28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıKişisel bakım ve güzellik için limon nasıl kullanılır?

Kişisel bakım ve güzellik için limon nasıl kullanılır?

İçerikleri

Limon, lezzetli ve sağlığa olan birçok faydası ile sofraların baş tacıdır, ancak limonu kullanmanın başka yolları da vardır. Limon, saç ve cilt için hafifleştirici görevi gören büzücü özelliktedir. Limonda antioksidanlar, C vitamini ve yağ eliminasyonunu teşvik eden ve asitliği düzenleyen bileşiklerde yüksek oranda bulunur.

Kişisel bakım ve güzellik için limon kullanımı; Limon doğal deodorant görevi görür

Limon, kötü kokulara neden olan bakterileri öldüren sitrik asit içerir. Birçok uzman, limonun deodorant görevi gördüğü için koltuk altı cilt bakımı için mükemmel bir ürün olabileceğini iddia ediyor. Limon, koyu lekeleri temizleyebilir. Cildinizde bulunan koyu lekelerden kurtulmak için, yulaf ezmesini, limon suyunu ve biraz balı karıştırıp elde ettiğiniz karışımı etkilenen bölgeye uygulayın.

Limon siyah noktaları ortadan kaldırır

Limon, siyah noktaların giderilmesinde ve toksinlerin vücuttan atılmasında son derece etkilidir. Yüzünüzü limon ile ovun ve on dakika bekleyin. Cildinizi çok fazla güneşe maruz bırakmayın, çünkü cildinizin gerilmesine neden olabilir. Limon sayesinde on dakika sonra cildiniz pürüzsüz hale gelecektir.

Cilt bakımı için limon

Bir parça pamuğu sıktığınız limon suyuna batırın ve yüzünüze uygulayın ya da sprey olarak kullanın. Bu uygulamayı uyumadan önce yapın, böylelikle güneş ışığına maruz kalmanın olumsuz etkilerini ortadan kaldırabilirsiniz.

Saç bakımı için limon

Saç renginizi açmak istiyorsanız, saçınıza limon suyu sürün ve güneşe maruz bırakın. Böylelikle saçınızın renk tonu açılacaktır. Daha iyi sonuçlar elde edebilmek için haftada en az bir kez limon uygulamasını yapın.

Kişisel bakım ve güzellik için limon nasıl kullanılır? Limon dudakları nemlendirir

Çok sayıda kozmetik ürün dudakları kurutur, ancak limon dudaklarınızı nemlendirir. Yatmadan önce dudaklarınıza limon suyu sürün.

Limon tırnakları beyazlatır ve güçlendirir

Zeytinyağı ve limon suyu ve ile yaptığınız karışımı tırnaklarınızın üzerine uygulayın. Zeytinyağı ve limon ile yapılan bu karışım, daha güçlü ve daha güzel tırnaklara sahip olmanıza yardımcı olacaktır.

Limon sivilce izlerini iyileştirir ve azaltır

Çok sayıda insan güneşe maruz kalma, diyet, hastalık, sivilce veya sivilce kaynaklı cilt izleriyle uğraşır. Sivilce izi bulunan bölgeye limon suyu sürün ve on beş dakika bekletin. Sonrasında bölgeyi soğuk suyla yıkayın. Güneşe maruz kalmanın olumsuz etkilere neden olabileceği için bu tedaviyi geceleri uygulayın.