28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkHastalık BelirtileriKOAH Hastalığı Nedir? KOAH Hastalığı Bitkisel Tedavi Yöntemleri

KOAH Hastalığı Nedir? KOAH Hastalığı Bitkisel Tedavi Yöntemleri

Tedavisi bulunmayan KOAH (kronik obstrüktif akciğer hastalığının) ilerlemesini yavaşlatmak ve semptomları kontrol altına almaya yardımcı bitkisel tedaviler.

İçerikleri

KOAH (Kronik obstrüktif akciğer hastalığı) akciğerlere giren ve çıkan hava akımını kısıtlar. Hastalığı olan kişiler nefes darlığı yaşama eğilimindedir ve bu nedenle günlük aktiviteleri yaparken ve egzersiz yaparken zorluk yaşayabilirler.

KOAH Hastalığı Nedir?

Akciğer bronşlarının kesecikleri haline gelmesi ve sıvı dolması sonucunda akciğer kapasitesinin yüzde ellinin altına düşmesi ile birlikte solunum zorluğu çekilmesi hastalığıdır. Genel olarak sigara içen kişilerde görülen KOAH hastalığı sigara içmeyen pasif içicilerde ve akciğer rahatsızlığı bulunan kişilerde de görülen bir hastalıktır.

KOAH hastalığının modern tedavi yöntemleri arasında sigarayı bırakmak ve bırakmak ile birlikte kortizon kullanma, bronkodilatatör kullanma, yaşam tarzı değişiklikleri, akciğerin daha fazla oksijen alabilmesi için egzersizler yapma gibi yöntemler vardır. Modern tedavi yöntemleri dışında alternatif tıp tedavi yöntemleri de vardır.

Alternatif tedavi yöntemleri şu şekilde sıralanabilir:

Hali hazırda KOAH’ın tedavisi bulunmamakla birlikte, çeşitli ev ilaçları hava yollarının açılmasına ve bir kişinin yaşam kalitesini iyileştirmesine yardımcı olabilir.

Zencefil Çayı:

Zencefil içeriğinde yer alan antitoksin maddeler daha rahat nefes alıp vermenizi sağladıkları gibi zamanla akciğer bronşlarında kesecikler haline gelen sıvıların azalmasını sağlar. Akciğer i.inde oluşan iltihaplanmanın önüne geçen zencefil, bir demlik içinde kaynatılıp üzüldükten sonra bir çay kaşığı bal eklenerek içildiğinde KOAH hastası olan kişiler daha rahat nefes alıp verebilir.

Gingseng;

Koah hastalığının semptomlarından kurtulmanızı ağlayan doğal bir bitki olan gingseng akciğer fonksiyonlarını artırdığı gibi bronş içindeki sıvıların azalmasını sağlayan etkili yöntemlerden biridir.

Zerdeçal Çayı;

Zerdeçalın en aktif bileşeni olan kurkumin aynı zamanda anti inflamatuar bir maddedir. Antioksidan özelliği hem akciğer iltihaplarının temizlenmesini ağlar hem de hava yolu enflamasyonunu önleyerek koah hastalarının iyileşmesini sağlar. Zerdeçalı günlük öğünlerinizde yiyebilir, kaynatarak çayını içebilirsiniz.

Okaliptus Yağı Yöntemi;

KOAH hastaları için en etkili tedavi yöntemleri arasında esansiyel yağ kullanımı yer alır. OKaliptus yağı da esansiyel yağlar içinde ait oranı yüksek olan bir yağ türüdür. Göğüs üzerine okaliptus yağı sürerek hava yolu enflamasyonunu azaltabilirsiniz. Buhar makinesi içine 2 – 3 damla damlatarak yağ buharını oda içine yayabilir ve koah hastası kişilerin daha rahat nefes almasını sağlayabilirsiniz.

Yulaf Samanı;

Yulaf amanı koah hastaları için etkili tedavi yöntemleri arasında yer alır. Bir demlik içinde bir tutam yulaf samanı eklenip kaynatılır. Kaynatma işleminden sonra bir tülbent yardımı ile süzülen karışım acı olursa biraz tatlandırılarak içilir. Günde iki defa uygulanacak bu yöntem akciğer hava yolunun açılmasını ağlar ve akciğer enflamasyonunun azalmasını sağlar.

Baharat Kürü;

Akciğer hastaları ve koah hastaları için en etkili tedavi yöntemi olarak bilinen baharat karışımı aynı zamanda akciğer enflamasyonunun artmasını önleyen ve azalmasını ağlayan mucizevi bir kür olarak biliniyor. 25 gr zencefil, 25 gr zerdaçal, 25 gr havlıcan kökü, 25 gr ardıç tohumu, 25 gr ısırgan tohumu, 100 gr bal, 200 gr keçiboynuzu pekmezi karıştırılır. Bir gün dolapta bekletilen karışım abah akşam birer yemek kaşığı yenir. KOAH hastaları tarafından kullanılan bu kür alternatif tedavi yöntemleri arasında en etkili yöntem olarak kabul edilmektedir.

Bu yöntemler koah hastalığının tedavi edilmesi, ilerlemesinin durdurulması açısından oldukça etkili yöntemlerdir. KOAH, bir nefes darlığı türü olarak bilinen bir hastalık olduğu için nefes yolu ve hava yolu genişlemesine yardımcı bu yöntemler hastalar tarafından kullanılan tedavi yöntemleridir. Zerdeçal, zencefil, okaliptus yağı gibi nefes açıcı özelliği olan bitkilerin çayları günlük olarak tüketilerek akciğer hücrelerinin kendilerini yenilemesini sağlayacak ve enflamasyonun yok olmasına katkı sağlayacaktır.