20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaSağlıkŞifalı Bitkilerİşte Karaciğeri Temizleyen Yiyecekler

İşte Karaciğeri Temizleyen Yiyecekler

Vücudumuz için çok önemli bir yere sahip olan karaciğer toksin maddelerin atılmasını sağlar. Ancak karaciğerin de temizlenmesi gerekir. İşte karaciğeri temizleyen besinler...

İçerikleri

Karaciğerimiz, her gün çalışarak, bizi yediğimiz yiyeceklerin toksik etkilerinden korur. Bazen çok çalışır ve yorgun düşer, bu da vücudumuzdaki dengelerin bozulmasına neden olur. Biz de yediğimiz yiyeceklerle karaciğerimize destek olup, onun yükünü azaltıp, temizlenmesini sağlarız. Aşağıdaki 6 besin karaciğer sağlığımız açısından en önemli yiyeceklerden bazılarıdır.

Greyfurt

Her gün ufak bir bardak taze greyfurt suyu karaciğere iyi gelir. Ancak bazı ilaçlarla alınmaması gerektiğini unutmayın ve doktorunuza başvurmadan içmeyin.

Pancar

Pancar hem karaciğeri temizler hem de daha iyi çalışmasını sağlar. Salatalara eklemeyi unutmayın.

Enginar

Yüksek miktarda antioksidan içeren enginar, karaciğere çok faydalıdır. Özellikle mevsiminde öğle veya akşam yemeğinde tüketilmesi önerilmektedir.

Limon

Antioksidan içeren limon karaciğeri temizler ve karaciğerin enzim üretmesini destekler. Limonu bir sürahi suya ekleyerek elde ettiğiniz limonlu suyu her sabah içmeyi unutmayın.

Sarımsak

Günde 2-3 diş çiğ sarımsak yemek veya yemeklere eklemek karaciğeri temizler.

Ceviz

Ceviz, karaciğerin amonyağı vücuttan atmasını sağlar. Ayrıca kaliteli yağlar içerir ve karaciğeri temizlemeye yardımcıdır.