18 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaDiyetHurma Diyeti Nedir, Hurma Diyeti Nasıl Yapılır?

Hurma Diyeti Nedir, Hurma Diyeti Nasıl Yapılır?

Hurma diyeti son zamanlarda sağlıklı kilo vermek isteyen insanlar tarafından oldukça merak ediliyor.

İçerikleri

Hurma diyeti nedir, hurma diyeti nasıl yapılır, hurma diyeti kaç kilo verdirir, hurma diyeti ile zayıflamanın formülü nedir gibi sorular son günlerde en çok merak edilen sorular arasında yer alıyor. Bizde bu sorulara cevap vermek için sizlere hurma diyetinin nasıl yapıldığını araştırdık. İşte hurma diyeti ile zayıflamanın formülleri…

Hurma diyeti, içerisinde yer alan besin miktarlarının zengin olmasından dolayı ve sağlığımıza bir çok yarar sağladığı için ideal bir diyet olarak kabul edilebilir. hurma diyeti lif miktarı ve yağ asitleri bakımından zengin olduğu için inflamasyonu azaltarak kan şekerini düzenler. Bu nedenlerden dolayı da kilo vermenize yardımcı olur.

Hurma meyvesi ekstra kalori elde etmeden kilo vermenize ve tok kalmanıza yardımcı olacaktır. Ancak hurma diyetinde dikkat etmeniz gereken en önemli nokta porsiyonlarınızın boyutlarına dikkat etmek olacaktır.

Sizlere bu yazımızda hurma diyeti ile zayıflamanın formülünü açıklayarak, hurma diyeti ile kaç kilo verilir sorularının cevaplarını vereceğiz.

İlk olarak hurma diyeti besin tablosunu açıklayarak başlayalım

Hurma besin tablosu

Karbonhidratlar:(% 44-88) Lif miktarı:(% 6.4-11.5) Protein: (2,3-5,6%) Yağ oranı: (% 0.2-0.5), İçerisinde yer alan mineraller: (demir, magnezyum, bakır, kalsiyum, sodyum) Vitaminler: (A, B1, B2, C)

Peki, neden hurma diyeti yapmalıyım?

Besin değerleri açısından oldukça zengin olan hurma diyeti, hem çok lezzetli hemde besleyici olması hurma diyeti yapmanız için en önemli nedenler arasında yer alır.
Şimdi neden hurma diyeti yapmanız gerektiğini ve hurma diyetinin size ne gibi faydalar sağlayacağından bahsedelim.

Zengin lif içeriği

Lif miktarı bağırsağın içerisindeki gıdaların emilimini yavaşlatmaya yardımcı olur. Böylelikle hurma diyeti ile gün içerisinde daha tok hissedersiniz. Aynı zamanda kan şekerinin ani düşüşünü ve yükselişini de engellemeye yardımcı olur.

Yağları kısa sürede yakmanıza yardımcı olur

Hurma diyeti, lif miktarı açısından zengin olduğu için bağırsaktaki yağ asitlerinin kısa süre içerisinde canlanmasını sağlar. Bu durum sonucunda ise metabolizma hızınız artar ve kısa süre içerisinde vücudunuzdaki yağları yakmanıza yardımcı olur.

Protein zengini

Hurma protein açısından zengin bir besindir. Proteinler sindirimi zor fakat bağırsaktaki geçiş süresi uzun olan bir mineraldir. Bu nedenden dolayı da uzun süre tok kalmanızı sağlar. Aynı zamanda protein ağırlıklı beslendiğinizde kaslarınızı da onarmış ve yeniden inşa etmiş olursunuz.

Antioksidan kaynağı

Hurmalar antioksidan bakımından zengindir. Antioksidan bakımından zengin olduğu için vücuttaki serbest radikallerinde gelişmesine engel olur. Böylelikle hurma diyeti yaparken hem kanser ve çeşitli ölümcül hastalıkların gelişmesine engel olmuş olursunuz hem de hızlı bir şekilde kilo verebilirsiniz.

Hurma diyeti nasıl yapılır?

Hurma diyeti ile haftada 7 kilo verildiği söyleniyor. Ancak bu durum kişilerin metabolizma hızına göre farklılıklar göstermektedir. Bu nedenle hurma diyetine başlamadan önce bir diyetisyenden yardım almanızda fayda var.

Hurma diyeti ile zayıflamanın formülünü ve hurma diyetinin nasıl yapıldığını hemen açıklayalım…

1. hafta

Kahvaltı:

2 adet hurma ve bir bardak süt

Öğle yemeği:

Izgara balık Yeşil yapraklı sebzeler 1 dilim kahverengi ekmek 1 bardak yoğurt + 2 adet hurma

Öğleden sonra aperatif:

1 fincan yeşil çay 1 adet yulaflı şekersiz bisküvi

Akşam yemeği:

2 tane hurma ve bir bardak süt ızgara veya rendelenmiş sebzeler haşlanmış fasulye

2. hafta

Kahvaltı:

2 tane hurma ve bir bardak süt

Öğle yemeği:

Sebze çorbası veya tavuk çorbası Izgara balık 1 dilim kahverengi ekmek 1 fincan ayran 2 tane hurma

Öğleden sonra aperatif

1 fincan yeşil çay 1 tane yulaflı şekersiz bisküvi

Akşam yemeği

2 tane hurma ve bir bardak süt Mantar / balık / tavuklu sotelenmiş sebzeler.