28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınGüzellik Sırlarıİnanılmaz! Yumurta akını yüzünüze sürün ve...

İnanılmaz! Yumurta akını yüzünüze sürün ve…

İçerikleri

İçerisinde 50’den fazla protein barındıran ve çok yararlı bir gıda olan yumurta vücudumuza yararlı olduğu gibi, dışardan uygulandığında da içerisindeki bu farklı proteinler, kolajen ve A vitamini, cilt tarafından tamamen emildiği için yumurta akı maskesi cildimiz için çok yararlı, doğal cilt maskesi haline dönüşüyor.

HAZIRLANIŞI

Bir yumurtanın beyazını sarısından ayırıp rahatlıkla çırpabileceğiniz bir kaba alın. Yumurta akı köpürene kadar çırpın. Bir fırça yardımıyla göz çevresi hariç tüm yüzünüze, sürüp maskenin kurumasını 15-30 dakika bekleyin.

Cildinizi temizleyip nemlendirin.   YUMURTA AKI MASKESIYLE EVDE SIYAH NOKTA BANDI
İlk yöntemdeki gibi maskeyi göz çevresi hariç cildinize uygulayın, ikiye ayırıp kestiğiniz peçeteleri yüzünüze koyup, üzerine bir kat daha yumurta akı sürün ve 15-30 dakika kurumasını bekleyin. Kuruyan peçete parçalarını nazikçe cildinizden çekin ve cildinizi temizleyip nemlendirin.

FAYDALARI:

Kırışıklıkları yumuşatır Gözeneklerin görünümünü azaltır Özellikle yağlı ciltlerde fazla sebumu kontrol alır İçerisindeki kolajen sayesinde cildin elastikiyetini artırır Cildi gerer Cilde aydınlık verir Sivilce oluşumunu engeller Yaşlanma etkilerine karşı savaşır Siyah noktaları temizler Ufak çaptaki cilt yanıklarını tedavi eder

UYARILAR VE ÖNLEMLER:

Yumurtaya karşı alerjiniz varsa bu maskeyi uygulamayın. Alerjiniz olup olmadığından emin olamıyorsanız, cildinizin bir bölümünde deneyip reaksiyon durumuna göre karar verin. Normal ve kuru ciltler yumurta akının fazla yağı temizleme özelliğinden dolayı gerginlik ve kuruluk ve hissedebilirler, böyle bir durumda ya maskeyi hemen temizleyin ya da yumurtanın sarısıyla ikinci bir nemlendirici maske uygulaması yapıp, cildiniz nemlendirin. Hamilelerin bu maskeyi uygulamaları durumda toksoplazmaya karşı, çiğ yumurtanın ağızlarına gelmemelerine dikkat etmeleri gerekir.
Bu uygulamayı 15 günde bir yapmanız gerekiyor.