24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaSağlıkDoğal Tedaviİnsan Vücudundaki Tüm İltihabı Söküyor! Evinizden Eksik Etmeyin!

İnsan Vücudundaki Tüm İltihabı Söküyor! Evinizden Eksik Etmeyin!

İltihap söktürücü bitkilerle kısa sürede vücuttaki iltihaplardan kurtulmak mümkün. Doğal olması nedeniyle bu bitkilerden faydalanmak oldukça önemlidir. Vücuttaki kırmızı kan hücrelerinin azalmasıyla birlikte vücut iltihaplara karşı korunmasız hale geliyor.

İçerikleri

Vücuttaki iltihap söktürücü mucize besinler

Zerdeçal: Hint mutfağının en değerli baharatlarından biri olan zerdeçal içeriğindeki curcumin isimli madde iltihaplara karşı doğal bir antioksidandır.1 Çay kaşığı zerdeçalı 1 su bardağının içinde karıştırıp tüketebilirsiniz. Veya 1 çay kaşığı zerdeçalı 1 bardak sıcak süt ile karıştırıp tüketebilirsiniz.

Sarımsak:

Sarımsak anti-inflamatuar yani iltihap giderici bir özelliğe sahiptir. Kokusundan dolayı tercih etmek istemediğiniz sarımsağı su ile hap gibi yutabilir veya yemeklerinize katabilirsiniz

Ispanak:

En sağlıklı sebzelerden biri olan ıspanak iltihap kurutan antioksidanlar ve bol miktarda E vitamini barındırıyor. İçeriğinde yer olan alfa-lionelik asit sayesinde ağrıları azaltır.

Zeytinyağı:

Zeytinyağı vücuttaki iltihap için en etkili bitkisel ürünlerden biridir. Yemeklerinizde salatalarınızda kullanabilirsiniz.

Ceviz:

Yapılan araştırmalara göre günde bir avuç ceviz yemenin iltihaplanmayı azalttığı gözlemlenmiştir

Zencefil:

İltihap söktürücü besinlerden birisi de zencefildir. İçerdiği gingerol isimli iltihap giderici bileşim doğal bir iltihap kurutucudur. Zencefil düzenli kullanım ile eklem romatizmaya bağlı ağrıları azaltmakta, şişlikleri yok etmektedir Sizlerde daha sağlıklı ve dinç bir bedene sahip olmak ve iltihapları kurutmak istiyorsanız bu besinleri beslenme listenize ekleyebilirsiniz.