18 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkDoğal TedaviHücre yenileyici kantaron yağının faydaları!

Hücre yenileyici kantaron yağının faydaları!

Antiseptik, kanama durdurucu, yara ve yanık iyileştirici, iltihap önleyici bu mucizevi yağ, daha bir çok şifa özelliğini bünyesinde barındırıyor. Hem haricen, hem de içilerek hastalıkların tedavisinde kullanılıyor. Hücre yenileyici niteliği sebebiyle, özellikle yara ve yanıklarda oldukça etkili.

İçerikleri

Kantaron yağı hem kantaron bitkisinin, hem de zeytinyağının şifasını bünyesinde barındırıyor. Eski çağlardan beri kullanılan kantaron yağının, mikrop öldürücü ve damar büzücü etkisi modern araştırmalarla da kanıtlanmış durumdadır.

Kantaron Yağının Şifa Özellikleri

Kantaron yağı her türlü yaralarda başarıyla kullanılmaktadır. Açık yaralar, taze yaralanmalar, kesikler, ezikler, çarpmalar sonucu oluşan morluklar vb durumlarda iyileşme sağlar. Antiseptik özelliğiyle yarada mikrop üremesini engeller İltihap önleyici özelliğiyle yarada herhangi bir iltihap oluşmasına engel olur Damar büzücü etkisiyle kanamayı kısa sürede durdurur Hücre yenileyici özelliğiyle yaranın çabuk kapanmasını sağlar Aynı zamanda sürüldüğü sürece yaranın sebep olduğu ağrı ve sızıları yok eder, büyük bir rahatlama sağlar.

Kantaron Yağının Kullanım Alanları

YARA (Haricen) :

Her türlü yarada kantaron yağı rahatlıkla kullanılabilir. Açık yaralar, taze yaralanmalar, kesikler, ezikler, çarpmalar sonucu oluşan morluklar, kan oturması vb durumlarda iyileşme sağlar. Kantaron yağı; Antiseptik ve antibakteriyel özelliğiyle yarada mikrop üremesini engeller, Damar büzücü etkisiyle kanamayı kısa sürede durdurur, Hücre yenileyicidir, yaranın hızla kapanmasını sağlar, Yarada iltihap oluşumunu engeller, Yaranın sebep olduğu ağrı ve sızıları yok eder, büyük bir rahatlama sağlar.

İÇ KANAMA VE YARALANMALAR (Haricen) :

Çeşitli nedenlerle sürekli yatmak zorunda kalan hastalarda oluşmuş yatak yaralarını iyileştirir ve bu yaraların oluşmasına da engel olur.

YATAK YARASI (Haricen) :

Çeşitli nedenlerle sürekli yatmak zorunda kalan hastalarda oluşmuş yatak yaralarını iyileştirir ve bu yaraların oluşmasına da engel olur.

YANIK (Haricen) :

Yanıkları kısa sürede iyileştirir, yanık anındaki acıyı dindirir. Yanığın mikrop kapmasını ve iltihap oluşumunu engeller. Önceden oluşmuş yanık izlerinin kaybolmasında oldukça faydalıdır.

SEDEF (Haricen) :

Tek başına kullanıldığında bile sedef lekelerini iyileştirebilecek güce sahiptir. Haricen sürülerek kullanılır. İlk günlerde meydana gelen kaşıntı ve kurumaların ardından kısa sürede iyileşme sürecine girilir.

SAÇ BAKIMINDA (Haricen) :

Çeşitli dış etkenlerden dolayı hasar görmüş saç derisi için kantaron yağı ideal bir yardımcıdır. Saçlı deriyi onarır ve hücre yenileyici özelliği sayesinde, derideki yeni hücrelerin gelişimini uyarır. Saçlı deride oluşan egzama ve kaşıntılarda çok iyi netice verir. Dökülen saçları güçlendirmek ve saçlı deri egzamasını tedavi etmek için kantaron yağı banyo öncesi saçlı deriye masaj yapılarak yedirilir. Yarım saat bekledikten sonra saçlar yıkanır.

VARİS (Dahilen ve haricen) :

İç ve dış varislerin tedavisinde etkilidir. Bunu damar büzücü özelliğiyle yapar.

HEMATOM (Haricen) :

Hematomlarda (derideki mavi-mor lekeler), beze şişkinliklerinde ilgili bölgeye sürülüp masaj yapılır.

ÜLSER VE GASTRİT (Dahilen) :

Gastrit ve mide ülserinin tedavisinde etkilidir. Bağırsak yaraları ve kanamaları da dahilen kullanımla iyileştirilebilir.

ŞEKER (Dahilen) :

Kan şekerinin düşürülmesine yardımcıdır.

PİŞİK (Haricen) :

Bebeklerin pişiklerinde faydalıdır. Karnı ağrıyan bebeklerin karınlarına kantaron yağıyla masaj yapıldığında ağlamalarını dindirir.

ROMATİZMA (Haricen) :

Sırt ağrıları, lumbago, siyatik ve romatizmada masaj yağı olarak kullanılmaktadır. Bu rahatsızlıklarda 1/10 oranında ardıç veya kekik yağı (yada her ikisi de) eklenerek kullanılır. Ağrıyan bölgeye bu yağla masaj yapılır.

SİVİLCE-AKNE (Haricen) :

Yüzdeki sivilce, akne vb. problemlerde kısa sürede netice vermektedir. Hücre yenileyici kantaron yağı, pürüzsüz bir cilde sahip olmak isteyen pek çok hanım tarafından cilt bakım yağı olarak kullanılmaktadır.

UÇUK (Haricen) :

Uçuklar üzerinde de faydalı olan kantaron yağı, sık sık uçuk üzerine sürülerek kullanılır.

SİNİRSEL YÜZ AĞRILARI (Haricen) :

Sinirsel yüz ağrıları uzunca bir süre kantaron yağıyla ovalanarak iyileştirilebilir.

ET BENLERİ (Haricen) :

Günde en az iki defa sürmek kaydıyla, birkaç ayda et benlerinden kurtulunabilir.

AMELİYAT İZLERİ (Haricen) :

Ameliyat sonrası dikiş izini kaybetmek için 2-3 ay boyunca kantaron yağı sürülürse iz tamamen kaybolur. Günde 1 tatlı kaşığından fazla içilmesi tavsiye edilmez

DİKKAT! Kırmızı kantaron ile sarı kantaron arasında isim benzerliği ve yapraklarının benzemesi dışında etki olarak bir benzerliği yoktur. Sarı kantaron çay olarak stres, sinir ve depresyonda kullanılır. Güneşte bekletilip kırmızı kantaron diye sarı kantaron yağı satan çok satıcı vardır. Fayda beklerken çok büyük zarar görebilirsiniz.

Kantaron Yağı Nasıl Yapılır?

Dağlarda kendiliğinden doğal yetişen, bin bir derde deva  kırmızı kantaron çiçeği  tek tek elle yükseklerden toplanır. Aynı gün içinde çiçek kısımları kesilir ve cam şişelere konur. İçine özel üretilen taş baskı sızma zeytinyağı (0,8 dizemden yüksek olmayan) konur ve ağzı kapatılarak 20 c geçmeyen, hava, ısı ve ışık almayan taş binalarda gölgede bekletilir. Cam şişenin etrafı folyo ile ile kaplanır ışık görmemesi için. Yaklaşık 3 ay sonra kırmızı kantaron yağı elde edilir. Tülbentte süzülür ve cam şişelere konulup gönderilir.