19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaSağlıkDoğal Tedaviİlaçsız baş ağrısı nasıl geçer? Baş ağrısını 5 dakikada geçiren tarif!

İlaçsız baş ağrısı nasıl geçer? Baş ağrısını 5 dakikada geçiren tarif!

Baş ağrısından bu öneriler ile doğal yollardan kolayca kurtulabilirsiniz.

İçerikleri

Limon, aromaterapi özellikleri sayesinde baş ağrısına iyi gelir. Bir parça limonu elinizde ovuşturup macun kıvamına getirin, yüzünüze ve alnınıza sürün. Baş ağrılarının belli başlı sebeplerinden biri strestir. Stres sebebiyle kaslarımız sertleşir ve boyun ağrısıyla başlayıp, baş ağrısına çevirebilir. Boynunuzu ve omzunuzu hareket ettirerek ufak egzersizleri deneyin. Oturduğunuz koltuğun rahat olmasına önem verin.

Baş Ağrısı İlaçsız Nasıl Geçer?

Başınız ağrıdığında baskı uygulayarak ağrıyı geçirebileceğiniz noktalar bulunur. Bu nokta baş parmağınız ve işaret parmağınızın arasında kalan eklem noktalarıdır. Bu noktayı hafifçe bastırıp yuvarlak hareketler halinde baskı uygulayın.

Strese bağlı baş ağrılarında yastığınıza birkaç damla lavanta yağı damlatıp uyuyabilirsiniz. Migren kaynaklı baş ağrısında ışığa hassasiyet artacağından karanlık bir odada dinlenmeyi tercih edin. Sıcak duş gevşeme hissi yaratır. Duşa giremiyorsanız ayaklarınızı sıcak su dolu bir kapta bekleyebilirsiniz. Başınıza buz torbası koymak da baş ağrısını geçirebilir.

Baş Ağrısını 5 Dakikada Geçiren Doğal Tarif

Baş ağrısı çekmek gerçekten çok zor bir durumdur hele ki migren ağrıları dayanılmaz boyutlarda olduğunda hemen ilaçlara sarılmak yerine bu doğal karışımı deneyin. Bu doğal karışım baş ağrınızı 5 dakikada keserken sizde ilaçların yan etkilerinden kurtulmuş olursunuz.

Malzemeler;

  • 2 adet limon,
  • Su,
  • Deniz tuzu.

Hazırlanışı;

2 limonu büyük bir bardağa sıkın ve üzerine su ekleyin. Daha sonra 1 çay kaşığı kadar deniz tuzunu içerisine karıştırın ve için. Karışımın tadını beğenmeseniz bile baş ağrılarınız için son derece etkilidir. Deniz tuzu elektrolitler ve mineraller içerir bundan dolayı enerji seviyenizi yükselterek ağrınızı azaltır. Aynı zamanda serotonin düzeyinizi de yükseltirken bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirir.

Bağ ağrısını doğal yollarla tedavi etme

Ağrı kesicinin aksine, bu doğal ilaçlar karaciğer ve böbrek hasarına neden olmuyor. Bu doğal çözümler, sorunu geçici olarak örtmek yerine güvenli bir şekilde sorunun köküne iniyor.

Biber yağı:

Birkaç damla nane esansiyel yağını badem veya jojoba gibi bir taşıyıcı yağla birleştirin. Şakaklara, alnına ve / veya boyuna uygulayın. Biberiye yağı gerginliği azaltır, dolaşımı iyileştirir, stresi azaltır ve kas gerginliğini azaltır. Biberiye yağının etkileri uzun ömürlüdür, kan akışını arttırır ve kas kasılmalarını hafifletir.

Uçucu yağlar, ağrıyı geçici olarak en aza indirmek yerine sorunun köküne inerek, baş ağrısı tetikleyicisini güvenli ve etkili bir şekilde tedavi ettikleri için baş ağrısı tedavisi görevi görür. Ayrıca, baş ağrısı için uçucu yağlar kullanırken, kötü yan etkiler yoktur. Küçük bir miktarın güçlü bir etkisi var.

Magnezyum:

Her gün yeterli magnezyum (200-600 mg) tüketmek baş ağrılarının oluşmasını önlemeye yardımcı olacaktır. Bazı sağlıklı magnezyum kaynakları: yeşil yapraklı sebzeler, pancar, fındık, kinoa, avokado ve muz.

Zerdeçal:

Süper antienflamatuvar olduğundan yemeklerinizde baharat kullanmanız baş ağrınızı tedavi edecektir.

Lavanta:

Lavantanın son derece sakinleştirici terapötik özellikleri ile baş ağrılarını ve migreni etkili bir şekilde hafiflettiği kanıtlandı. Rahatlamak için lavanta esansiyel yağını harici olarak [veya] aromatik olarak kullanabilir veya demlenmiş bir içecek oluşturmak için kurutulmuş mutfak lavantasını kullanabilirsiniz.

Lavanta esansiyel yağı (ciltte veya difüzörde) kullanmak baş ağrılarından kurtulmaya yardımcı olur çünkü, lavanta yağı anti-enflamatuardır, kan damarlarını genişletir, serotonin seviyelerini düzenler, stresi ve endişeyi azaltmaya yardımcı olabilir ve uyumanızı kolaylaştırır.

Lavantayı ağızdan tüketecekseniz uçucu yağı kullanmayın. Bunun yerine suyu kaynatın, organik lavantayı ekleyin ve 20 dakika bekletin. Ayrıca lavantanızı bir gece demlemek için suda bekletebilirsiniz. Harici kullanım için kulaklarınızın arkasına, boynunuzun arkasına veya şakaklarınıza bir damla sürün, ılık bir banyoya on damla ekleyin veya vücut losyonunuzla iki damla karıştırın.

Tohumlar:

Bu tohumlar (haşhaş tohumları, susam taneleri, kabak çekirdeği, ayçiçeği tohumları, chia çekirdekleri) iltihapla savaşan omega-3 yağ asitlerini içerir. Ayrıca kan damarı spazmlarını önlemeye yardımcı olabilecek önemli miktarda magnezyum içerirler.

Tam tahıllar:

Tam tahıllar (kinoa, arpa, karabuğday, bulgur, yulaf, tam tahıllı ekmek vs.) karmaşık karbonhidratlar içerir ve beyindeki glikojen depolarını artırmaya çalışırlar. Düşük kan şekeri (hipoglisemi) baş ağrılarını tetikleyebileceğinden baş ağrısını hafifletmeye yardımcı olurlar.

Yapılan bir çalışma, kadınlarda demir eksikliği anemisi ile migren arasında bir ilişki olduğunu ortaya koydu. Tam tahıllar; E vitamini, B vitaminleri, demir, koenzim Q10, magnezyum ve lif içerirler.

Baş Ağrısı İçin Lavanta Limonata Kürü

Malzemeler:

  • 1 su bardağı organik bal,
  • 5 su bardağı saf su,
  • ¼ su bardağı taze lavanta veya 1 yemek kaşığı kurutulmuş lavanta,
  •  6-7 limon (taze sıkılmış),
  • Buz küpü.

Hazırlanışı:

  • Suyu bir tencerede kaynatın ve ardından ocaktan alın.
  • Bal ve lavantayı tencereye ekleyin ardından kapağını örterek 1-2 saat bir yerde bekletin.
  • Karışımı büyük bir kaba süzün.
  • Limon suyunu karıştırın.
  • Soğutun ve buz ile servis yapın.
İlaçsız baş ağrısı nasıl geçer? Baş ağrısını 5 dakikada geçiren tarif!