzenli işlemesini sağlar. Kilo alımını kontrol ettiği ve bağırsak ile sindirim sistemini düzenlediği için de Hindistan cevizi suyu hipotiroid durumu için birebirdir.

2. Hindistan cevizi suyu bağışıklık sistemini güçlendirir

Hindistan cevizi suyu yüksek oranda potasyum, fosfor, demir ve kalsiyum içerir. Bunların hepsi tiroid hormonu eksikliğinden oluşabilecek enfeksiyonlara karşı koruma sağlar. Ayrıca metabolizmayı hızlandırır, dolayısıyla yorgunlukla savaşabilir ve güçlendirir, aynı zamanda vücudun doğal savunma gücü artar.

3. Hindistan cevizi suyu hücresel oksitlenme ile savaşır

Hipotroid yaşadığınızda hücreleriniz hormonal problemler yüzünden daha çabuk oksitlenir. Bu vücudun yiyecekleri işlemesini zorlaştırır, cildi kurutur, karaciğer problemlerine yol açar ve daha pek çok sorun doğurur. Size verilen ilaç ile Hindistan cevizi suyunu beraber kullandığınızda vücut daha fazla antioksidan alır ve bu da tiroid hormonlarını dengeler. Hatırlamaya değer!

4. Hindistan cevizi suyu vücudu nemli tutar

Kuru cilt, yorgunluk, baş ağrısı… Bu belirtilerin hepsi tiroid bezi işlevini yerine getiremediği için gerçekleşir. Eğer günde 2-3 bardak Hindistan cevizi suyu içiyorsanız vücudunuza istediği sıvıyı almış olacaksınız.

5. Hindistan cevizi suyu saçları, cildi ve tırnakları besler

Hindistan cevizi suyu kaybolan minerallerin vücuda dönmesi için muhteşemdir, bu da saç, cilt ve tırnakların gelişmesini ve genel sağlığını uyarır.

6. Hindistan cevizi suyu sindirimi geliştirir

hindistancevizitazeHipotroid çeken insanların sindirimi daha ağır ve yavaştır. Çoğunlukla aşırı doymuş hissederler ve su çekilimi veya kabızlık yaşarlar. İki kez düşünmeyin – bir kaç bardak Hindistan cevizi suyu için ve içindeki fosfat ve peroksidaz asitlerinin biyoaktif enzimlerinden yararlanın. Bunlar sindirim için muhteşemdir.

7. Kilo vermek için hindistan cevizi suyu

Sindirimi güçlendirdiği ve yavaş metabolizmayı hızlandırdığı için Hindistan cevizi suyu toksinleri vücuttan temizler ve böylece düzgün bir diyet ve kilo verme süreci için harika bir yardımcıdır. Harika sonuçlar göreceksiniz.

Hipotiroid tedavisi için hindistan cevizi suyunu nasıl tüketeceksiniz?

Hergün her öğünden sonra iki üç bardak Hindistan cevizi suyu içmeye çalışın. Bunu 20 gün boyunca sürdürün. 10 gün ara verin ve tekrarlayın.

İsterseniz hindistan cevizi yağını da deneyin. Ayrıca faydalıdır. Doğal olarak üretilmiş organik Hindistan cevizi suyu aldığınıza emin olun. Soğuk bir yerde tutun, ve özellikle sabahları olmak üzere günde bir yemek kaşığı tüketin. Hindistan cevizi suyu gibi yağı da metabolizmayı hızlandırır ve tiroid hormonunun üretimini uyarır. Harikadır!