28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkDoğal TedaviLahana Kürü Yavaş Ama Kalıcı Kilo Verdiriyor!

Lahana Kürü Yavaş Ama Kalıcı Kilo Verdiriyor!

Zayıflamak, kilo vermek ve fit duruma gelmek Türkiye’deki ve dünyadaki milyonlarca insanın hayali.Bazı diyetler ile hızlı kilo veriliyor fakat bu kilolar hatta daha fazlası kısa bir süre sonra geri alınıyor.Bu sebeple kilo verirken az da olsa sistemli fakat kalıcı kilo vermek en sağlıklısı olacaktır.

İçerikleri

Lahana suyu kürü, Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’nun da önerisiyle ve pek çok kullanıcının olumlu dönüşleriyle zayıflama amacıyla sıkça tercih edilen bir kürdür.Zayıflamak isteyenler için lahana kürü sayesinde rahatlıkla ayda 2 kilo verilebilir.

Lahana Suyu Kürü Nedir?

Lahana suyu kürü, periyotlar halinde zayıflamak amacıyla yapılan ve pek çok insanın denediği bir kürdür. Söylenildiği üzere zayıflama etkileri mevcut mudur?

Lahana Suyu Kürü Zayıflatır mı?

Lahananın içerdiği diyet lifleri sayesinde, hazırlanan bu kür zayıflamaya yardımcıdır. Ayrıca metabolizmayı harekete geçirir. Yağ dokusunda birikmiş toksinleri dışarı atarak ve yağda çözünmüş toksinleri suda çözünür hale getirerek, vücuttaki fazla yağlardan kurtulmayı sağlar. Kür, programa uyulduğu takdirde ayda belli bir miktarda yağı vücuttan atmaya yardımcı olur.

Lahana Suyu Kürüyle Kaç Kilo Verilebilir?

Lahana suyu Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’nun önerdiği tarife göre hazırlandığında ve önerdiği şekilde uygulandığında kürün, ayda 2 kilo kadar zayıflattığı kullananlar tarafından tecrübe edilmiştir. Kürün bazı yan etkileri olduğu için bazı insanlar tarafından uygulanmaması önerilir.

Zayıflatan Lahana Suyu Kürünü Kimler Uygulayamaz?

Vücuttaki iyot miktarını azalttığı için guatr hastalarının bu kürü uygulaması önerilmiyor. Ayrıca gaz yapması sebebiyle yeni doğum yapan kadınların da tüketmemesi tavsiye edilmektedir. Sindirim sistemini hareketlendirdiği için ishal olan hastaların içmemesi gerekir. Kemoterapi gören hastaların ishal olması tehlikeli olduğu için lahana suyunu tüketmemeleri önerilir. İçerisindeki K vitamini sebebiyle kan pıhtısı oluşumunda etkilidir. Bu sebeple kalp ameliyatı olduğu için veya başka sebeplerle kan sulandırıcı ilaç kullananlar içmemelidir. Peki, bu kürü bu durumdakilerin dışında herkes uygulayabilir mi?

Zayıflatan Lahana Suyu Kürünü Kimler Uygulayabilir?

İyot eksikliğinin neden olduğu tiroit rahatsızlığı bulunan, kemoterapi gören, ishal problemi olan hastaların uygulaması önerilmez. Kan sulandırıcı ilaç kullanan kalp ve diğer hastalar uygulamamalı. Gaz ve şişkinlik sorunu olanların, yeni doğum yapan kadınların içmemesi önerilir. Bunun dışında zayıflamak, toksinlerinden kurtulmak isteyen isteyenler kullanabilir. Ayrıca mide, kolon ve akciğer kanserinden korunmak, kansere yakalanmış olanların hastalığın yayılmasının yavaşlamasını isteyenler de kullanabilir. Astım, bronşit gibi kronik rahatsızlıkları olanlar, felç ve kalp krizi riski olanlar kürü rahatlıkla uygulayabilir. Kısacası ufak birkaç yan etkisi nedeniyle tiroit hastası olan, kemoterapi gören ishal problemi olan, yeni doğum yapmış olan, kan sulandırıcı ilaç kullanan, gaz ve şişkinlik problemi olanlar dışındaki herkes kullanabilir. Pek çok faydasıyla kullanılması önerilen bu kürü hazırlamak oldukça kolay.

Lahana Suyu Kürü Nasıl Hazırlanır?

Lahana suyu kürünün internette pek çok tarifi bulunmaktadır. Tecrübesi ve tıp bilgisiyle Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’nun tarifini esas almak en doğrusudur. İbrahim Saraçoğlu’nun tarifine göre, yarım litre suyu tencereye koyunuz. Suyun içerisine 4 adet büyük lahana yaprağını elinizle birkaç parçaya ayırarak (içerisinde barındırdığı vitaminlerin ölmemesi için bıçak kullanmadan koparmanızı öneririz.) ilave ediniz. Tencerenin kapağını kapatarak 15 dakika bu şekilde kaynatınız. Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıp, tencerenin ağzını açınız. Lahana suyunun ılımasını bekleyiniz. Dilerseniz, lahana suyunun daha hızlı soğuması için tencerenizi ocaktan alıp mermer bir zemin üzerine indirebilirsiniz. Lahana suyunun şişkinlik yapmaması için ılıdıktan sonra 3-4 damla limon suyu ilave edebilirsiniz. Kürü hazırladıktan sonra geriye uygulama programına uymanız kalıyor.

Lahana Suyu Kürü Nasıl Uygulanır?

Lahanayı kaynattıktan sonra tencereden 2 bardak kadar lahana suyu elde edilmiş oluyor. Bu suyu 5 gün içip 3 gün ara vererek 3 periyot halinde içiniz. Örnek verilecek olursa; pazartesi, salı, çarşamba, perşembe, cuma lahana suyunu içip cumartesi, pazar, pazartesi ara veriniz. Sonra salı, çarşamba, perşembe, cuma, cumartesi lahana suyunu tekrar içip pazar, pazartesi, salı ara veriniz. Daha sonra çarşamba, perşembe, cuma, cumartesi, pazar lahana suyunu içerek 3 periyot halindeki kürünüzü tamamlayınız. Lahana suyunuzu, gün içerisinde öğleden önce ve öğleden sonra birer bardak halinde tüketiniz. Bir başka tercih olarak, 2 saat içerisinde tüketecek şekilde kendi belirlediğiniz saat dilimlerinde birer bardak içebilirsiniz. Kürü hazırlaması, uygulaması kadar kürü uygularken dikkat edilmesi gerekenler de bir o kadar önemlidir.

Lahana Suyu Kürünü Uygularken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Lahana suyunuzu dilerseniz 2-3 günlük dilimler şeklinde hazırlayabilirsiniz. Ancak suyunuzu cam kavanoza koyarak, buzdolabında muhafaza etmelisiniz. Yoksa içerisinde bakteriler üreyerek, lahananın özünün kaybolmasına neden olur. Lahana suyu kürünü uygularken, bol su tüketmelisiniz. Bunun yanı sıra yediklerinize de dikkat etmelisiniz. Fazla yağlı yemekler, kızartmalar ve abur cuburlar kürden alacağınız olumlu etkiye engel olacaktır. Lahana suyu, vücudun iyot emilimini azalttığı için, kürü uygularken, iyotlu tuz ve iyotlu besinler almaya özen gösterin. Beyaz lahana kış sebzesi olduğu için kürü, kış mevsiminde uygulamanız önerilir. Kış mevsiminin sonuna doğru bahara girerken uygulanırsa, hem lahana mevsiminde tüketilmiş olur hem de bahara girerken fazla kilolarınızdan kurtulmuş olursunuz. Kürden verim alınabilmesi için kürün uygulama programına uyulması gerekmektedir. Lahana suyunun zayıflamanın yanı sıra pek çok faydası da bulunmaktadır.

Lahana Suyunun Faydaları Nelerdir?

Lahana suyu, metabolizmayı harekete geçirir. Yağda çözünmüş toksinleri suda çözünür hale getirerek, yağ dokusunda birikmiş toksinleri (ilaçlar, gıdalardaki kimyasallarla vücuda giren toksinler) dışarı atmayı sağlar. Bu sayede cildin güzelleşmesine de katkıda bulunur. Cildi ölü hücrelerden kurtarır. Selülitlerin azalmasını hatta yok olmasında yardımcıdır. Ergenlik döneminden kalan sivilcelerin yok olmasında da etkilidir. Ciltte olduğu kadar saçta da güzelleştirme etkisi vardır. Saçların yumuşamasını ve parlamasını sağlar. Saç uçlarındaki kırıkların onarılmasına da katkıda bulunur. Akciğer, mide ve kolon kanseri olan hastalara da şifa olduğu bilinmektedir.

Hastalığın yayılmasını yavaşlatarak, tedaviye yardımcı olmaktadır. Sindirim sorunlarını tedavi etmek için de içilmesi tavsiye edilmektedir. Ülser hastalarının tedavilerinde etkili ve ülser olmayanlar için de hastalıktan koruyucu bir etkiye sahiptir. Kolesterolün olması gerektiği seviyeye düşmesine katkı sağlar. Öksürük, nezle ve boğaz ağrısı gibi soğuk algınlığında da fayda sağlar. Kalp krizi ve felç riskini azaltır. C vitamini içerdiği için bağışıklık sistemini güçlendirir. Kansızlığa ve gut hastalığına iyi gelir. Astım, bronşit gibi kronik sorunların tedavisinde de etkilidir. Vücutta iltihap varsa iltihabın vücuttan atılmasına yardımcı olur. Yanık tedavisinde kullanıldığı da bilinmektedir. Kas ve romatizma ağrılarına iyi gelir. Kalsiyum içerdiği için kemik sağlığına da katkısı vardır. Alzheimer’ın, göz hastalıklarının mücadelesine ve baş ağrısının azalmasına da yardımcı olmaktadır. Lahana suyunun faydaları anlatıldığı üzere çoktur; ancak ufak miktarda zararları da mevcuttur.

Lahana Suyunun Zararları Nelerdir?

Lahana suyunun çok yüksek boyutlar olmasa da ufak miktarda bazı yan etkileri bulunur. Lahana suyu gaz yaparak şişkinliğe sebep olmaktadır. Gaz yapıcı yiyeceklerin yasaklandığı durumlarda tüketilmemesi tavsiye edilir. Vücuttaki iyot miktarını azaltmaktadır. Sindirim sistemini hareketlendirdiği için ishal yapma olasılığı vardır. İçerisinde barındırdığı K vitamini sebebiyle kan pıhtısı oluşumuna etkisi olduğu için kan sulandırıcı ilaçlarla birlikte kullanıldığında K vitaminden yararlanılamamasına sebep olur. Vücutta fazla su kaybına neden olur. Bu sebeple lahana suyunu içtiğiniz dönemlerde bol su tüketmeniz önerilir.