19 Mart 2024 Salı
Ana SayfaKadınGüzellik SırlarıKadınların En Çok Tercih Ettiği Güzellik Maskeleri Nelerdir?

Kadınların En Çok Tercih Ettiği Güzellik Maskeleri Nelerdir?

Farklı cilt tiplerine göre kadınların en çok tercih ettiği birbirinden farklı akne, sivilce, leke, peeling ve güzellik maskelerini sizler için derledik.

İçerikleri

Kimi ciltler nem açısından beslenme ihtiyacı duyar ve kuruluk gösterir. Bununla birlikte yağlı ya da yağlanmaya dönük olan ciltlerin yağ dengesinin korunmasına ihtiyaç duyduğu fark edilir. Cildin sağlıklı, nemli ve yağ açısından dengeli bir hale gelebilmesi için düzenli olarak güzellik maskesi yaptırmak çok faydalı gelecektir.

Kadınların en çok tercih ettiği güzellik maskeleri içerisinde peeling etkisi gösteren, nemlendiren, kırışıklıklara ve göz altı halkalarına iyi gelen türler bulunmaktadır. Bununla birlikte sivilcelere karşı savaş açan ve cildin canlanmasını sağlayan güzellik maskeleri de yapılabilir. Evde hazırlanacak basit malzemeler ve bu uygulamalar ile her kadın kendi cildine göre uygun maskeyi düzenli olarak kullanabilir. Maskelerin gerçek etkisini gösterebilmesi için belirli bir süre düzenli olarak uygulanması gerekmektedir.

Akne, Sivilce ve Leke Maskeleri

Bir kaşık karbonat ve üç damla limon suyunun ılık su ile karıştırılmasından ortaya çıkan maske haftada bir kez yüz üzerine sürüldükten sonra 10 dakika bekletilmelidir. Bekletildikten sonra ılık su ile yüz bölgesi tamamen temizlenir ve nemlendirici krem ile cildin bakımı tamamlanır. Bu şekilde yapılan maske sayesinde cilt lekeleri zamanla büyük ölçüde yok olacaktır.

Nemlendirici Maskeler

Bir kaşık pirinç unu,1 kaşık karbonat, püre haline getirilmiş havuç ve limon ile hazırlanacak cilt maskesi göz altı hariç yüz bölgesine sürülerek peeling etkisi ile yedirilir. Bu şekilde cildin 10-15 dakika beklenmesi sağlanır. Bu süreden sonra cilt ılık su ile tamamen temizlenmelidir. Maskenin tamamen temizlendiğinden emin olunduktan sonra nemlendirici krem ile cildin nem ihtiyacı karşılanır. Haftada bir kez yapılması yeterli olan bu maske sayesinde cildin nem kaybı büyük ölçüde ortadan kalkabilir.

Soyucu (Peeling) Maskeler

Bir adet orta boy havucun püre haline getirilmesinden sonra içerisinde limon damlatılmalıdır. Bu karışımın üzerine zeytinyağı ve toz şeker eklendikten sonra karışım son haline getirilir. Cilde sürüldükten sonra peeling hareketleri uygulanarak cildin yemesi sağlanır. Böylelikle ölü cilt arındırılacak ve cilt soyularak yenilenecektir. Sivilce olmayan yüzler açısından daha uygun bir maske türüdür.

Uyarıcı Maskeler

Cildin canlanmasını ve yenilenmesini sağlayan bu doğal maske için bal ve salatalık gerekmektedir. Salatalık suyu ile bal karıştırıldıktan sonra yüze sürülebilir. Bu şekilde 10-15 dakika bekletildikten sonra cildin temiz su ile temizlenmesi sağlanır. Düzenli olarak yapıldıkça cildin yenilenmesi mümkün hale gelecektir.

Kırışıklıklar ve Göz Altı Halkalarına Karşı Yenileyici Maskeler

Yorgunluk, uykusuzluk ve dengesiz beslenme ve ilerleyen yaş sonucunda kırışıklıklar ve göz altı halkaları artış göstermektedir. Nar suyu içeren her maske cilt kırışıklıklarının önüne geçmede etkilidir. Bununla birlikte biberiye, çay ağacı ve nane yağı ile hazırlanacak maskeler de ciltteki kırışıklık ve göz altı halkalarının giderilmesine iyi gelir. Aynı zamanda dönem dönem cilde buz kompresi uygulamak da ölü cildin canlanması ve kılcal damarların hareketlenmesi için büyük fayda sağlar. Kadınların en çok tercih ettiği güzellik maskeleri ele alındığı zaman karışıklılıklara fayda sağlayan maskelerin daha sık arandığı ve uygulandığı fark edilecektir.

Doğal Cilt Beyazlatıcı Karbonat Ve Domates Maskesi