28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıKalçada sivilce neden çıkar? Kurtulma yöntemleri neler? Bitkisel çözüm

Kalçada sivilce neden çıkar? Kurtulma yöntemleri neler? Bitkisel çözüm

Popo ve kalça bölgesinde çıkan sivilceler can sıkan problemlerdendir. Peki kalçada çıkan bu sivilceler neden olur, ne iyi gelir ve bitkisel çözümü nedir?

İçerikleri

Sivilce sorunu kadın ya da erkek fark etmeksizin görülen cilt sorunlarının başında gelir. Özellikle yüzde görülen sivilceler, kişinin özgüvenine ve psikolojisine etki edebilir. Ancak vücudun diğer bölgelerinde görülebilen sivilceler de, kişinin yaşamına etki edebiliyor. Kalça sivilceleri de bunların başında geliyor.

Kalçada Görülen Sivilcelerin Nedenleri

Kalça sivilceleri, birçok insanın sorunu haline gelen cilt rahatsızlıklarından biridir. Kalçada oluşan sivilceler genellikle büyük boyuttadır. Bu sivilceler acılı bir sürece sebep olabilir. Dar kıyafetler giymek, kalça bölgesini uzun süre havalandırmamak, bu bölgenin temizliğini ihmal etmek, erkeklerde kalça bölgesinde yoğun tüy sorunu bulunması, terleme nedeniyle bölgede bulunan kıl köklerinin iltihaplanması vb. faktörler kalça sivilceleri için davet edici etkenlerdir. Bunların yanı sıra, bazı sağlık sorunları da kalçada görülen sivilcelerin nedeni olabilmektedir. B12 eksikliği, stresli yaşam, adet düzensizlikleri, adet döneminin öncesi ve sonrası, obezite ve bazı hormonal bozukluklar kalça sivilceleri oluşmasına neden olabilir.

Kalçada Görülen Sivilcelerden Kurtulma Yöntemleri

Kalçada görülen sivilce sorunundan kurtulmanın birçok doğal yolu bulunmaktadır. Ancak bu bir cilt problemi olduğu için, öncesinde bir cilt hekimine başvurmak en doğru yol olacaktır. Hekiminiz yapacağı inceleme ve tetkikler sonucunda antibiyotik içeren kremler, benzoil peroksit, alfa hidroksit asit ve salisilik asit ihtiva eden merhemler önerebilir. Bu tür ilaçları hekiminizin tavsiye ettiği aralıkta kullandığınızda, kalça sivilceleri sorunu ortadan kalkacaktır.

Kalçada Çıkan Sivilcelere Bitkisel Çözüm

Doğal yöntemleri denemek isteyenler ise, kalçada görülen sivilcelerin kuruması için sıklıkla güneş ışığına çıkmalıdır. Güneş ışığı sivilcelerin bulunduğu bölgedeki yağları kurutmaktadır. Bunun yanı sıra elma sirkesi gibi güçlü bir doğal antiseptik ile sivilcelerin bulunduğu bölgeleri haftada 4 gün temizleyebilirsiniz. Bu işlemi düzenli şekilde yaptığınızda, ilerleyen zamanlarda sivilce sorununun ortadan kalktığını fark edeceksiniz.

Hindistan cevizi yağı ve çay ağacı yağı gibi antibakteriyel ve antifungal etkisi olan doğal yağları kullanarak da sivilce sorununu ortadan kaldırabilirsiniz. Bunun için bir pamuğa bu yağlardan herhangi birini bir miktar damlatıp, sivilcelerin üzerine nazik hareketlerle masaj yapmanız yeterli olacaktır. Bu işlemi de her gün rahatlıkla yapabilirsiniz.

Sivilcelere Bitkisel Kesin Çözüm – Saraçoğlu