23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaKadınİpek Kirpik Nedir? Nasıl Uygulanır? Nelere Dikkat Edilmelidir?

İpek Kirpik Nedir? Nasıl Uygulanır? Nelere Dikkat Edilmelidir?

Son günlerde çok trend ve popüler bir uygulama olan ipek kirpik nedir, nasıl uygulanır ve uygulanırken nelere dikkat edilmelidir sorularına yanıt aradık.

İçerikleri

İpek Kirpik Nedir?

Saf ipek kullanılarak imal edilen ipek kirpik kadınların son dönemlerde tercih ettiği bir uygulama haline geldi. Kısa, seyrek ve düz yapıda kirpiklere sahip kişilerin daha çok tercih ettiği bu uygulamanın doğru kişi ve yerde yapıldığı sürece herhangi bir sakıncası yoktur.

İpek Kirpik Nasıl Uygulanır?

İpek kirpiğin normal ve 3D olmak üzeri iki farklı çeşidi mevcuttur. Kişi istediği yoğunluğa göre seçimini yaparak uygulamayı yaptırabiliyor. Normal uygulamada kişinin isteği üzerine belirlenen boyuttaki ipek kirpikler kişinin her bir kirpiği tek tek ayrılarak özel bir yapıştırıcı sayesinde kirpiğe yapıştırılıyor. 3D ise çok daha yoğun bir görüntüye sebebiyet veriyor. 3D uygulamasında tek bir ipek kirpikten 3 ayrı kök varmış gibi uygulanıyor. Çok daha yoğun ve belirgin bir kirpik görüntüsüne ulaşılmış oluyor. İpek kirpik tamamen kişinin istediği boyutta ve yoğunlukta yapılabiliyor. İpek kirpik konusunda eğitim almış kişiler bu uygulamayı yapabiliyor, uzman olmayan ve eğitim almamış kişilerin bu uygulamayı yapmasına da izin verilmiyor.

İpek Kirpik Uygulandıktan Sonra Nelere Dikkat Edilmelidir?

  • İpek kirpik uygulaması özel bir yapıştırıcı ile yapıldığı için 1 ay ve 6 ay arasında bir ömre sahiptir. Uygulama yaptıran kişi bakımını yaptırdığı zaman 6 aya kadar kullanabilir.
  • Uygulamanın yapıldığı ilk 3 gün kirpiklere su değdirmemek gerekmektedir. Sonrasın da istediğiniz kadar su değdirebilirsiniz. Deniz ve havuza girmek kirpiklerin üzerinde ki yapıştırıcının ömrünü kısaltabilir fakat tamamen dökülmesine sebep olmaz.
  • Kirpiklerin üstüne yatmamak gerekmektedir aksi durumda kirpiklerin şekilleri bozulabilir.
  • Kirpiklere rimel sürmemek sürdüyseniz de yağ bazlı bir makyaj temizleyiciyle çıkarmamak gerekmektedir. Yağ bazlı ürünler kirpiklerin yapıştırıcısının çözülmesine sebebiyet verir.
  • İpek kirpiği bir ay kullandıktan sonra yaptırdığınız yere bakıma giderek dökülenlerin yerine yenilerini taktırabilirsiniz.
  • İpek kirpik var olan kirpiklerinizin dökülmesine sebep olmaz sadece gün içerisinde dökülen kirpikleriniz ipek kirpiklerinde dökülmesine sebep olur. Her gün 2-4 arasında kirpiğin dökülmesi normaldir. Kirpiklerinizin düştüğünü gördüğünüz zaman buna ipek kirpiğin sebep olduğunu düşünmeniz oldukça yanlıştır. Kirpikler kendilerini yenilemek için dökülürler bu sıradan bir olaydır.
  • Kirpikleri çıkarmaya karar verdiğiniz zaman ise kendi kendinize çıkarmayı denemek yerine ipek kirpiği taktırdığınız yere giderek çıkarmak istediğinizi belirtmelisiniz. Kirpik çıkarma işleminden herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Kendi kendinize kirpiklerinize asılırsanız var olan kirpiklerinizi de dökebilirsiniz.

8359be883428bbe48463c37e4c9d43fc İpek Kirpik Nedir? Nasıl Uygulanır? Nelere Dikkat Edilmelidir?