Ana SayfaSağlıkŞifalı BitkilerKarpuz Çekirdeği Tüketmenin Sağlık İçin Faydaları

Karpuz Çekirdeği Tüketmenin Sağlık İçin Faydaları

Çoğumuz karpuz çekirdeği yemekten kaçınıyoruz. Sağlık Haberleri editörümüz karpuz çekirdeği tüketmenin sağlığımıza olan etkilerini sizler için araştırdı. Bu haberi okuduktan sonra kesinlikle karpuz çekirdeklerini çöpe atmayacaksınız!

İçerikleri

Karpuz, çok sayıda faydasının yanı sıra günlük tüketilmesi gereken gereken su ihtiyacını da karşılayan mucizevi bir meyvedir. Magnezyum, potasyum, biyotin, bakır, pantotenik asit, C vitamini, B6, B1 ve A Vitaminleri bakımından zengindir. Tohumları da çok faydalıdır. Folat, niasin, tiamin, fosfor, çinko, demir, manganez, potasyum, magnezyum, esansiyel proteinler ve yağ asitleri içerirler.

Antioksidan görevi gören ve ereksiyon bozukluğu, anjin, hipertansiyon ve arteriyoskleroz üzerine etki gösteren ve kan damarı genişlemesini destekleyen sitrulin içerirler. İdrar yolları ve böbrek hastalıklarının tedavisinde de yardımcı olabilirler. Karpuz tohumlarından (taze) çay tüketmelisiniz ve böbrek taşları ile kumlar doğal olarak düşürülecektir.

Karpuz Çekirdeği Çayının Hazırlanışı

Yirmi ile otuz karpuz çekirdeği alın ve öğütün. On beş dakika boyunca iki litre suda kaynatın. İki gün boyunca içeceği tüketin ve üçüncü gün ara verin. Birkaç hafta boyunca buna devam edin.

Karpuz çekirdeği tüketmenin faydaları

Karpuz çekirdekleri normal kalp işleyişi için harika olan magnezyum açısından zengindir. Ayrıca normal tansiyon seviyelerini korurlar ve metabolizma sürecini hızlandırırlar. Karpuz çekirdeği, yaşlanmayı yavaşlatan ve cildin daha genç görünmesini sağlayan antioksidan özelliklere sahiptir. Karpuz çekirdeği yağı kullanarak yüz temizleyebilirsiniz ve ölü cilt hücreleri, kir ve akne giderilecektir. Karpuz çekirdeği yağı her cilt tipi için iyidir. Karpuz çekirdekleri, saçı güçlendiren amino asitler ve protein içerir. Kavrulmuş karpuz tohumları, saçları melanine (saç rengini veren pigment) üreten bakır içerdiği için saçları parlak yapar.

Karpuz çekirdeği saçları onaran esansiyel yağ asitleri içerir. Bu çekirdeklerin tüketimi vücuda magnezyum sağlayacaktır. Karbonhidratları enerjiye dönüştürmek için B5 vitamini içeriği esastır.

Karpuz çekirdeği neye iyi gelir?

Ödemi tedavi etmek için 1 çay kaşığı öğütülmüş karpuz çekirdeğini 1 çay kaşığı bala katın ve ¾ fincan ılık su ekleyin. Karışımı karıştırın ve günde iki kez tüketin. Ayrıca erkeklerde cinsel gücü artırabilirler. Diyabeti tedavi etmek için, 45 dakika boyunca bir litre suya bir avuç dolusu karpuz tohumu eklemeniz ve günde en az 2 kez tüketmeniz gerekir.

Bir dahaki sefere karpuz satın aldığınızda çekirdeklerini kesinlikle atmayın. Yukarıda bahsedilen problemleriniz varsa bu çekirdekleri  kullanabilirsiniz.

Bu makalemizi faydalı bulduysanız sosyal medya hesaplarınızda lütfen paylaşınız.