28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkHastalık Belirtileriİşte Gizli Depresyon Belirtileri

İşte Gizli Depresyon Belirtileri

Depresyon çok ciddi bir hastalıktır. Sıradan yorgunlukla karıştırılabileceği gibi aşırı işkoliklik de karıştırılabilir. Ya da tüm bunların aksine mutluluğunuzun altında da görünebilir.

İçerikleri

Depresyon, üzüntü, mutluluk, inisiyatif eksikliği, fiziksel ve ahlaki gücün kaybı gibi belirtilerle ortaya çıkabilir. Duygusal bozukluğu kendi başınıza fark edebilmenizi sağlayacak depresyon belirtilerini sizinle paylaşıyoruz.

Felsefik düşüncelere girerler

Gizli depresyondan muzdarip insanlar çoğunlukla soyut cümleler kullanarak felsefi konular hakkında konuşmaya çalışırlar. “Bu tür şeyler her zaman bana olmaktadır” yerine ” anlamı yok “ifadesini kullanabilir. Gizli depresyona sahip insanlar yaşamın anlamı hakkında konuşmaktan hoşlanırlar ve sözleri genellikle soyut ve belirsizdir.

Mazeret ararlar

Depresyona maruz kalmış kişiler, gerçek isteklerini ve hüznünü gizlemek için mazeretler kullanırlar. Örneğin, bir arkadaşının doğum gününe gidemeyeceklerini veya meslektaşları ile öğle yemeğine katılamayacağına dair mazeretler uydururlar. İkna edici bahaneler, anlatılan hikayeler duygusal durumuyla kimseyi rahatsız etmeyecek şekilde kurgulanır.

Yeterli tepki vermezler

Depresyonu olan insanlar yaşadıkları bir durum karşısında farklı yorumlar verebilir. Herkesle aynı fikirde olmayabilir, görüş ve arzularını ifade etmeyi bırakabilir, hakaret etmeyi bırakabilir veya kaçınılmaz olsa bile acıyı hissetmeyebilirler. Örneğin, bir akrabasını kaybettiklerinde hiçbir şey olmamış gibi davranabilirler.

Psikosomatik hastalıklar yaşarlar

Depresyondaki insanlar genellikle, kalp ağrısı, eller ve bacaklarda gerginlik, solunum zorlukları, baş ağrısı, diş ağrısı gibi semptomlara yakalanırlar. Doktor muayenesinden geçtiklerinde sağlıklarının iyi olduğu ortaya çıkar. Çeşitli ağrılı duyular kararsız oldukları durumuna işaret ediyor.

Saplantılı olurlar

Depresif bir durumda, insanlar bazı şeyleri takıntı haline getirir. Cevap aradıkları konuda saplantılı düşüncelere girerler. Akrabanızın veya arkadaşınızın takıntılı düşüncelere sahip olduğunu fark edilmesi kolaydır. Kişi oldukça abartılı ve isteksizdir. Aynı sorundan bahseder ama konuşmak yerine hareket etmeye çalışmaz.

Hijyenden vazgeçerler

Depresyondaki kişi görünüşünden de anlaşılabilir. Daha önce hiç düzensizlik sorunu yaşamayan insanlarda geçerli olan bu madde, kişinin hijyen kurallarını izlemeyi bırakıp evini temiz tutmaması durumunda onu merak etmeye başlayın.

Verimliliklerinde değişmeler olur

Bu da kötüye işarettir. Bir kişi günlük rutin görevleriyle baş edemez, bilgilerini unutur, sık sık yorulur ve eylemlerinde bir anlamsızlık hisseder.

Aşırı mutlu olurlar

İnsanlar sıklıkla depresyonun olumlu bir hava halinin arkasında gizlemeye çalışırlar. Kural olarak, gerçekten dünyadaki en mutlu ve en kaygısız insanlara benzediklerini düşünürler. Ciddi konuşmalar yapmaktan kaçınırlar ve zor konular karşısında gülerler. Onlara uzun ve güven veren bir konuşma yaparak durumunu anlayabilir ve yardımcı olabilirsiniz.