Ana SayfaKadınCilt BakımıKışın Sivilceler Neden Artar? Cilt Sağlığı İçin Neler Yapılmalı?

Kışın Sivilceler Neden Artar? Cilt Sağlığı İçin Neler Yapılmalı?

Kış aylarında artan sivilcelenmeye karşı yapılması gerekenleri ve alınması gereken önlemleri sizler için derledik. İşe kış ayları için cilt bakım tüyoları.

İçerikleri

Kış mevsiminin kendini iyiden iyiye hissettirdiği bugünlerde herkesin merak ettiği konu ve sorduğu soru da; kışın sivilceler neden artar oluyor. Tek bir nedene bağlı olmayan sivilce artışı, kış aylarında ise kendini biraz daha fazla gösterir. İç tetikleyici etkenlerin yanı sıra sivilceler için olumsuz dış faktörlerin de olduğunu unutmamak gerekir.

Sivilce Neden Artar?

Her mevsim cilt sağlığı için bakım önemlidir. Ancak kış aylarında hava kirliliğinin artmasıyla birlikte yağ bezlerinin cilde açılan yağ kanalları tıkanır ve derinin hava almasını engeller. Egzozlardan çıkan duman, kalorifer yakıtlarıyla hala soba kullanılan bölgelerde bacalardan çıkan duman ve is oluşumu cilt gözeneklerini tıkar. Bu da nefes alamayan ciltte tıkanan gözeneklerden dolayı sivilceler oluşmasına neden olur. Genellikle yüz bölgesinde, sırt ve göğüsle omuzlarda sivilcelerin oluştuğu görülür.

Cildin korunmasını sağlayan, yağ bezlerinin salgıladığı sebum sıvısıdır. Yağ bezleri büyük oranda vücuttaki kıl foliküllerinin içindedir. Sebum da bu folikülün yüzeyinde bulunur. Sebum salgısı cilt gözeneklerinin herhangi bir nedenden dolayı tıkanmasıyla dışarı çıkacak bir yol bulamadığında, cildin alt yüzeyinde birikerek sivilce oluşturur. Bu detay göz önünde bulundurulduğunda cilt sağlığı için günlük cilt bakımının düzenli bir şekilde yapılması gerektiği ortaya çıkar. Cilt yapısına uygun bir cilt temizleyiciyle sabah ve akşam yapılacak olan cilt temizliği sayesinde, sivilcelerin oluşumu engellenmiş olur.

Kışın Cilt Sağlığı İçin Ne Yapılmalı?

Her şeyden önce cilt temizliğine dikkat edilmelidir. Fakat yaz aylarında cildin bakımı için yeterli olan ürünlerin, kışın yeterli olamama ihtimalini göz önünde bulundurmayı unutmayın. Sebebi ise; yaz aylarında su bazlı ürünlerin kullanımı cilt için yeterli olabiliyorken, kışın soğuk hava koşulları, rüzgar gibi hava şartlarının ağırlaştığı zamanlarda cildinizin daha fazla neme ihtiyaç duyacağıdır. Yani kış aylarında cildiniz için daha yoğun ve onarma özelliğine sahip olan krem, serum ve maske kullanmanız gerekir. Elbette kullanacağınız tüm ürünler cildinizin yapısına uygun olmalıdır. Bunun için de bir uzmandan yardım almanız en doğru tercih olur.

Kış Aylarında Sivilce Oluşmaması İçin

Kış aylarında sivilce oluşmaması için profesyonel cilt bakımınızı da düzenli olarak yaptırmanız iyi olacaktır. Çünkü cilt bakım uzmanının kullanacağı profesyonel ürünlerle, evdeki rutin bakıma göre daha derin bir temizlik yapılacaktır. Ayrıca cilt yapısına uygun ve cilt için birden fazla yararı olan bir peeling uygulaması da ancak bir uzmana yaptırılabilir. Evde uygulanan peelingler, yüzeysel ve günlük bakım formundadır. Profesyoneller için hazırlananlar ise, çok daha yüksek oranda özelliklere sahiptirler. Dolayısıyla cilt gözeneklerinin derin temizliği yapılır.

Hem evde hem de profesyonel olarak yaptırılan bakımlar, cilt sağlığı için kesinlikle gereklidir. Bunun yanı sıra sivilceler için dışardan olduğu kadar içerden de vücudun desteklenmesi önemlidir. Bu da ancak beslenme düzeniyle sağlanabilir. Mevsim geçişlerinde vücut direnci azabilir. Bundan dolayı mevsim sebzeleri ve meyveleri düzenli olarak öğünlerde tüketilmelidir. Aynı zamanda cildin elastikiyetini koruyabilmesi için bolca su içmeyi de ihmal etmemelisiniz.

Sivilce Ve Cilt Lekelerinden 4 Günde Nasıl Kurtuldum?