Ana SayfaKadınHızlı Basen Eritme Yöntemleri

Hızlı Basen Eritme Yöntemleri

İçerikleri

Günümüzde birçok kadın bölgesel yağlanmadan şikayet etmektedir. Bölgesel yağlanmalar genellikle kalça ve basen tarafında yoğunlaşmakla birlikte bu yağlanmadan kurtulmak oldukça zordur. Genellikle kilo aldığımız zaman bölgesel olarak kalça ve basen tarafından aldığımız gibi kilo verirken tüm vücut bölgelerinden bir kilo kaybı konusudur. Yani bölgesel yağlanma, kilo alırken oluştuğu gibi kilo verirken aynı oranda yok olmaz. Zor olmasının yanında bölgesel yağlanmadan kurtulmanın yolları da vardır. Ancak kurtulmaktan ziyade başta bölgesel yağlanmanın oluşumunu engellemek daha kolay ve eforsuz bir yöntemdir. Bu yüzden öncelikle bölgesel yağlanmayı ya da basen oluşumunu tetikleyen etkenler belirlenmeli, daha sonra buna uygun çözüm önerileri uygulanmalıdır. Basen oluşumunu tetikleyen durumları bildiğiniz takdirde bunu önlemek çok zor olmayacaktır.

Basen neden oluşur?

Kalça ya da basen bölgesindeki fazla yağlanmaların sebebi ilk olarak genetik faktörlerdir. Eğer genetik olarak geniş basenlere sahipseniz bunu yok etmek oldukça zordur. Genetik olarak geniş basenlere sahip olan kadınlar basen bölgesindeki yağlanmayı azaltmak için düzenli olarak spor yapmalı ve dengeli bir beslenme programına sadık kalmalıdır.

Bölgesel yağlanmanın ve basen oluşumunun bir diğer önemli nedeni de sporsuz ve hareketsiz bir yaşamdır. Gün boyu oturmak, yürüyüş ya da spor yapmamak bölgesel olarak yağlanmaya sebep olmaktadır. Bu durumu önlemek için mümkün olduğunca hareket edilmeli ve egzersiz yapılmalıdır.

Kadınlarda basen oluşumunun bir diğer önemli nedeni de yanlış ve düzensiz beslenmedir. Özellikle yağlı besinler basen oluşumunu tetiklemekle birlikte birçok besin bölgesel yağlanmaya sebep olmaktadır.

İşte basen oluşumunu tetikleyen yiyecekler:

Pasta Mısır Tatlı meyveler Şerbetli tatlılar Hamur işi Pilav Cips

Basen bölgesi inceltilmek isteniyorsa karbonhidrat içeren besinlerden uzak durulmalıdır. Her ne kadar vücut enerjisini karbonhidratlardan alsak da, gereğinden fazla tüketildiği takdirde yağ hücrelerinin şişmesine sebep olur. Pilav, makarna, ekmek, patates, mısır gibi yiyecekler karbonhidrat deposu besinler olmakla birlikte toplumumuzda tüketimi çok fazladır. Bölgesel yağlanmayı önlemek ve basen kalça bölgesinin inceltmek istiyorsanız bu yiyeceklerin tüketimini azaltmalısınız.

Basen nasıl eritilir?

Kalça ve basen bölgesindeki yağlanmayı azaltmak ve basenleri eritmek daha önceden de belirttiğimiz üzere mümkündür. İşte bölgesel yağlanmayı azaltmak ve basenlerinizden kurtulmak için uygulayacağınız yöntemler:

Egzersiz yapın

Daha önceden de belirtildiği üzere gün boyu oturmak ve hareketsiz kalmak bölgesel yağlanmaya ve basen oluşumuna sebep olmaktadır. Gün boyu oturarak çalışmak zorunda kalıyorsanız sık sık oturduğunuz yerden kalkıp hareket etmeye çalışın. Toplu taşıma kullanmak yerine kısa mesafeleri yürüyerek gitmeye çalışın. Metroda ya da alışveriş merkezlerinde yürüyen merdiven ya da asansör kullanmaktan kaçının. Merdiven kullanmaya alışın. Yürüyüş ve egzersiz bölgesel yağlanmayı büyük ölçüde azaltmaya yardımcı olacaktır. Bunun dışında sporu alışkanlık haline getirmek basen oluşumunu ciddi oranda önleyecektir.

Beslenmenize dikkat edin

Dengeli ve düzenli bir beslenme programına sadık kalmak da bölgesel yağlanmayı azaltmaya yardımcı olacaktır. Daha önceden de belirtildiği üzere yağlı besinlerden uzak durulmalı ve karbonhidrat içeren yiyeceklerin tüketimi azaltılmalıdır.

Bu noktada vücut için iyi bir enerji kaynağı olan karbonhidratları lif oranı yüksek gıdalardan sağlamaka önemlidir. Esmer pirinç, bulgur, tam buğday unu gibi besinler hem yüksek lif oranına sahip hem de önemli karbonhidrat kaynaklarıdır. Bu yüzden vücudun ihtiyacı olan karbonhidrat lifli besinlerden alınmalıdır.

Beslenme konusunda bir diğer önemli nokta da proteindir. Vücuda alınan fazladan protein tok tutma özelliği sayesinde dolaylı olarak daha az yemenizi sağlar. Ayrıca vücuda yağsız protein alımı yağ yakımını da hızlandırmaktadır. Bu noktada yağların fazlaca biriktiği kalça ve basen bölgesini inceltirken yağsız protein tüketmek oldukça önemli. Yumurta, tavuk, mercimek ve nohut gibi baklagiller, balık, badem, ceviz gibi yağsız protein deposu besinleri tüketmek bölgesel yağlanmayı azaltacak ve basen oluşumunu önlemeye yardımcı olacaktır.

Son olarak basenleri inceltmek için taze sebze ve meyve tüketmek de oldukça önemlidir. Beslenmesinde taze meyve ve sebzeye yer veren kadınların daha sağlıklı kilolar aldığı tespit edilmiştir. Bu yüzden dengeli ve düzenli bir beslenme programına sadık kalmalı ve meyve ve sebze tüketimine önem vermelisiniz.

Su için

Bol miktarda su içmek kilo vermenin ve bölgesel yağlanmayı azaltmanın en önemli yöntemlerinden biridir. Yeterli miktarda su içmek besinlerin sindirimini kolaylaştırmakla birlikte basen bölgesindeki yağlanmayı azaltmaktadır. Bu nedenle bol bol su içmeye özen göstermelisiniz.

Basen eritmek için bitkisel yöntemler

Bölgesel yağlanmayı azaltmak ve basen bölgesini eritmek için yukarıda saydığımız yöntemlerin yanında bitkisel kürler de yardımcı olmaktadır. Aşağıda verilen kürleri düzenli bir şekilde tüketmek istenilen basenlere kavuşmanızı sağlayacaktır. İşte birkaç basen inceltici kür tarifi:

Basen incelten kür tarifi Malzemeler 1 tatlı kaşığı pul biber 1 tutam maydanoz 1 tatlı kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı toz zencefil 1 çay kaşığı çörek otu 50 gram yağsız lor peyniri

Yukarıda verilen malzemeleri bir kaba koyup karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı bir hafta boyunca akşamları salatayla birlikte tüketin. Bu karışım bölgesel yağlanmayı azaltmak ve basenlerinizi inceltmek için oldukça yardımcı bir kürdür.

Elma sirkesiyle basen eritme

Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 2 tatlı kaşığı sirke

Bir bardak ılık suyun içerisine bal ve sirkeyi ekleyin. Elde ettiğiniz bu karışımı yemeklerden önce aç karnına içebilirsiniz. Hazırladığınız bu kürü 3 hafta boyunca düzenli bir şekilde tüketin. Bu kür sayesinde kilo verdiğinizi ve basenlerinizin inceldiğini göreceksiniz. Bu kürü düzenli bir şekilde tüketmenin yanı sıra egzersiz de yapmak daha hızlı ve etkili bir sonuç almanızı sağlayacaktır

Detaylı Bilgi İçin: https://estecenter.com